Reklama

Reklama

Jane by Design

(seriál)
USA, 2012, 13 h 10 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

April Blair

Hudba:

Gabriel Mann

Hrají:

Nick Roux, Rowly Dennis, David Clayton Rogers, Erica Dasher, India de Beaufort, Matthew Atkinson, Andie MacDowell, Smith Cho, Ser'Darius Blain, Meagan Tandy (více)
(další profese)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Teenagerka Jane miluje módu, navštěvuje střední, kde není až moc oblíbená, líbí se jí nejpopulárnější kluk, má trhlého kamaráda a nejoblíbenější holka na škole ji nenávidí. Úplně normální život amerického teenagera má ovšem trhliny v podobě absence rodičů, nezaměstnaného staršího bratra a množících se dluhů. Proto Jane přijímá práci, ke které se dostává zcela náhodně - a stává se asistentkou výkonné ředitelky módního domu Donovan Decker. Jane tak musí zvládat školu, posluhovat své nové šéfce a ubránit se pomstichtivé kolegyni v nové práci. (leopoldina)

(více)

Recenze (17)

Babous 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě baví "ongoing joke" s Donovanem Deckerem - "Právě jsi ho minula." "Zrovna jsem s ním mluvila po telefonu." - připomíná mi to jeden díl MASHe. Ale seriál nestojí tolik na módě jako spíš na sympatických postavách - Jane, Billy, Ben, slečna Shaw a dokonce i Grey a mrcha India jsou ztvárněny tak dobře, že skoro začínám uvažovat o získání práce v módním průmyslu (o kterém nevím vůbec nic). ()

Bansheee 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, dost nerealistický scénář. Každý díl má obdobné schéma. Hlavní postava musí zařídit nějakou práci pro svou přísnou šéfovou a přes chaos a x komplikací to vždy dopadne nad očekávání dobře - happy end je na světě. Ale dohromady to nějak funguje, celkově pohodový průměrný seriál s velmi dobrým obsazením. ()

Reklama

Mia Zoldy 

všechny recenze uživatele

Móda, móda a móda. Tak tento seriál jednoznačne prekvapil a doteraz som nahnevaná, že bol neočakávane zrušený po prvej sérii. Sledovanosť bola dostačujucúca, takže je to šok pre mnohých. Po Škaredej Betty opäť niečo podobné, len s nižšou dávkou humoru, ale o to viac realistickejšie. Trochu viac teenegerské, ale módna strana dorovnáva. Skvelé herecké výkony - Andie MacDowell som tak dlho nevidela... India de Beaufort - takto si predstavujem mrchu s výborným vkusom :) a samozrejme nádejné mladé herecké talenty - Erica Dasher, Nick Roux. Oddychovka ako vyšitá. ()

Pongin 

všechny recenze uživatele

Typický americký příběh utlačovaných, kteří v sobě ukrývají talent. Samí hezcí lidé, móda, které ani za mák nerozumím. Obvyklé scénaristické cliché...............Stejně se mi to líbí. Vynikající na oddech od složitostí a hlavní představitelka spolu se skvělou Andie MacDowell táhnou, když scénář zadrzhuje. A Erica Dasher je hrozně sympatická a roztomilá a ano, i to mi stačí k vyššímu hodnocení. ()

leopoldina 

všechny recenze uživatele

Tak pilot seriálu byl velmi příjemný. Něco mezi Sex ve městě a Ďábel nosí Pradu. Teenagerka Jane miluje módu, miluje nejoblíbenějšího kluka na škole, ale sama tak oblíbená není. Neustále ji šikanuje její spolužačka. K tomu všemu má Jane ještě nezaměstnaného bratra, dluhy na krku, otec zemřel a matka jí v dětství utekla. A tak Jane omylem získá práci v jednom módním salonu, kde dělá poskoka bossce Andie MacDowell. Myslím, že se můžeme těšit na seriál plný módy, intrik a humoru. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Poslední únorový týden 2012 skončil seriál ve svém vysílacím čase na prvním místě mezi teenagerkami, kterých seriál na stanici ABC sledovalo celkem 391 000. Nejlépe se seriál vedl také mezi kabelovými televizemi u mladých žen mezi 12 a 34 lety, kterých u televizorů bylo 781 000. (Alca)
  • Erica Dasher, která hraje hlavní postavu Jane Quimby, si před natáčením prvního dílu poranila kotník a ve scénách, kdy musela utíkat, ji zastoupila náhradnice. (Alca)
  • Věk Jane (Erica Dasher) se během natáčení v roce 2012 shodoval také s věkem její představitelky. Postavě i herečce bylo 25 let. (Alca)

Reklama

Reklama