Reklama

Reklama

Bahno z Mississippi

Trailer

Dobrodružné drama vypráví příběh dvou 14letých chlapců Ellise a Neckbonea, kteří na ostrově uprostřed řeky Mississippi objeví muže jménem Mud. Ten jim prozradí, že v Texasu zabil muže a pronásledují ho pomstychtiví nájemní vrazi. Na ostrově se má setkat se svou životní láskou Juniper, se kterou plánuje ujít. Pochybující, ale i fascinováni Ellis s Neckboneom mu přislíbí pomoc. Netrvá však dlouho a Mudovy představy se stanou skutečností. Chlapci v malém městě objeví nejen krásné děvče, ale i hordu zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (349)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

To, že vás nudná kravina na konečných dvacet minut donutí zpozornit, neznamená, že nezůstane nudnou kravinou... Už i poster je podezřelý jak leták na zboží s osmdesátiprocentní slevou a Matthew McConaughey působí jako dezorientovaný finalista "Muže roku", unesený na pustý ostrov přímo z promenády v plavkách (ne, že bych mu dala hlas). Ani vlastně netuším, jaký byl leitmotiv - jestli láska, tak leda v pokroucené podobě, pokud dobrodružství - pak v chladném provedení, bez jakékoli dychtivosti a vzrušení, ze kterého hoří tváře, což snad díky zabýčenému výrazu mladého Ellise nebylo ani proveditelné... nu a závěrečná přestřelka mě už zanechala taky zabýčenou. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. To, že Nichols je talentovaný chlapík jsem po jeho Take Shelter věděl, ale že až takhle...Mud je jednoduše krásný, zcela vtahující film. Přitom natočený až téměř starosvětsky klasickým hutným stylem, kde není místo pro narativní hrátky a samoúčelné režijní frajeřinky (takhle nějak by dnes mohli točit američtí mistři přelomu 50.a 60.let), ale důležitější je fungující jednoduchý příběh, robustní a řemeslně zvládnutý styl a uvěřitelné pnutí mezi postavami. Jenom škoda té závěrečné přestřelky, kdyby se celá věc odbyla jedním, dvěma výstřely, bylo by to pro film lepší. I tak je Mud společně s Gravitací a Nespoutaným Djangem zdaleka to nejkvalitnější, co loni za velkou louží vzniklo. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $21,590,086Tržby Celosvetovo $27,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,579,742 //počet predaných kusov 92,981Tržby za predaj DVD v USA $4,045,249 //počet predaných kusov 311,173 ║ Dráma o dôvere 14-ročných chlapcov v neznámeho muža s menom Mud(McConaughey) žijúceho v úkryte na malom ostrovčeku. Kde sa každou ďalšou návštevou medzi nimi vytvára čoraz silné až skoro rodinné puto, ktoré sa im nedostáva v patričnom množstve od vlastných rodičov. Samotné postavy má príbeh dobre vykreslené, len je škoda že postupne začne film pôsobiť troška zdĺhavo pri danej dvojhodinovej dĺžke, čím stráca na obratnosti a údernosti. /videl v kine: 65%/ (videl na festivale Art Film Fest 2013) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vztahově různorodé a komplexní, ve více motivech citlivě sladěné drama o životní lásce, hodnotách, přátelství, důvěře a následcích špatných rozhodnutí, které nás dříve nebo později vždy doženou. S uchopením McConaugheyho postavy možná budou mít někteří diváci problém, ale to ne ona je hlavním aktérem filmu. Je pouze aktérem příběhu, kterého svědkem a součástí se stává čtrnáctiletý kluk, aby na sklonku dospívání zažil dobrodružnou a obohacující životní skušenost. Vynikající scénář a povedená role Tye Sheridana, která ho prošťouchla až do Spielbergova Ready Player One. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dospívání čistou dětskou dušičku vždycky ušpiní, ať už se odehrává na Žižkově nebo v meandrech řeky Mississippi. Snímek temní, jak pubertální kluk postupně odhaluje, že vztahy mezi lidmi nejsou jednoduché a už vůbec ne poctivé. Tenhle mississippský Huckleberry zjistí dost dramaticky, že láska není vždy upřímná a už se asi nebude chovat jako statečný a naivní rytíř jako na začátku filmu. Snad si ze svého zasvěcení do špinavého světa dospělých odnáší i to, že přese všechno existují i momenty, kdy se lidé zachovají správně a statečně. ____ Emocionální a napínavý příběh s dobrými hereckými výkony. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Vyše polovica komplet celého štábu a obsadenia pochádzala priamo z Arkansasu. Taktiež 400 komparzistov bolo miestnych rodákov z tohto štátu. Film je taktiež najväčšou produkciou, ktorá sa v Arkansase natáčala. (Real Tom Hardy)
  • Na festivale v Cannes film obdržal 18-minútový standing ovation. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho celé natáčanie prebiehalo v americkom štáte Arkansas. (MikaelSVK)

Související novinky

Tiché místo se dočká spin-offu

Tiché místo se dočká spin-offu

11.11.2020

Letošní rok mělo do kin přijít pokračování hororového hitu Tiché místo od režiséra Johna Krasinskiho, nejspíš ale nemusím říkat, jak to dopadlo. Druhého dílu se tak s trochou štěstí dočkáme až 23.… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama