Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 2

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (1 716)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších horrorov poslednej dekády. Dobrá zápletka (-rozumej tradičná horrorová, nenáročná), schopná réžia, ktorá pri intenzívnych ľakačkách využíva zaujímavé uhly kamery, detaily a hlavne presný strih. Herci v tých najextrémnejších scénach naozaj vyzerajú akoby prešli peklom, čo rozhodne pridáva na realistickosti a atraktivite. O hereckých výkonoch samotných, nejakej chémii medzi sa však hovoriť nedá, ale myslím, že to nieje tak relevantný faktor. Dôležitý bol faktor strachu a ten bol vybičovaný do extrému. Takže za horrorovú nádielku odo mňa veľká spokojnosť. 90%. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Svěží závan ve stojatých vodách hororové scény posledních let. Atmosféra i příběh gradují ruku v ruce po CELOU dobu filmu a to je, myslím, punc kvalitního hororu. Určitě velmi silný nadprůměr a druhá projekce povinností - 80%. PS: uplynul téměř týden od premiéry a návštěvnost tohoto filmu v našich kinech je výsměchem tvůrcům. Lidi vyprdněte se na upíry a zajděte si na kvalitní mysteriózno. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Sinister jsem se docela těšil, protože mí oblíbení většinou nasázeli 4* a připojovali pochvalné komentáře, kde se většinou skloňovalo slovo "atmosféra". Po zhlédnutí ve mě převládají rozpaky a nemastný, neslaný dojem. Jediné, co můžu beze zbytku ocenit, je práce se zvukem. Pokud bych v přiměřené náladě viděl snímek v kině, je docela možné, že bych se přiklonil ke třetí hvězdičce. Zbytek je tak nějak rutinní, předvídatelný, v rámci žánru neinovativní, byť řemeslně slušně zvládnutý. Nezaujal. K emocím, které ve mě, dejme tomu, kdysi vyvolalo sledování Kruhu, se to nepřiblížilo ani vzdáleně. Horor, který nevyvolává tíseň zkrátka nefunguje, jak má. Celkový dojem: 45 %. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $48,086,90Tržby Celosvetovo $87,727,807Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,795,226Tržby za predaj DVD v USA $10,568,808║ V skutku na minimálnom mieste dokáže nabudiť dosť silnú atmosféru tento horror, Ethan Hawke to slušne uhrá, réžia zručná, zbytočne netlačí na diváka, príbeh nenudí, za čo môžu aj tie "kruté" domáce videá, záverom to už vypadalo že to nebude poriadne uzavreté ale nakoniec to všetko ako tak dalo zmysel. /videl v kine: 80%/ ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Kruh šmrncnutý 8mm. Po delší době zase zajímavý horor s pseudokriminální zápletkou. Přestože se Derrickson křečovitě drží známé hororové osnovy a vůbec ničím nepřekvapuje, daří se mu překvapivě slušně budovat atmosféru. Zde bych vyzdvihl um Christphera Younga, který se stává současnou jedničkou na poli áčkových hororových snímků. Škoda, že s blížícím se závěrem veškeré kouzlo, které tento snímek má vyprchává. Vyloženě trapných momentů je tam naštěstí jen pár, takže zase jednou koukatelná skoroduchařina. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Inšpiráciou pre Bughuula sa stala náhodne nájdená fotografia na internete. Pri hľadaní jeho symbolu Scott Derrickson študoval množstvo materiálu o black metale. (Avathar)
  • Ellison Oswalt (Ethan Hawke) si dle tvrzení manželky, která mu dokonce v jedné scéně otírá rukou okraj hrnečku, aby vypadal dokonale, velice zakládá na kávě. Ovšem ve filmu se často objevují po stole kolečka a skvrny od kávy. (Anagram)
  • Na začátku filmu vidíme Ashley (Clare Foley), jak maluje na zeď holčičku červenou barvou. V dalším záběru je však bílá barva tam, kde předtím byla červená. (civrss)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama