Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1994 čtyři teroristé Ozbrojené islámské skupiny (GIA) unesli letadlo společnosti Air France na letišti v Alžíru s 227 osobami na palubě. Teroristé požadovali osvobození svých spolubojovníků a okamžitý vzlet letadla. Teprve po dlouhých diplomatických vyjednáváních mezi francouzskou a alžírskou vládou a popravě 3 cestujících opustilo letadlo Alžír, muselo však přistát na letišti v Marseilles-Provence, protože nemělo dostatek paliva pro let do Paříže. Film sleduje tři postavy, Thierryho, člena GIGN, Carole Jeanton, ambiciózní technokratku z ministerstva zahraničí, a Yahia Abdallaha, odhodlaného džihádistu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Film pro frantíky a členy speciálních jednotek (podle jejich reakcí). Já se jinak dost nudil a něteré věci absolutně nechápal. Sledovat příběh z pohledů tří postav mi tu přišlo strašlivě nešťastné. Ženská, o které nic nevím, co tam furt někomu něco cpe. Arabáč, co se tam furt jen modlí, až by se 270 cestujících muselo uchechat smíchy. No a potom člen speciálních jednotek, jehož většina scén má snad navodit nějaké umění v podobě gejzíru emocí. Pak už tam jsou jen plné střechy snajprů, kteří vlastně nic neudělaj, až na jednu moc zábavnou větičku a úprk ze střechy do letadla. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jako rekonstrukce záchrany většiny rukojmí a skonu čtyř "vymatlaných vopicí" (to jinak napsat nejde) v pořádku. Sice bych osobně uvítal větší pohled do zákulisí speciální jednotky a mnohem menší zaměření na osobní život jednoho ze speciálů, ale stačilo to. Víc od toho ale nikdo nečekejte, tajit dech se vám nebude. ~~~ PS: Vzpomínka na Rainbow Six: Rogue Spear - Operace Perfect Sword. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na zaciatku trocha napätia, na konci trocha akcie a medzitym nekonecna nuda tvorena nezazivnymi rozhovormi jak z lietadla, tak zo zakulisia jednotiek, ktore chcu rukojemnikov zachranit. Film ukazuje, ze nastastie nemala cast tych fanatikov je vymletych natolko, ze su to neschopni idioti a najväcsim trestom pre nas normalnych ludi je sledovat o nich tento nezazivny film. 3/10, ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hlavní plus je v tom filtru, kterým byl celej snímek natočenej. Vypadá to skoro černobíle a tím pádem ponuře, což působí dobře a k tomuhle stylu se to hodí. Jinak bohužel nastává situace, že se v podstatě divák neztotožní ani s jednou z postav a tím pádem je vám to všechno v průběhu sledování tak trochu šumák. To je škoda, protože filmy se zásahovýma jednotkama mám rád, většinou mě to dost baví, ale tady to bylo tak nějak napůl. Uvažoval jsem původně o vyšším hodnocení, ale závěr mě utvrdil, že mírnej nadprůměr bude v pořádku (trochu jsem nepochopil, proč do kokpitu šel jeden člen zásahovky sám a za ním už nikdo a proč těm ostatním to všechno tak hrozně trvalo, než se k něčemu zmohli - např. proč tam mezi ně nehodit slzák?!). Ale to jsou moje úvahy, který by mně pravděpodobně někdo znalej této problematiky vysvětlil... ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Arabský fundamentalisti unesou letadlo a asi hodinu volaj do kontrolní věže, ať jim od letadla odvezou pryč schůdky; tolik asi první polovina filmu. Ve zbytku pak po sobě teroristi se SWATem vystřílí asi milion nábojů, aniž by kdokoliv cokoliv trefil. Nejzásadnějším poznatkem je pro mě fakt, že policajti ze SWATu nejraději bezhlavě střílí z revolveru a nad jinýma taktickýma možnostma ani neuvažujou. Jestli zkratka SWAT skutečně znamená Special Weapons and Tactics, tak týpci tentokrát tedy žádnou speciální taktiku nepředvedli (pakliže tedy není speciální taktikou ležet na zemi a pálit jako blázen). Jako debil pak působí týpek - cestující - kterýho teroristi pošlou ven z letadla, ať odjede ze schůdkama, když to nejde, tak se vrátí (místo aby zdrhl) a za svojí blbost je po zásluze popraven. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Unesený Airbus byl po útoku natolik poškozen, že byl vyřazen z provozu. (Caaslav)
  • Tento film je založen na skutečných událostech, ke kterým došlo na letu Air France 8969 24. prosince 1994 a sledovalo je v přímém přenosu 21 milionů diváků. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama