Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 1

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (1 716)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Kruh šmrncnutý 8mm. Po delší době zase zajímavý horor s pseudokriminální zápletkou. Přestože se Derrickson křečovitě drží známé hororové osnovy a vůbec ničím nepřekvapuje, daří se mu překvapivě slušně budovat atmosféru. Zde bych vyzdvihl um Christphera Younga, který se stává současnou jedničkou na poli áčkových hororových snímků. Škoda, že s blížícím se závěrem veškeré kouzlo, které tento snímek má vyprchává. Vyloženě trapných momentů je tam naštěstí jen pár, takže zase jednou koukatelná skoroduchařina. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Taká 1/3 filmu je skôr temnenejším vyšetrovacím thrillerom ako hororom , no postupne atmosféra hustne. "Mr. Boogie" je dosť záhadná postava a v hororoch je to vždy takto lepšie. Celý film je to také pohrávanie sa s divákom, ale záver sa vydaril a je jasný ako facka. Nie že by bol bohvieako originálny, podobné závery tu už boli, ale presne takto si predstavujem poctivý hororový záver. 80%. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Hudba tu robí 90% atmosféry. Mohli by tam behať aj šmolkovia, ale tá hudba aj tak navodí zimomriavky. Príbeh je síce na začiatku zaujímavý, ale každou jednou minútou je predvídateľnejší. Záver veľmi slabý a vôbec ma neuspokojil. V moci diabla bolo od Derricksona oveľa desivejšie a príbehovo kvalitnejšie. A kto sa pri tomto hororore šiel posrať strachom je naozaj obyčajná trasoritka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Babylonský stěhovák, amatérský filmař a požírač dětí v jednom vs. po slávě toužící spisovatel ve schizofrenii rodinných hodnot, aneb zatímco se rodina pana Oswalta ocitá v moci ďábla, u mě nastal den, kdy se mi (téměř) zastavilo srdce. Bravo, Mr.Derrickson! Originalitou sice nic nového pod větví s oběšenci, ale hutná atmosféra je skvěle podbarvena Youngovou psychedelickou hudbou kolem super 8 nahrávek, napínavým zkoumáním detailů ala Zvětšenina, se svěrači laškující hrou tmy a stínů a samozřejmě vám z úst vyžene nějakou tu vulgaritu i pár skvostných lekaček, které však lze díky náhlému ztišení hudby, či ruchů docela dobře předvídat. Snad jedinou pihou na kráse je rozbředlý konec s dětičkovým klišé (popření očekávané nevinnosti), vleklá to žánrová bolístka. Kdyby v něm pan Bubák dostál názvu Sinister, měl bych na posledních 15 minut na hlavě naraženou krabici od popcornu a dva jeho kousky vecpány v uších, nicméně do kin chodí hororů zoufale málo a těch kvalitních ještě míň, takže si tohoto osmimilimetrového osvícení važme.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pecka, prostě pecka. Ačkoli nejsem hororově orientovaný, Sinister mě dostal. Režisérovi se daří skvěle dávkovat napětí a ačkoli je to místy až příliš natahované po stránce příběhu, několikrát jsem fakt nadskočil, což se mi moc nestává, protože jsou lekačky obvykle víceméně předvídatelné. PS : Za ten konec musím udělit plný počet...90% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení snuff filmu "Pool Party '66" ve filmu Sinister bylo velmi obtížné. Herci, kteří hráli rodinu odsouzenou k záhubě, byli ve skutečnosti přivázáni k židlím a vtaženi pod vodu. Filmaři museli být nesmírně opatrní, aby se při natáčení scény nikomu nic nestalo. Další komplikace nastaly při natáčení vraha pod vodou. Nicholas King (Bughuul) musel při natáčení nosit závaží a zůstat několik vteřin pod vodou. Jelikož se scéna natáčela výhradně na super 8mm film, bylo třeba dbát na správné nastavení kamery, jinak by se scéna musela mnohokrát opakovat. (pornogrind)
  • Inšpiráciou pre Bughuula sa stala náhodne nájdená fotografia na internete. Pri hľadaní jeho symbolu Scott Derrickson študoval množstvo materiálu o black metale. (Avathar)
  • Na začátku filmu vidíme Ashley (Clare Foley), jak maluje na zeď holčičku červenou barvou. V dalším záběru je však bílá barva tam, kde předtím byla červená. (civrss)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama