Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 2

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (1 715)

verbal 

všechny recenze uživatele

Celkem mě mrzelo, že když už se konečně najde frajer, jenž umí s pár nevyspalýma, protivnýma fakanama pokerovanýma hennou, jednou špatně vydlabanou tykví a předpotopní promítačkou spáchat atmosféru, z níž i verbalovi chodily sem tam záda po mrazu, tak scénárista trochu nepřihustil přední kola. Mít to trochu více pana Bubáka a méně Uhlovodíka, pídícího se po příčinách vrzajících podlah v potemnělé nemovitosti, co by si patrně nechal pro Megawatt vrtat koleno a prostě si nerozsvítí ani za pytel sušených čuráků, oroštuju to maximem a prohlásím za zatím nejdokonalejší stimulant samovolného unikání moči s naprosto děsivou hudbou. No, hudbou... Ten nápad, nahradit ve vypjatých scénách klasické nástroje tupou motorovou pilou řezající ocelový nosník, je sice trochu iritující, nicméně spolehlivě rozbrní kdejaký slabší svěrač. S ohledem na výše uvedené tu tedy sice nevyvrcholím, budu se jen tak nenápadně plížit podél temných zdí, kde mě nebude moc vidět, avšak uzavřu to optimistickým konstatováním, že na takové to domácí bubání to bylo dost dobré. *** Jo, a málem bych zapomněl na nějaký ten samoúčelný vulgarismus, který by konečně přinutil místního Pána Banů zrušit mi registraci nebo se třeba zamyslet nad tím, je li opravdu databázi prospěšné na pouhou objednávku kdejakého bezpáteřního, zamindrákovaného zmrda pohřbívat uživatele, kteří si to opravdu nezaslouží. Škaredým slovíčkem pro dnešní den nechť je tedy "jebat". ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Taká 1/3 filmu je skôr temnenejším vyšetrovacím thrillerom ako hororom , no postupne atmosféra hustne. "Mr. Boogie" je dosť záhadná postava a v hororoch je to vždy takto lepšie. Celý film je to také pohrávanie sa s divákom, ale záver sa vydaril a je jasný ako facka. Nie že by bol bohvieako originálny, podobné závery tu už boli, ale presne takto si predstavujem poctivý hororový záver. 80%. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horor, který má myšlenku a ta myšlenka děsí! Dobrý scénář, hlavně co se týče vražd (všichni musí uznat, že sekačka neměla chybu) super kamera, úžasná atmosféra.. Jediný problém který u mě nastal byl, že s postupnou gradací jsem věděla, jak to skončí.. Což mi trochu ubralo na zážitku, ale nezabránilo tomu, že bych nechtěla vidět znovu! SPOILER: Další důkaz toho, že horory s dětmi jsou opravdu ty nejstrašidelnější!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Na tento film jsme se se spolubydlícím opravdu těšili, tak jsme jednoho krásného večera vyrazili do kina. A výsledek ani jednoho z nás nezklamal. Sinister je opravdu děsivý horor, který ze začátku na to ani nevypadá. Vše začíná tak nějak normálně a podle šablony (autor a jeho rodina se stěhuje do nového domu, ve kterém se něco stalo) jenže poté se to rozjede. Noční sekvence jsou opravdu děsivé (při jedné lekačce, která není v traileru, jsem dokonce na celé kino vykřikl "ty pičo", naštěstí Skoťáci byli taky zděšení a navíc nerozumí češtině, takže nikdo nic neříkal :-)) a hlavně celou dobu vás film nechá lámat si hlavu nad tím, zda je onen "pán" osoba z masa a kostí či něco nadpřirozeného. No, měl jsem v hlavě tisíce různých teorií, ale ani jedna nevyšla. Potěšilo mě, že film krásně míchá duchařinu s krví, ale nebylo tam zase tak moc krve (všimněte si, že v opravdu klíčových záběrech se kamera odvrátí nebo to vidíme skrz odrazu na brýlích Ethana Hawkea). Navíc ten ultimátní závěr, kdy si musíte vzpomenout na tento film (zlo obtisknuté do pásky, které bude žít dál) mě položil. Stejně jako odhalení, kdo vlastně zabíjel a natáčel ty rodiny. Tenhle film má koule a nebojí se to ukázat. Pokud chcete film, kde nejlepší scény NEJSOU v traileru, který vás bude umět nejen vystrašit ale i opravdu vyděsit a který se nebojí a jde dál, než ostatní z žánru, tak tento horor je opravdu nejlepší možnou volbou. Na míle daleko rozhodně nejlepší hororový snímek roku 2012. 100 %. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I přes ten profláklej námět je Sinister kus poctivý filmařiny. Herecky v pořádku (navíc Hawka mám rád, takže nebylo co řešit), výborná je také hra světel a stínů, ale nejdůležitějším prvkem se ukázal parádní zvuk s depresivní Youngovou hudbou. Hlavně kvůli ní působí filmy z promítačky opravdu děsivým dojmem. Chvílema šílenost. Bohužel, druhá polovina ztrácí díky postupnému odhalování punc mystična a směřuje k čekanému rozuzlení. A ty děcka si tvůrci mohli úplně odpustit. Takže strašidelný určitě, perfektní nikoliv. Pokud bych si nakonec měl vybrat nejlepší lekačku, rozhodně volím sekačku! Mazec... PS: Kinosál čpěl prázdnotou, proto jsem si nemohl nevšimnout sympatického páru dvou důchodců sedícího za mnou. Vůbec to nechápu, ale oni si ten film náramně užili. Klobouk dolů :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení snuff filmu "Pool Party '66" ve filmu Sinister bylo velmi obtížné. Herci, kteří hráli rodinu odsouzenou k záhubě, byli ve skutečnosti přivázáni k židlím a vtaženi pod vodu. Filmaři museli být nesmírně opatrní, aby se při natáčení scény nikomu nic nestalo. Další komplikace nastaly při natáčení vraha pod vodou. Nicholas King (Bughuul) musel při natáčení nosit závaží a zůstat několik vteřin pod vodou. Jelikož se scéna natáčela výhradně na super 8mm film, bylo třeba dbát na správné nastavení kamery, jinak by se scéna musela mnohokrát opakovat. (pornogrind)
  • Způsob přípravy kávy, na kterou si Ellison (Ethan Hawke) velmi potrpí, se jmenuje "french press". Při tomto způsobu přípravy kávy se zalije mletá káva horkou vodou, nechá se chvíli vylouhovat a potom se scedí sítkem, které se stlačuje seshora. Výsledkem je lógr na dně nádoby a čerstvě uvařená káva nad sítkem. Káva se hned slije do šálku. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama