Reklama

Reklama

Bezedné moře

  • USA The Deep Blue Sea
Trailer

Obsahy(1)

Rok 1950, Londýn. V jednom z bytů v patře nájemního domu syčí plyn, mladá žena se tu pokouší spáchat sebevraždu. Příchodem majitelky domu madam Eltonové, která na chodbě ucítila unikající plyn, je Hester Collyerová (Rachel Weisz) zachráněna. Madam Eltonová ovšem svou nájemnici zná pod jménem Hester Page, neví, že tato žena je ve skutečnosti manželkou významného soudce Williama Collyera (Simon Russell Beale), od kterého kvůli románku s bývalým pilotem RAF Freddiem Pagem (Tom Hiddleston) utekla po té, co se s ní manžel odmítl dát rozvést. Freddieho láska je však nestálá. (dopitak)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (64)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Zmierlivejšia verzia Anny Kareniny v hlavnej úlohe s Rachel Weisz. Bol tam aj kvalitný scenár v dialógoch patričný pre divadelnosť, ktorú bolo pochopiteľne cítiť. To sú všetko veci ktoré mám veľmi rád a napriek tomu mám za sebou iba minimálne nadpriemerný zážitok. Prečo? Pretože keby to takto vyzeralo v divadle, tak jedine vo fraške kde by bolo úlohou hercov celý dej podať spomalene alebo bez duše. Trošku paradox keď jednu z hlavných rolí hrala vášeň. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Bezedné moře má tu smůlu, že si to hraje na poetiku, kterou není. Tím pádem se z něj stává k neuvěření nudný film (ano, po pár minutách si myslíte, že bude konec) se scénářem, kterému nevěříte nic i prapodivnými střihy a skoky v čase, díky kterým to celé moc nedává smysl. Hudba mi narozdíl od většiny nevadila. Akorát zdůraznila mojí oblíbenou dobu, ve které se Bezedné moře odehrává. Herecké obsazení mi kromě výborné Rachel Weisz nesedlo. Hiddleston je nevýrazný a ke vší smůle nesympaťák (a může si ty svá očka kroutit jak chce). 20% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh o vášni postrádající veškerou vášeň je hluboce nepřesvědčivý. Film začíná na přeskáčku v čase propletenými scénami, kdy je obtížné orientovat se, kde a proč jsme. Měla jsem pocit, že se dívám na trailer. Pak následuje fatální čin, který ale nemá žádné vysvětlení, trocha hysterie, pár blábolivých scén a nevýrazný konec. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Zcela odsoudit tento film by bylo asi nefér, filmařsky i herecky je vše OK, ale nesedlo mi to a to vůbec. Navíc myslím, že film o ženě, která opustí jednoho muže kvůli druhému a nakonec to neklape tak, jak si vysnila, jsme viděli už mockrát a tady je to ještě k tomu podané tak nudným způsobem. A pak ta příšerná hudba, ta byla místy tak otravná, že divák nemá šanci nějaký příběh ani vnímat. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Z melodramaticky ladenej snímky, ktorá vyniká elegantným štýlom, detailne prepracovanými kompozíciami aj štruktúrou rozprávania, pripomínajúcej pamäťové pochody, možno vyčítať režisérov obdiv k filmom Maxa Ophülsa, Douglasa Sirka či Davida Leana. Prostredníctvom uhrančivých obrazov približuje britský tvorca kľúčový deň v živote štyridsaťročnej Hester, ktorú zahrala židovka Rachel Weisz, ktorá podlieha vášni k bývalému pilotovi RAF Freddiemu a v konvenciami zviazanom začiatku 50.rokov minulého storočia opúšťa zabezpečený život po boku staršieho manžela. Hrdinkou filmu je Hester, manželka vplyvného sudcu. Blíži sa jej štyridsiatka a vo svojom manželstve sa cíti neuspokojená. Na rozdiel od svojho manžela je slobodomyseľná a je zúfalá z usadlého manželstva. Proste nuda. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Časopis Time zaradil výkon Rachel Weisz vo filme ako štvrtý najlepší výkon roka 2012, zatiaľ čo New York Magazine ho označil za najlepší. (jofffo1)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Londýna, největší část pak v lokalitách Three Mill Lane, v Dulvichově galerii, na Granville Square nebo ve stanici metra Aldwych. (Terva)
  • Režisér Terence Davies sa rozhodol obsadiť do role Hester Collyer herečku Rachel Weisz po tom, čo videl jej výkon vo filme Swept from the Sea (1997). Ihneď zavolal svojmu agentovi, aby mu s ňou zariadil stretnutie s tým, že on o nej predtým v živote nepočul, a spýtal sa ho: „Už si niekedy počul o tejto dievčine Rachel Weisz?". Agent mu na to so žartom odpovedal: „Je to víťazka Oscara!". Weisz sa na tom neskôr iba pousmiala a povedala: „Nemyslím si, že Terence Davies pozná veľmi dobre niekoho, kto nehral v čiernobielych filmoch". (jofffo1)

Reklama

Reklama