Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 1

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (1 716)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Svěží závan ve stojatých vodách hororové scény posledních let. Atmosféra i příběh gradují ruku v ruce po CELOU dobu filmu a to je, myslím, punc kvalitního hororu. Určitě velmi silný nadprůměr a druhá projekce povinností - 80%. PS: uplynul téměř týden od premiéry a návštěvnost tohoto filmu v našich kinech je výsměchem tvůrcům. Lidi vyprdněte se na upíry a zajděte si na kvalitní mysteriózno. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ve filmu, stejně jako v literatuře, většinou záleží nikoli na tom, o čem se vypráví, ale jak se vypráví. K ději tedy jen stručně, že o žádné novátorství nejde. Naopak, viděno mnohokrát, klasické bububu, kde otec rodiny zaplete všechny do mysteriozního zla, které je semele. Nicméně podání, styl vyprávění, dávkování - umožňovalo hlasitě předpovídat, co se bude dít dál - a vůbec mě neobtěžovalo nějakou stupiditou. Spíš se mi dere pod prsty výraz "klasika" nebo "stará škola", ne ve smyslu zastaralosti, ale solidnosti řemesla. Hercům jsem věřil jejich role. Rodinné dialogy vůbec nebyly vycpávka, ta rodina takhle fakt mohla fungovat. Velice dobrý dojem. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pan Bubák a jeho rodiny! Úvod filmu s oběšenci je vskutku hrůzný a slibuje něco děsivého. Zajímavé napínavé krimi, kdy si děláte obrázek o sadistickém vrahovi, se však nakonec zvrtne v průměrnou duchařinu, což je opravdu škoda. Bohužel, ztracené děti vypadají v určitých momentech spíše komicky a po několikáté lekačce čekáte další i tam, kde není. Pohanská symbolika, temné kulty, černý škorpion a had (neškodná, ale efektní korálovka) mají dodat filmu na hrůzostrašnosti. Nakonec nejvíce funguje minimalistická až dadaistická hudba - což jsou spíše všelijaké zvuky, připomínající vzdálenou cirkulárku, vzlykot dětí, praskání starého stromu či rozvrzaný klavír - a hledání neznámého návštěvníka v nočním domě. Jako u řady jiných snímků si musíte povzdechnout, kde se bere mírná debilita scénáristů, když vysílají postavu do tmy za vetřelcem s baterkou v ruce. Až na několik chluchých prostojů se film vcelku statečně šine ke kýženému a potěšitelnému finále. Žádná megabomba, jak by se podle hodnocení zdálo, ale velmi slušný mystery, který je na současné podzimní dny s dlouhými večery a všudypřítomnou mlhou jako stvořený. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dostavilo se velice příjemné mrazení. Derricksonova režie mě v minulosti zrovna neseděla, ale tentokáte jsem spokojený. Celá ta mylotologie s Bughuulem byla zajímavá. Několikrát jsem se solidně leknul. Naštěstí tento horor přichází i s něčím mnohem víc než jsou jen laciné lekačky. Má to napětí, nápad a spád. Za velké plus považuji obsazení hlavní role známým hercem. Díky tomu vytasil Sinister podstatný trumf z rukávu, Ethan totiž film bezproblému utáhne i z velké části sám. 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem hodne, vicemene jeden z hororu roku, na jednu stranu z hlediska atmosfery jsem ho asi dostal, ale na druhou stranu, scenar je dost hloupej. Zacatek je klasika, rodinka se nastehuje do novyho baraku s tim, ze fotrik potrebuje napsat novou knihu. Nekdy po pulhodince najde Hawke na pude videa a zacne si je poustet, takze po nijak dlouhejch 30 minutach nam zacina bu bu bu. Videa jsou fakt skvely ve svoji jednoduchosti a je jen skoda, ze se Derrickson boji nejaky to podrezavani ukazat vylozene na primo, ale i tak je to dostatecne brutalni a krvavy. No a nekdy po skouknuti druhyho videa me napadl konec filmu a pobavilo me, ze kdyby to tak fakt bylo, bude to dost trapny a tesil jsem se, s cim tvurci prijdou. Skoda, ze krome tech videi a obcasnyho probehnuti nejakyho parchanta nebo kroku neni nic moc ceho se lekat a tak tu jde spis o dobre hrajiciho Hawkea a super atmosferu podporenou perfektni hudbou. No a pak prisel zaver a nadseni slo do hajzlu, je sice fajn, ze neni happyendovej, ale pointa je dost nelogicka a bohuzel presne takova, jaka me po pulhodine filmu napadla. Ale i tak jsem v zasade spokojenej, slabsi 4*. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 48,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 82,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama