Reklama

Reklama

The Prodigy: World's on Fire

(koncert)
  • Slovensko Prodigy: Koncert v Milton Keynes Bowl
Hudební
Velká Británie, 2011, 69 min

Živý koncertu skupiny Prodigy v rámci turné "Invaders Must Die". DVD obsahuje záznam koncertu z britského Milton Keynes Bowl, kde zazněly jak novější kusy tak i projekty z dob největší slávy. Fotografie, záběry ze zákulisí, mnoho bonusů, vše seřazeno v originálním menu. (Abes)

Recenze (10)

Shogin 

všechny recenze uživatele

Koncert jako takový bezpochyby naprosto výborný. Co bych ovšem vytkl je přemrštěně šílený střih, který znemožňuje si více užívat dění na pódiu. Chápu, že lidé zodpovědní za střih chtěli obraz co nejvíce sladit se zběsilostí písní, ale tady se vám hezky rychle zatočí hlava, což mě mrzí hlavně proto, že některé záběry jsou opravdu povedené. Uvítal bych minimalističtější o něco klidnější střih, kdy by člověk měl možnost se nad nějakým záběrem také chvíli pozastavit, aspoň na určitých místech rozhodně. Koncert jako takový je ovšem bezchybný. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Koncert samotný je masaker, ale to vizuálne spracovanie pre TV sa mi vôbec nepáčilo - bolo to preefektované, priveľa strihov, umelého trasenia kamery a podobných zbytočných efektov. Jasné, to k takejto hudbe patrí, ale tu toho bolo jednoducho priveľa, človek často ani nevedel na čo sa pozerá. Našťastie takáto kovbojka trvala asi len do polovice koncertu, potom sa to trochu znormalizovalo, ale stačilo to na to, aby to človeku skazilo zážitok. Tento koncert je lepšie počúvať ako pozerať. ()

Reklama

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tenhle koncert je jedním z nejlepších živáků, co jsem kdy viděl. Jo, bude vás z toho bolet hlava hned po první písničce (epileptici by se na to dívat neměli asi vůbec), ale k téhle hudbě to prostě patří! Ukrutně rychlý střih, geniální záběry kamer a k tomu opravdu hutná muzika. Doporučuju i těm, kteří Prodigy nemusí, ne-li nesnáší, protože tohle je škola točení koncertů - takhle se to má dělat. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Super živák legendární elektronické formace k turné Invaders must die. Skladby z tohoto alba jsou přímo stvořené k live show - a když se propojí s takovými klasikami jako Breathe, Everybody in the place nebo Their law - není co řešit, je to nářez. Musím ocenit výborný střih, práce s kamerou a zvuk - takhle by měli vypadat živáky (+ super bonusy o turné). ()

Blackhead 

všechny recenze uživatele

Ač jsem skalním fanouškem téhle skupiny, nebo možná právě proto, v tomhle případě prostě nemůžu hodnotit pěti hvězdama. Live DVD s nekompletním gigem (chybí 6 tracků, které ten večer zahráli), kde se tvůrci nebáli vynechat i track, po kterém je samotné DVD pojmenované... střih, který je občas opravdu hodně zběsilý, kde si u některých tracků nelze nevšimnout i záběrů ze zcela jiné části koncertu, což je předpokládám tvůrčí záměr, ale na mě to působí spíš rušivě a zmatečně. Co bych ale vyzdvihl je zvuk a kameru, kterých měli na place téměř třicet, takže není nouze o opravdu skvělé záběry. Bonusy taky skvělé, přestože část z nich již byla měsíce před vydáním DVD k vidění na internetu. A ti z Vás, kdo jste zvyklí hlavně na studiové podoby jejich tracků, můžete si příčíst další plus za live mixy některých pecek, které jinde než naživo (prozatím) neuslyšíte. Tak jako tak, Prodigy touhle plackou potvrzují svoji pozici jedné z nejlepších hudebních live show na světě a vy by jste byli blázni, kdyby jste si tenhle zážitek, byť jen z bedny, nechali ujít ;) Volume up! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Paul Dugdale s tímto snímkem v roce 2010 vyhrál UK Music Video Award v kategorii Best Live Coverage. (Blackhead)
  • Film byl v roce 2011 promítán ve vybraných světových kinosálech. Během mnoha z nich obecenstvo tancovalo přímo před plátnem. Minimálně tři představení byla údajně přerušena policií pro "výtržnictví". (Blackhead)
  • koncert snímalo dvacet kamer a 8 kameramanů. (Blackhead)

Reklama

Reklama