Reklama

Reklama

Nemoc třetí moci

(festivalový název)
  • Slovensko Nemoc tretej moci (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Nemoc třetí moci je průbojný, výpovědně hodnověrný výsledek riskantní výpravy investigativní publicistky Zuzany Piussi do oblasti, kde soudce je soudci soudcem. (Letní filmová škola)

Recenze (49)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

K smíchu, pláči? Jisté je, že divákovi z tohoto dokumentu dobře nebude. Místy jsem byl upřímně šokovaný a nechápal jednak, jak se vůbec takové věci mohly stát (a stále se v současnosti dít viz nejmenovaný pán, který je stále na svém místě) a druhak, jak vůbec dokázala režisérka dostat film k publiku a přitom nepřijít vzhledem k zobrazovanému k zdravotní úhoně. Silné 4* (ale zároveň si uvědomuju, že jako Čech do dané problematiky vidím minimálně a ve stejné míře můžu hodnotit i objektivitu snímku). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ďaleko lepšie spracované, ako všetko, čo bolo doposiaľ mnou od Piussi videné. Tentokrát sa jej čiastočne podarilo vyhnúť určitým režijným prešlapom, vďaka ktorým takmer vždy zničila hodnotu informácií, ktoré sa snažila predložiť. Na záver treba len dodať, že zato v akok štáte žijeme, si v prvom rade môžeme sami. ()

Reklama

sator

všechny recenze uživatele

Pokud se prokáže, že se Piussi ve filmu Nemoc třetí moci dopustila činu kvalifikovaného jako porušení důvěrnosti ústního projevu osobní povahy, může ji soud poslat až na dva roky do vězení. Proti jejímu trestnímu stíhání už protestovali čeští i slovenští umělci. Na pátek se v Praze chystá demonstrace na podporu filmařky, která se bude konat před slovenskou ambasádou. Zdroj: http://kultura.idnes.cz/film-zuzany-piussi-nevzala-kina-dae-/filmvideo.aspx?c=A121114_130638_filmvideo_ob ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Horšie ako úroveň slovenského súdnictva je úroveň tohto dokumentu. Mám pocit, že Zuzanka Piussi je režisérka na zakázku kresťanských pravičiarov a strašne mizerná. Už v druhom tzv. dokumente si podáva všetko a všetkých, len akosi spolok čo bol medzi rokmi 1998 až 2006 pri moci obchádza. Lipšic je asi jej miláčik. Ku všetkému dostal priestor sa vyjadriť ako tu tak aj v tzv. dokumente "Od Fica do Fica". ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tak a máte to čierne na bielom alebo priamo bomba do kschitu. Vládne nám mafia, bezcharakterní ľudia sú psi tejto verchušky a majú skoro 50% podporu verejnosti. Po takomto dokumente má človek pocit bezmocnosti a márnosti všetkého snaženia. Keď poctivý sudca rezignuje proti takejto svojvôli, čo máme robiť my?! Tento augiášov chliev sa hádam ani vyčistiť nedá lebo súdnický a aparátčikovský bordel sa dedí. Boh s nami.. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Mistr zvuku si nepřál být uvedený v titulcích filmu, protože měl strach. (JoranProvenzano)
  • Zuzaně Piussi vyjádřil podporu velvyslanec Spojených států amerických ve Slovenské republice, který ji pozval na osobní setkání, dále ministr zahraničních věcí České republiky Karel Schwarzenberg či předseda slovenské Občianskej konzervatívnej strany Ondrej Dostál, který sepsal petici, jejímž podpisem lidé souhlasí se spácháním diskutovaného trestného činu a požadují, aby šli do vazby spolu s ní. Na její podporu se také dne 16. listopadu 2012 v Praze konala demonstrace (nejen) dokumentaristů před ambasádou Slovenské republiky. (JoranProvenzano)
  • Dramaturg slovenská televise Rozhlas a televízia Slovenska dal Zuzaně Piussi po odvysílání filmu podepsat prohlášení, že při jeho tvorbě nenatáčela skrytou kamerou. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama