Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 1

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (1 716)

H34D 

všechny recenze uživatele

Scott Derrickson zrovna nepatří mezi ultraslavná jména a přesto má všechny aspekty hororu v malíku. Ničím se nezdržuje, žádné zlouhavé úvody, postavám přidělí jasné místo a úlohu a pak už se věnuje jen a jen atmosféře.Dokonce ani není potřeba mít jasně vysvětlené dějové okolnosti, stačí vystrašený Ethan Hawke v temných chodbách vlastního domu, k tomu kvalitní řemeslo, co se týče obrazu i zvuku a máme o strach postaráno. Jediný, jenže zároveň podstatný problém tkví ve scénáři - od předvídatelného závěru až po spusta drobností typu "proč si nerozsvítit?", škoda... 7/10 ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

No, řeknu vám, neměl jsem po téhle návštěvě strašidelného domu klidné spaní. Pořád mi v uších hučela ta dokonalá (i když jako soundtrack asi neposlouchatelná) kakofonie zvuků a odevšad vykukoval pan Bubák. Sinister je možná další z řady o obyčejných strašidelných domech, kterých je v hororovém filmovém žánru nepočítaně (nebo to snad někdo spočítal?), ovšem ty hrátky s temnotou a ponurou plíživou atmosférou z něj dělají klenot ve svém žánru. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pan bubák a jeho sbírka domácích fimů jako, "sekání zahrady" nebo "grilování", v akci. Ujetý soundtrack, především pak vynikající atmosféra a taková ta zápletka, která potěší fanouška tajemných příběhů. Pár odkazů na Stephena Kinga je taky hodně fajn stejně jako herci. Ethan Hawke hraje přesně na tom pomezí sympaťák/blázen co si nedá pokoj a jeho žena i děcka jsou taky hodně fajn. Vrcholem snímku jsou samozřejmě sledování filmů natočených na Super 8. P.S: Prodloužené verze jsou vážně někdy lepší ne ty původní. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Derrickson to má v paži, o tom žádná. Jen jede podle rutinní šablony, která nenaservíruje jediného překvapení a i tu pointu v extended cutu nakonec prodá podle očekávání už od první osmičkové projekce. Což je možná trochu škoda, protože výborný Hawke, pevné vedení a impozantní Youngův soundtrack to jinak táhnou vysoko do červených čísel. [Inside joke: Norský blackmetal a Pishin po levici udělaly v kině své. :)] ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Typicky slabý hororový příběh ve výborně atmosférickém podání. Scott Derrikson dokazuje, že má talent na atmosférické hororové pecky jako málokdo a dokáže vytvořit lekačky i tam, kde na zbytek hollywoodských rutinérů již kašle. Ethan Hawke výborný, jen škoda že linie okolo jeho rodiny nedostala více prostoru. Závěr by tak byl ještě více mrazivější. I tak zřejmě nejlepší čistokrevný horor tohoto roku. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Scéna s křičícím Trevorem (Michael Hall D'Addario) lezoucím z kartonové krabice byla inspirovaná reálným zážitkem režiséra filmu Scotta Derricksona. Jeho syn míval často noční můry. Sice se neschovával do krabic, ale dokázal na svého otce vyděšeně zírat a křičet, jako by mu šlo o holý život. (pornogrind)
  • Výzkumníci z britské agentury Broadband Choices nechali 50 lidí různých věkových kategorií více než 100 hodin sledovat strašidelné filmy a měřili jim přitom srdeční tep. Na základě výsledků byli následně schopní horory seřadit podle toho, jak moc diváky vyděsily. Na prvním místě se umístil právě Sinister. (ČSFD)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama