Reklama

Reklama

Tambylles

(studentský film)
  • USA Tambylles
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Osmnáctiletý mladistvý delikvent byl nedávno propuštěn z výchovného zařízení a s čistým trestným rejstříkem a novou identitou se vrátil zpět k rodičům domů. Místní obyvatelé vesnice však pociťují nespravedlnost, nedostatečný trest, nezapomněli, co se zde před lety stalo. Jeho začleňování do „normálního“ života se rozhodl zdokumentovat i ambiciózní filmař, který jej nutí k převzetí odpovědnosti. Na pozadí současné společnosti, kde “všechno postrádá smysl a nic není doopravdy” se odvíjí příběh o dospívání a vyrovnávání se s minulostí zatíženou vinou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Nebýt lehce nezvládnutého závěru, jdu ještě výš. Po většinu času je to vynikající, v našem prostředí nevídaně jemná studie života jako vězení, ze kterého se navzdory fyzické "svobodě" nedá uniknout. Scéna na diskotéce je v tomhle celkem doslovná, ale funguje to. Hogenauer má překvapivě dost společného se svým oblíbeným Rosalesem a zároveň je podle mě jedním z mála (fakt mála...) českých režisérů, který má na to v budoucnu natočit film evropského/světového formátu. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Rozhodně pozoruhodný studentský film, avšak spíše po filmařské stránce, za níž by se nemuselo stydět ani profesionální dílo. Co se týče obsahu a pojetí tématu, nijak zvlášť nevybočuje z lajny - outsiderský hrdina s neprůhledným jednáním, pseudopsychologie příliš nepodložená skutečností, nejasnost výpovědi. Vzhledem k věku tvůrce se hold nedá příliš očekávat komplexnější pojetí tématu, ale chtělo to přeci jen víc odvahy a snahu najít v tématu něco, co by obhájilo jeho volbu. ()

MrMysterious odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázne ma z morálneho hľadiska tento "dokument" pobúril. Vykonštruovaná, do oči bijúca fiktívnosť zobrazených udalostí, hlúpe rozhovory s hlúpymi otázkami, Neetickosť dokumentaristu mi otváral nožík vo vrecku. Never more. P.S.: Neviem čo fetovali organizátori cannes keď vyberali tento film ale zjavne to bolo veľmi silné. Alebo nemali k dispozícii titulky.... a ani obraz... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Hřích, se kterým se nedá žít, který člověku znemožní normálně se nadechnout, který vás připraví o všechno. Perfektně vyobrazené prokletí vyděděnce, nemajícího nárok na špetku soucitu. Dospělý studentský film. ()

Wewerush 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavé téma a také způsob zaznamenámí, který se pohybuje na hraně mezi dokumentem a fikcí. Přesto na můj vkus hodně odvážné, jako členku rodiny, kterou toto postihlo by to asi dost urazilo. U dokumentu si člověk holt muís dávat bacha. ()

pagacova 

všechny recenze uživatele

Atypické téma, ze kterého běhá mráz po zádech, a zajímavá forma zpracování. Vzhledem k materiálním možnostem tvůrců je to pozoruhodné dílo. ()

Atjov91 

všechny recenze uživatele

Přes celkem dobrý námět mi připadalo, jako by si herci řekli ,, Nějak to dotočíme a jdeme domu" . Herecké výkony pro mě byly nepřesvědčivé a chvílema to vypadalo až směšně! ()

AnuszkaH 

všechny recenze uživatele

Nad hodnocením jsem dlouho uvažovala. Nemám moc ráda takové "pseudodokumenty." Ale asi mě to prostě bavilo. Možná i atmosférou v kině, vínem, milou společností a následnou diskuzí s M. Hogenauerem. Zkrátka to bylo příjemné. ()

Reklama

Reklama