Reklama

Reklama

Báječný hotel Marigold

  • Slovensko Báječný hotel Marigold (více)
Trailer 1

Evelynin muž zemřel poměrně nedávno na infarkt. Evelyn mluví se synem o tom, že je nutné prodat dům a splatit otcovy dluhy, nechce k synovi na dožití. Graham nesnáší večírky a je pozván na rozlučkovou party za zesnulého soudce. Graham z večírku odejde s tím, že přišel jeho den. Douglas a Jean kupují nový dům, při tom se pohádají. Norman má rande naslepo s Judith. Ona lhala o svém věku, on také – jemu je ale hodně přes šedesát, zatímco jí zhruba čtyřicet. Madge se pohádá se synem a odjíždí – hledá muže a neustálé hlídání vnoučat jí v tom brání. Muriel se v nemocnici odmítá nechat ošetřit od černošského lékaře. Sestra jí přivede lékaře indické národnosti. Muriel potřebuje novou kyčel. Lékař jí nabídne možnost operace v Indii v rámci pilotního programu péče – v Anglii by musela na operaci čekat i déle než půl roku. Muriel je naštvaná, že musí do Indie, nemá ráda Indy ani jiné menšiny. A tihle všichni odlétají do Indie. Po cestě se seznámí. Návazný let do Djaipuru je ale zrušen, tak hledají na letišti autobus a chtějí se dostat na místo určení sami. Po příjezdu do hotelu Marigold nic nevypadá tak jako na letáku. Hotel je, mírně řečeno, lehce zanedbaný. V některých pokojích jsou dokonce ptáci, chybí dveře, telefony nefungují. Majitel je ale na hotel nicméně patřičně pyšný. Zvláštní pobyt pro tuto poněkud nesourodou společnost začíná... (TV Prima)

(více)

Recenze (347)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Roztroušené jak skleróza, dietní jak jídelníček cukrovkáře a vleklé jak vyhlížení pošťáka s důchodem - tak bych asi shrnula malá dobrodružství party nemajetných britských seniorů v posh indickém síbrťáku s obsazením, které by dovedlo chytit za srdce, pohladit po duši i rozesmát, ale to by si scénář nesměl lhát do kapsy a měnit názory a životní postoje bez přelomových zvratů, v naprosto mělkých záležitostech, které o poslední etapě lidského života nic nevypověděly. A proč je teď v každém filmu gay, propána?? Já osobně jsem za celý život viděla jen dva! ()

packa 

všechny recenze uživatele

Plejáda excelentních britských herců hraje s plným nasazením, radost koukat na jejich herecký koncert! Ale opravdu si nemyslím, že Báječný hotel Marigold je pětihvězdičkovou záležitostí. Přesto jsem pátou dal. Proč? Nerad bych, aby tento příjemný čtyřhvězdičkový film spadnul do modrých čísel. Snad mi tu malou protekci přátelé odpustí. A nepřátelé mi mohou políbit. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Každý má svoje problémy a neobchádza to ani ľudí v starobe. Miestom pre regeneráciu duše je krachujúci hotel Marigold v Indii, ktorý vedie mladý snílek. Práve jeho prehnaný optimistický životný postoj je inšpirujúci pre divákov a je určitým spôsobom až zábavný. Excelentné obsadenie filmu má potenciál aj na tucet filmov, ak im je dopriaty vhodný scenár. V tomto prípade zostali tvorcovia kdesi na pol ceste... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

S Johnom Maddenom sme raz zadobre, inokedy ma vie poriadne vytočiť (Proof). Pri Marigolde som cca prvu tristvrtehodinu frflal! Jemne ma iritovali niektoré postavy, celé mi to prišlo skrátka nudné, napriek lákavým exteriérom farebnej Indie. Postupom času som si uvedomil, že celé je to vlastne taká totálne nenáročná, pozitivistická záležitosť, že som všetky tie nuansy "bollywoodu" prijal a bol nakoniec vďačný, že konečne vidím film, kde nikto nefuckuje, nikto sa nesnaží byť za každú cenu cool, nikto po nikom nestrieľa a pod..asi som spolu s hrdinami filmu zostarol:) Btw, ten babyface Dev Patel má nenormálne šťastie na "okulahodiace" filmové partnerky:))) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Partička britských důchodců, která zčásti nečekaně, ve skutečnosti ale očekávatelně, najde v Indii to, co potřebuje - lásku, odpuštění a uplatnění. Je to milý film, který neurazí ani nenadchne. Herecké výkony v podání zkušených herců jsou na výbornou, příběh sám je ale příliš jednoduchý a nevýrazný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemný pozitivní film, dobří herci, pár - ale skutečně jen několik - suchých britských hlášek hlavně v podání Maggie Smith, exotické prostředí Indie. Celkově však scenáristicky nedotažené, co se týče osudů postav nedotažené - a takové nijaké. Vidět a zapomenout. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad jak funguje řetězec adaptace-akomodace-asimilace v praxi, pěkně článek po článku. Sice ještě mám nějaký ten pátek do doby, kdy je načase rekapitulovat minulost a zvažovat, riskovat, řešit budoucnost, přesto jak se říká poučení není nikdy dost. Za doprovodu jemné hudby se dá film pojmout jako cestopisná příručka o exotickém Jaipuru, jako sociální sonda do problematiky stárnutí nebo jako společenská studie spojení dvou kultur a jejich vzájemného působení, viz zmíněný řetězec. Zní to složitě jak život v Indii, vypadá to lacině jak hotel Marigold, ale ve skutečnosti je to bohaté a pestré jako nečekané zážitky z dovolené. Je těžké vybočit ze zajetých kolejí, opustit zakořeněné předsudky, přiznat si cokoliv, podívat se do hloubi svého nitra. I taková negativní semetrika si zaslouží pochopení, ne každý je schopen sebenáhledu, radikální změny. Mimochodem Penelope se své role zhostila úžasně. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný, oku lahodný, úsměvný příběh, který mě chytil více, než jsem čekal. Nebudu popírat, že tu jsou klišé. Ale pokud dokážou být odvedena tak, že mi absolutně nevadí, jsem rád. Ono přiznejme si to, happy endy mají rádi všichni. Čekal jsem ovšem víc na poli hereckých výkonů a myslím, že scénář tu tak skvělému obsazení nedává příliš prostoru a příběhy občas špatně zapadají pohromadě a taková Maggie Smith s jejím příběhem mi pak přišla vyloženě vylučovaná. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná pohádka o vysloužilých šedesátnících a sedmdesátnících, kteří dostávají na poslední chvíli svou druhou (či kolikátou) šanci. Hlavní předností filmu je zjevně hvězdné obsazení a jemu odpovídající povedené herecké výkony. Scénář nabízí několik vtipných situací a hlášek, které jsou ale naprosto převrstveny obrovskou hromadou dějových i dialogových klišé hollywoodského střihu. Hlavním problémem scénáře je však jeho neschopnost funkčně a nenásilně propojit celou řadu minipříběhů, které film vypráví, neboli klíčová vada tkví v dramaturgické nesoudržnosti. P.S. Svým tématem i výše popsanými klady a zápory film velmi nápadně připomíná nedávný americký The Bucket List (Než si pro nás přijde). Osměluji se prorokovat, že díky neúprosné demografické křivce bude podobných sladkobolných komedií o důchodcích (a pro důchodce) jenom přibývat. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Není teda báječný tohle mě nebavilo, herci jsou sice super v obsazení ale na film se dívat ani nedá natož příběh mě nazaujal bohužel. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Než se podíváte na tento snímek, měli byste si položit otázku, zda by vás mohl bavit příběh o skupině důchodců, kteří odletí do exotiky, aby žili v místě, jež člověku znalému problematiky silně připomíná takové naše lokality, jakými jsou například Chomutov, Chánov, ostravský Přívoz nebo havířovský Šumbark. Teprve pokud vám tohle všechno vaše psychika odsouhlasí, jděte do toho. Dnes jsem si tuto záležitost zreprízoval, takže mohu konstatovat, že šlo o jakousi hořkosladkou pohádku pro (nejen)starší a pokročilé, v níž jsem si přes mnohá klišé a morální ponaučení dokázal najít nejeden vysoce zábavný moment. A tady musím vyzdvihnout Maggie Smith, protože to byla právě její Muriel, kterou scénárista vybavil schopností procvičit mou bránici. Nešlo o skvělý film, nebyl ani špatný, ale dopadl by u mě lépe, kdyby se jeho tvůrci více soustředili na humornou stránku věci, protože takový Bill Nighy tu zůstal hanebně nevyužit. / Poučení: Bez nakládaných okurek neopouštěj hranice vlasti. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Moc hezká moderní pohádka o starších lidech zasazena do přitažlivého orientálního prostředí. Indie je zde zobrazena jako exotický ráj, kde uprostřed neúnavných útoků na všechny smysly každý nalezne sám sebe i podstatu všech svých problémů. Hlavními postavami je několik jedinců s různorodými charaktery a téměř všechny z nich jsem si okamžitě oblíbila. Jistě, dalo by se stěžovat si na přehnanou sentimentalitu, kýčovitost či předvídatelnost. Avšak pro mě film splnil to, co měl, tedy pobavil mě a dobil dobrou náladou, a proto film doporučím těm, co se dokáží se povznést nad neuvěřitelnost příběhu. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že film nemá dobrý námět, herce a snad i pár pěkných momentů, ale vtip šel např. téměř úplně mimo mě a i když své kvality má, myšlenku asi nelze v mém věku docenit. Tohle prostě není film "pro všechny". Ale nutno říct, že bych se na film dobrovolně asi nepodíval a neotravoval tu s nějakou recenzí, kdybych nenavštívil "Kino naslepo". No, že jsem zrovna čekal tento seniorský film se říct nedá... :) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Feel good movie se skvělými herci. Takový, kterému odpustíte i trochu toho patosu a prvoplánovitosti, protože udělá váš den hezčím a barevnějším. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom - príjemné. Na film som sa tešil niekoľko mesiacov a emóciu, ktorú mi film predal si ešte teraz užívam. Je to obyčajná a konvenčná britská komédia s výborne načasovanými vtipmi, exotickou atmosférou Indie a sympatickými hercami, stvárňujúcich skvelo napísané charaktery. Je to v mnohom sentimentálne a v rôznych aspektoch romantické. Zmena u každého hrdinu je vďaka konvenciám žánru nutná a v konečnom dôsledku veľmi vítaná. Ono sa naozaj jedná o veľmi príjemne napísaný a zrežírovaný film s fantastickými hercami - Nighy, Smith a Dench jednoznačne kraľujú a ktorý približuje niektoré životné pravdy veľmi zaujímavým, nenúteným spôsobom. Ďalej je to potom sympatická Newmanová hudba a veľmi pekné vyvrcholenie príbehu. Možno je to naozaj málo, ale priznám sa, že filmy podobného ladenia, v ktorých je každá scéna neplnená neuveriteľným optimizmom k svojmu životu a pre pokoj svojej duše potrebujem. Tu som dostal všetko vo veľmi peknom balení. A rozhodne sa jedná o film pri ktorom sa budú baviť mnohé generácie, ak si budú chcieť oddýchnuť, zabaviť sa a spríjemniť si deň nenásilným, ale remeselne výborne zvládnutým, malým- veľkým filmom. ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama