Reklama

Reklama

Raději vidličky než nože

(festivalový název)
  • USA Forks Over Knives (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Forks Over Knives je dokumentem, který vyvrací pevně zakořeněný mýtus o člověku jakožto všežravci. Zkoumá vliv výživy na lidské zdraví a dochází k závěru, že konzumací živočišných produktů (maso, mléko, vejce, atd.) svému tělu neprospíváme, ale naopak vážně škodíme. (Psychor)

Recenze (58)

RockChick 

všechny recenze uživatele

Ráda bych hodnocení zvýšila. Pokud má být ale základní známkou správného dokumentu právě jeho nestrannost a objektivita, tak se v tomto případě nejedná o dobrý dokument. "Forks Over Knives" jistě vděčím za to, že jsem se konečně pořádně dozvěděla, co je to ona veganská strava. Kdybych si sebe trochu víc vážila, snad se do i ní pustím. Film divákovi zpřístupňuje ale právě pouze tuto stranu, vehementně propagující stravu bez živočišných složek. Rostliny jsou dobré, maso a vajíčka ne - AMEN. Přitom samotná problematika samozřejmě tak přímá není. Vynecháním živočišné složky potravy možná minimalizujeme riziko rakoviny, ale zase své tělo připravíme o jiné látky a zvýšíme riziko jiných nemocí. Vždycky je třeba najít rovnováhu mezi dvěma extrémy. Dokument si ale zřejmě předplatil nějaký svaz rostlinných farem či co, a tohle už vám neprozradí. Když už slovo předá i na druhou stranu barikády, tak to ještě sestříhá tak, že její obhájkyně vypadá v konečném výsledku až směšně. Tahle subjektivita mi byla opravdu silně proti srsti. Dále se mi nelíbila použitá forma. Jak se už někdo v komentářích zmiňoval, snímek v podstatě jenom stále opakuje už jednou vyřčené. Nepotřebuju stokrát slyšet, že onen národ přestal jíst maso a rázem se stal skoro nesmrtelným. Kdybych se chtěla kochat neustálým pohledem na grafy, taky si raději asi pustím opakování volebního speciálu. Laciná veganská agitka prostě! ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Všetci, ktorý sem píšu ako je ten dokument len propaganda, by sa mali zamyslieť na všetky tie reklamy, billboardy, ako sa tam propagujú živočíšne výrobky, ako sa ľuďom ukazujú nereálne zábery o dobytku, namiesto toho aby ukazovali ozajstné zábery. Ako lekári namiesto dietetickej rady nám automaticky predpíšu lieky s xyz vedľajšími účinkami. Ako sú ľuďia s rakovinou automaticky poslaný na chemoterapiu, pričom je vedecky dokázané, že jeden z vedľajších účinkov sú xyz typov rakoviny. To už nie je propaganda, čo? Pokrytci! ..Ak si niekto myslí, že Čínska štúdia sa dá vyvrátiť, nech si prečíta nasledujúce články - "China Study author Colin Campbell slaps down critic", "Dr. Campbell Responds to Dr. Mercola", "T. Colin Campbell's Response to Questions Raised About the Book, "The China Study. Startling Implications for Diet, Weight Loss and Long-Term Health"", youtube: plantpositive - videá 62-65.... Hocikto môže napísať článok, kde údajne má dôkazy na vyvrátenie tejto štúdie, ale IBA v prípade, že sa vytvoria rovnaké podmienky aké boli v Čínskej štúdií a porovnajú sa výsledky sa môže hovoriť o PRAVOM dôkaze. Too much truth http://www.youtube.com/watch?v=CHJXfurJ4RI ..koho tento dokument nepresvedčil o škodlivosti živočíšnych produktoch. nech si pozrie túto prezentáciu http://www.youtube.com/watch?v=30gEiweaAVQ ()

Reklama

kochanskiT 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje drsnou realitu toho, jak moc si sami sobě škodíme, když se špatně stravujeme a pak svá zmožená těla dáváme do rukou farmaceutického průmyslu. Je možná místy až něpříjemně dramatický, ale takové už dokumentární filmy být musí, chtějí-li něco změnit a přimět člověka přemýšlet nad pravdivostí všelijakých informací, které si odnesl ze základní školy (např. že jíst maso se musí). ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Ano. Vyhni se všemu, co běhá, skáče, plazí se či plave. Všemu, co má očička a taky maminku a tatínka. Velkým obloukem se vyhni tomu, aby ti takové nadělení přistálo na talíři. A nepij mléko - není zdravé... Abych pravdu řekl, docela tomu věřím. I přes to, co nám vtloukali do hlavy v době mého mládí: Pij mléko - je zdravé ... / ... Červen 2015, Česká republika: ministr zemědělství, ministr zdravotnictví a premiér se shodli na programu pro masivní podporu živočišné výroby... ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Celosvetová produkcia prekračuje spotrebu, zvieratá sa vaznia a masakrujú po miliónoch mnohokrát úplne zbytočne. To čo budeme jesť už nezávisí od ročného obdobia, či zemepisnej šírky, alebo úrody. V dnešnej dobe máme obrovskú možnosť voľby. Keby sme prestali chovať jatočné zvieratá a transportovať ich stovky kilometrov myslím, že by sa planéte a ovzdušiu tak odľahčilo od hromady toxických látok produkovaných práve týmito veľkochovmi, že by nebol veľký problém z času na čas si dopriať aj nejaké exotickejšie potraviny, ak už vážne musíme byť tak náročný a nestačí nám jesť aby sme žili, ale žijeme, aby sme jedli.. každopádne je živočíšna strava silne preceňovaná a naopak jej negatívne dopady na náš organizmus pri nadmernej spotrebe je cielene bagatelizovaný. Celá živočíšna výroba je obrovský biznis- to predovšetkým a tak sa aj pristupuje k jeho produktom, ktoré sú nám vnucované nenormálnym sposobom či už na bilboardoch a pútačoch, alebo v televíznych reklamách. Nedajme sa manipulovať, utvorme si vlastný názor a akceptujme aj morálne aspekty našich skutkov, každá minca má dve strany. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama