Reklama

Reklama

Tlustí, nemocní a téměř mrtví

(neoficiální název)
  • Austrálie Fat, Sick & Nearly Dead
Trailer

Obsahy(1)

41-ročný Austrálčan Joe Cross trpel oslabujúcou autoimunitnou chorobou viac ako deväť rokov kvôli nezdravému stravovaniu v mladosti, z ktorého nadobudol obezitu. Na chorobu užíval steroidné hormóny, silné lieky na predpis s negatívnymi vedľajšími účinkami. Rozhodol sa preto urobiť radikálnu zmenu vo svojom jedálničku. Prvým krokom bola diéta založená na 60-dňovom konzumovaní iba čerstvých ovocných a zeleninových štiav. Dokument sleduje jeho cestu po USA, krajine povestnej pre svoju obéznu populáciu kvôli nezdravému stravovaniu. Prvých tridsať dní strávil v New Yorku v opatere doktora Joela Fuhrmana, špecialistu na stravovanie, a zvyšných tridsať dní na cestách po západnom pobreží. Po ceste rozprával s mnohými ľuďmi o tom, čo robí. (whack)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nedůvěryhodné od první scény. Mini odšťavňovač v autě, který není potřeba důkladně vymýt a zbavit odřezků? Je vidět že z autorů se nikdo nepotýkal se zaschlým sítkem. Každopádně i tak agitka nejhoršího kalibru. Znáte to… Nejmilitantnější kuřák je bývalý kuřák a tady platí, že nejhorlivější propagátor zdravé výživy je bývalá obézní nezdravě žroucí bečka, která ze dne na den prohlédla a teď má pocit (pardon vlastně poslání!), že musí spasit svět. Což dělá tak, že chodí od Američana k Američanovi a skrze dotazy à la Svědci Jehovovi se je snaží přivést na bohulibou cestu zeleně na talíři. Akorát namísto víry, Ježíše Krista a věčné spásy se zaklíná slovy zdravá výživa, délka života a zdraví, čímž se vytváří zdání potřebné osvěty. Výsledek je ovšem pro zdravou výživu jednou velkou a nechtěnou medvědí službou, která funguje jedině na "bulvární" neobjevné úrovni budeš-li žrát jak dobytek, tak můžeš i chcípnout; bu bu bu! ()

Derek 

všechny recenze uživatele

dost jednoduche ale efektivne, viac ako dokument mi to pripada ako nejaka reklama na odstavovac... prva polovica sa venuje 60. dnovej ceste australana joe-a po USA pocas ktorej nic neje a len pije ovocie a zeleninu pripravenu v odstavovaci a pritom straca na vahe, popritom sa stretava s normalnymi americanmi a zistuje ich navyky co sa tyka jedla (nic prekvapujuce sa samozrejme nedozvieme)... druha cast filmu sa zameriava na paula, americkeho truckera s ktorym sa joe stretol a ktory je obezny a potrebuje pomoc. paul zacne s rovnakou dietou ako joe (teda len dzuse pocas niekolko mesiacov) a my sledujeme ako na to reaguje jeho telo a co sa snim deje... dokument to nie je nejako extra putavo nakruteny, ale hlavne druha polovica je celkom zaujimava... ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že aj keď sa to časti divákov zdá až príliš zrejmé a jednoduché, ako aj mne, stále je žiaľ dosť jedincov, ktorí nie sú dostatočne informovaní. Proste si jednoducho nie sú schopní nájsť súvislosť so štýlom stravovania a zdravím. Netvrdím, že je to v poriadku, alebo že je to normálne, že si niekto nevidí ani na špičku nosa, ale takíto proste ľudia sú. Niektorí musia mať pocit, že videli dokument, alebo čítali odborný článok a na základe toho zmenili jedálniček či životný štýl. Neviem prečo to tak je, či je to absencia obyčajného zdravého rozumu, alebo sklon všetko zbytočne komplikovať. Každopádne aj pre týchto ľudí existujú dokumenty, ako tento. Pokiaľ pomáhajú komukoľvek k uvedomeniu si podstaty vecí, rozhodne nie sú zbytočné. Sama som videla iné dokumenty, ktoré nemali ani z časti taký zmysel a pravdivé informácie, ako tento, preto dávam plný počet. ()

awelone 

všechny recenze uživatele

Obézní chlápek se rozhodl držet dva měsíce dietu na rostlinných šťávách. Jezdí po USA a lidem říká že nic nejí, což není moc pravda, protože v podstatě dostává živiny z těch šťáv. Dělá rozhovory s obézními lidmi, kteří nic neví o stravě a prakticky se živí ve fastfoodech. Podstata je určitě pozitivní, snaha přivést lidi ke zdravému životnímu stylu tu je, ale je podaná takovým způsobem, že po 10 minutách filmu už se nudíte a prakticky se nedozvíte nic nového, jen fakt, že Američani jsou tlustí, fastfoody jsou nezdravé a že máme jíst zeleninu. Na toto téma bylo natočeno spoustu skvělých filmů, které vás donutí zamyslet se nad tím, co jíte, ale tenhle k nim rozhodně nepatří. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Jsi línej, tlustej, smrdíš a začínáš mít díky svojí tuposti zdravotní problémy? Tak si pust tohle! Super dokument o obézních lidech, kteří si za svou obezitu můžou sami, nikoliv vrozenou nemocí a o jedné z cest, jak se z těch sraček vyhrabat. Já tohle nikdy nepochopím, jak ty lidi dokážou podlehnout těm sračkám a žrát to. HNUS který střídá překvapení, jak se člověk dokáže díky své silné vůli ,,opravit´´ a zhubnout pouze přírodní cestou. Hlavně to, že to ty lidi dokážou, dokážou NEŽRAT TY HNUSY! Respekt všem z toho dokumentu, co to dokázali. Na 5* je to zbytečně zdlouhavé, ale tohle má smysl vidět. Jdu si dát Jablko. A panáka vodky. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama