Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od svojho debutu v roku 2004 sa šou X Factor stala natrvalo najsledovanejšou šou vo Veľkej Británii, pričom v súčasnosti už má za sebou sedem sérií. Podobné rekordy lámali aj regionálne verzie v iných štátoch. Túto televíznu sezónu prichádza aj do Spojených štátov a práve americkú verziu X Factoru vám prinesieme v exkluzívnej slovenskej premiére.
Jedná sa o spevácku súťaž určenú pre mladé aj staršie talenty, jednotlivcov aj dvojice, pre tých, čo majú výnimočný hlas, vedia sa pohybovať na pódiu a vystupovať pred ľuďmi, no predovšetkým pre tých, ktorí majú legendárny faktor X, teda charizmu alebo nepomenovateľný element, ktorý robí z obyčajného speváka hviezdu. Posudzovať, či uchádzači o víťazstvo tento faktor majú, budú štyria porotcovia. Simon Cowell, Nicole Scherzinger, L.A. Reid a Paula Abdul rozhodujú, kto dostane šancu zabojovať o garantovaný kontrakt v hodnote 5 000 000 dolárov! Moderuje Steve Jones. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Promo 2

Recenze (54)

Hovado 

všechny recenze uživatele

Americká mutace chtěla šlapat na paty American idolu, ale ten má za mořem neotřesitelnou pozici. Americký X Factor je slabí čajíček oproti britskému originálu. Mnoho nadějných zpěváků přinesla první série, kde nakonec skončil druhý Josh Krajcik, muž s českými kořeny. Ale zásadní pro umělce, kteří z těchto show vyjdou je to, jak se s nimi bude pracovat po soutěži. A to po první sérii totálně selhalo. Druhá série byla velmi průměrná a nakonec ji vyhrál i průměrný country zpěvák, která ale zabodoval i po soutěži solo albem a je v Americe mezi country elitou. Třetí série může být hřebíkem do rakve. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Výborné. Zahraniční hledání talentů má vždy větší přínos pro svět hudby, než české a slovenské rádoby pokusy. Téměř každý vítěz americké či britské Superstar nebo nějaké jiné talentové soutěže vždy zaujmul širší obecenstvo ve světě a ne jen hrstku fanoušků ze svého rodného města. Stejně tomu je při americkém X Factoru. Talentovaní lidé, kteří se jen tak neztratí a důležité je, že máte motivaci někomu fandit (narozdíl od účastníků českých či slovenských talentových soutěží), i když samozřejmě nemusíte a můžete si jen užívat výkony soutěžících. A až nyní se děsím srovnání s českým X Factorem z roku 2008 či právě poběhlou 2 sérií ČS má talent. ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Hodnocení se vztahuje spíš obecně k celému pořadu, bez rozdílu jednotlivých ročníků. V zásadě bych se obešel bez všeho toho načančaného emo divadýlka (každý má svůj dojemný příběh). Celé tady té extrémně manipulativní rovině bych se nezdráhal napařit odpad. Nicméně, samotné výstupy některých účinkujících jsou skutečně kulervoucí (vlastně moc nechápu proč se tento obrat používá v pozitivním slova smyslu) a bez nadsázky jsou tím nejsilnějším co jsem v rámci živého zpěveckého přednesu kdy viděl, tudíž se i ty tisíckrát vyvařené álelůje a nessun dormy dají vstřebat. To samé platí o UK verzi, kde jsem si našel favoritů snad ještě víc. Navíc v porotě bývájí fakt velmi pěkní inteligentní lidé ženského pohlaví. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem toho z první řady amerického X factoru zase tolik neviděl. Jedno kolo z konkurzů a pár soutěžních kol z konce (vyhlašování výsledků mě nezajímalo). Zpěváci byli poměrně talentovaní, Simon Cowell (jediný důvod proč jsem to pustil) byl téměř ten starý dobrý Simon Cowell, jen prezentovaná hudba mě poměrně znechutila. Konkurenční American Idol sází především na pěvecký projev. X factor se snaží přidat i nějakou tu show do vystoupení, stylizaci... a prostě a jednoduše se to začíná zoufale podobat současné pop (rap) music. A to je věc, která mě naprosto míjí a nebaví. Asi to ještě příští rok na pár dílů zapnu, ale záleží to na tom, jak moc se budu zrovna nudit ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

L.A. Reid mě velmi mile překvapil a jsem ráda, že je v porotě i Britney Spears, která byla obrovskou ikonou a dodnes je jednou z nejpopulárnějších zpěvaček. Bylo mi líto, že ji všichni už pomalu pohřbívali, ale jo... má na to. Demi Lovato je fajn, snaží se být na všechny milá a neponižovat je neboť toho si ve velkém užije Simon, který to občas přehání, ale už docela vyměknul... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Pravý důvod, proč Britney Spears opustila pořad, byl následující. Britney se během soutěže necítila úplně ve své kůži a nelíbila se jí její role. Moc se jí nelíbilo neustále někoho kritizovat a vůbec se jí nezamlouvalo, když na její komentáře soutěžící reagovali naštvaně. (Dlee)
  • Sledovanost premiérového dílu byla podstatně nižší než sledovanost premiérového dílu konkurenčního pořadu The Voice (od r. 2011). The Voice sledovalo v průměru přibližně 10 700 000 diváků, zatímco Americký X factor 8 700 000 diváků. (Dlee)
  • Soutěžící Don Philip nazpíval před deseti lety duet s porotkyní Britney Spears. Song vyšel na zpěvaččině albu Baby One More Time v roce 1999. I přes takovýto úspěch Don v soutěži dále nepostoupil. (Dlee)

Reklama

Reklama