Reklama

Reklama

Vzrušující americké drama založené na skutečném, zázračném příběhu, který upoutal pozornost celého národa, pojednává o duchovním střetu dvou ztracených existencí. Brian Nichols, který je na útěku před policií a pátrá po něm celé město, se zoufale snaží navázat kontakt se svým novorozeným synem. Vezme si jako rukojmí Ashley Smithovou, která bojuje s drogovou závislostí, a drží ji v jejím vlastním bytě. Ashley hledá radu v inspirativním bestselleru Proč jsme vůbec tady? od spisovatele Ricka Warrena. Zatímco Ashley předčítá z knihy nahlas, ona i její potenciální vrah se ocitnou na křižovatce, kde se zoufalství a smrt protínají s nadějí. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (26)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborně zvolení herci zvládli vše na jedničku, ale to bylo asi tak všechno. Úvodní útěk sice dokázal navnadit, ale film pak sklouzl do průhledné rutiny plné klišé s občasným násilně naroubovaným náboženským podtextem. Díky obsazení jsem se sice zase tolik nenudil, ale to stačilo maximálně na průměr. 50% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Kate Mara mala v tomto filme šancu ukázať, že si vie zvoliť aj lepšie filmy, v ktorých by sa nám chcela predstaviť než Fant4stic. Podarilo sa to? Ja si osobne myslím, že áno, ale to je len môj názor a nie som si istý, či ho bude aj svet zdieľať. Je ťažké spracovať takúto tému, aby to fungovalo a človek nemal pocit manipulácie alebo kresťanských poučení, ktoré ho môžu čoskoro frustrovat. A hoci to tu je, na druhú stranu je napätie celkom opodstatnené. Čo osobne sa mi páčilo bola scénka, kde Brian ušiel z väzenia. Veľmi dobre spracované, akčné, nápadité a funguje to skvele. Škoda, že to je jediný akčný moment filmu, ktorý uvidíme. Budovanie dôvery medzi Ashley a Brianom je tiež dobre spracované a má svoje silné momenty. Dokonca musím povedať, že obaja sa mi páčili ako hlavné postavy filmu a mali určitú hĺbku. Je tam ale cítiť tá manipulácia, ktorá vytvára momenty, aby sme s nimi sympatizovali občas nasilu? Žiaľ áno. Kniha, ktorú Ashley dostane je plná božích rád, ktoré môžu otráviť. Úvodná scénka sa odohráva vo flashbackoch, aby sme videli ako Ashley miluje svoju dceru a rovnako aj keď sa Brian pozerá celý čas na svojho syna, o ktorom nevedel. Toto osobne nemám rád, lebo to buduje miestami emócie nasilu. Ale na druhú stranu vedie Ashley s Brianom pár dobrých dialógov, ktoré sa mi páčia a film má aj dobré momenty, ktoré podľa mňa prevyšujú tie zlé. Myslím si, že keď si film pozriete raz, tak nič nestratíte. Nie je to úplne super, ale za pozretie stojí. Hodnotenie: B- ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh fetky a násilníka. Ti dva se mohli dát dohromady a byl by z nich páreček k pohledání. Je to nudné a nezajímavé. Policajti jsou tak blbí, že zjistí až po několika hodinách, že uprchlík má policejní vysílačku. Fakt dobrá práce. Herci jsou všichni tak nesympatičtí, že není ani komu držet palce. A napětí? To tu poněkud chybí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Televizně působící drama, které zpracovává skutečný příběh. Vůbec to není zlé, je to příjemně nepřehnané, možná trochu fádní, ale docela bych i uvěřil, že se to takhle nějak stalo. Náboženský podtext je vcelku snesitelný - pokud tedy do nezapočítám záběry z rozhovoru Oprah a skutečné Ashley Smith běžící při závěrečných titulcích. Ty byly na pěst. Film jako takový nic moc, ale jako rekonstrukce událostí je to obstojné a zajímavé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby na konci nebyla informace, že je to podle skutečné události, klidně bych to považoval i za docela dobrý snímek, respektive bych mu dal ještě vyšší hodnocení. Ale v tomhle případě jdu spíše pod průměr, protože tvůrcům se podařilo jen obsadit dobře herce a nechat je hrát dobře. Jinak ale film nic zvláštního nepřinese. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Příběh je založen na skutečné události, kdy Brian Nichols zavraždil 4 lidi při soudním jednání a při útěku před spravedlností (soudce, soudní zapisovatelku, seržanta a agenta). Nakonec se při útěku zmocnil rukojmí Ashley Smith, kterou držel 7 hodin než ji pustil a ona uvědomila policii. Poté ho jednotka SWAT zadržela. (Pajkenzi)

Reklama

Reklama