Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 2

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (1 716)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

No, že bych byl bůhvíjak ohromen, postrašen či přimrazen, to tedy zrovna ne. Spíš jsem rozčarován. Nadpřirozené prvky mi v Sinisterovi přišly nadbytečné až trapné, hudba příšerná (a téměř žádná ze scén, kterým by tak slušelo ticho, se bez ní neobejde), příběh ohraný... A ačkoliv to nejspíš byl režisérův záměr, neskutečně mě iritovala ta všudypřítomná tma tmoucí, kvůli níž jsem z filmu místy měl jen podivnou rozhlasovou hru (podotýkám, že jsem se díval na DVD a v noci a stejně jsem měl problém rozeznat, co je co, kdo je kdo a tak podobně). Mohlo to být lepší. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Derrickson to má v paži, o tom žádná. Jen jede podle rutinní šablony, která nenaservíruje jediného překvapení a i tu pointu v extended cutu nakonec prodá podle očekávání už od první osmičkové projekce. Což je možná trochu škoda, protože výborný Hawke, pevné vedení a impozantní Youngův soundtrack to jinak táhnou vysoko do červených čísel. [Inside joke: Norský blackmetal a Pishin po levici udělaly v kině své. :)] ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ellison je ambiciózny spisovateľ, ktorý sa špecializuje na písanie kníh čerpajúcich zo skutočných udalostí. Túži napísať knihu, ktorá by bola bestsellerom a zarobiť tak dostatok peňazí na zabezpečenie rodiny. Pre maximálny úspech sa presťahuje do domu kde došlo k brutálnej vražde mladej rodiny. Telo jedného člena však nikdy nenašli. Po nasťahovaní na povale nachádza v starej krabici premietačku s kotúčmi na ktorých sú zachytené ďalšie vraždy so záhadnou postavou stojacou v pozadí. V novom príbytku sa začínajú diať zvláštne veci. Je čas toto sídlo opustiť. Fú. No takto. Z mojej strany zrejme OPÄŤ priveľké očakávania. Dej, príbeh, pointa skutočne nadštandard!!! No nedám sa vtiahnuť davovou psychózou. Na 5 hviezd ani z ďaleka!! Celý čas som očakával niečo výnimočné, čo ma "poznačí" natoľko, že by som si mohol povedať - áno tak toto bola pecka. Nestalo sa. Odstupom času si uvedomujem, že to čo ma držalo v sedačkách, ako prikovaného, bolo očakávanie ako to všetko skončí. Čo síce plusom je, ale je to skôr úspech príbehu, ako samotného strachu, ktorý by mal žáner HOROR ponúknuť. Bohužiaľ mne ostávajú oči pre plač. 90% filmu som bol presvedčený, že štyri hviezdy sú presne to čo si tento film zaslúži. No keďže úplný záver totálne domrvili, jednu uberám. Tieto rozprávkové konce mi proste nerobia DOBRE! Pre mňa osobne - doposiaľ - horor roku 2012, bezpochyby - CHAINED. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Extrémně nepříjemný, atmosférický až zlý horor ... Atmosféra a námět si sice půjčuje trochu z Paranormal Activity (jedno který díl ...) nebo Insidious (2010). Dějově se ale film ubírá dosti jiným směrem. Hned první záběr, který příjde na začátku filmu, a pak se často opakuje, diváka doslova šokuje a naprosto emocionálně rozervaného jej ponechá takto nemilosrdně po celou stopáž filmu, přitom často přidává na intenzitě, graduje další výjevy, hlavní hrdina objevuje v domě své rodiny stále šílenější 8mm filmové materiály, ale vůbec si s nimi neví rady ... Vše se odehrává v přítmí, zvuk a obraz zastaralé promítačky dotvářejí již tak sklíčenou atmosféru, zvukové efekty tahají za divákovy nervy až k prasknutí, nade vším visí nemilosrdný otazník ... Film nemá s divákem SEBEMENŠÍ SLITOVÁNÍ!!! Nenechá jej ani na minutu vydechnout a uvolnit se, tlak na diváka je obrovský. Dějově se sice nejedná o kdo ví co, ale tenhle film je o atmosféře a o pocitu. A v tom opravdu kraluje. Chvílemi jsem byl opravdu na vážkách, jestli se mi to líbí nebo ne. Zvlášť když do hororového materiálu bývají umístěny děti. Jen pro silné povahy ... Velké překvapení na sklonku roku v dušičkový čas ... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Soundtrack válcuje všechny ostatní složky filmu a je to hlavně on, kdo se podepisuje na krásně tíživé atmosféře. Ta je neodiskutovatelně výborná ve chvílích, kdy Ellison studuje staré nahrávky a tvůrci udělali jen dobře, když tyhle momenty roztrousili po celé stopáži. Průšvih přijde zhruba v poslední třetině, kdy se na scéně objeví namaskovaná děcka a bubák přestane býti pouhou děsivou skvrnou na pozadí nahrávek. Tam, kde si přímočarý příběh říká o zvrat, na nás čekají pouze laciné lekačky (něco se objeví v pozadí/těsně před kamerou) a poněkud rychlý konec, jehož náhlost je v prudkém kontrastu s téměř dvouhodinovou stopáží a pomalu budovanou atmosférou i napětím. Bughuul, jak se nazývá ústřední původce všeho zla, v závěru díky zbytečným lekačkám téměř přichází o svou démonickou auru děsivého zla, což je škoda - dlouho držel šanci na jedno z nejlepších strašidel, co se za poslední léta na plátně objevila. Když se ještě vrátím k lekačkám, obvykle jsou stejně předvídatelné, jako celý příběh, nicméně ta se sekačkou mě málem prohodila stropem. Inteligenci jednání postav je lepší ignorovat, jelikož hlavní mužská postava je sobecký kariéristický fracek a předvádí zhruba následovné: "Víš miláčku, tady v tom baráku se nedávno oběsili čtyři lidi a já o tom chci napsat knížku. Vím že jsem ti to měl asi říct, ale bál jsem se, že se budeš zlobit a ne, opravdu mě nenapadlo, že se to stejně dozvíš od sousedů, policie či dětí, který ty naše ve škole nenechají na pokoji, jo a taky mě nenapadlo, že je to špatný i pro našeho synka, kterej trpí nočním děsem. No tak promiň, já už to neudělám... a taky slibuju, že až si začnu příště myslet, že mám v domě nebezpečnýho psychopata, případně dokonce prastarýho démona, kterej žere děti, nebudu sám lozit po půdě, dvorku a tak podobně... a taky nebudu na oko pořád kliďas, když se kolem mě budou odehrávat pěkně pošahaný a sakra děsivý věci.") Plusové body každopádně za hezkou mytologii a absenci příběhových logických lapsusů. Závěrečná scéna je špička ve svém oboru. 7/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Na začátku filmu vidíme Ashley (Clare Foley), jak maluje na zeď holčičku červenou barvou. V dalším záběru je však bílá barva tam, kde předtím byla červená. (civrss)
  • Výzkumníci z britské agentury Broadband Choices nechali 50 lidí různých věkových kategorií více než 100 hodin sledovat strašidelné filmy a měřili jim přitom srdeční tep. Na základě výsledků byli následně schopní horory seřadit podle toho, jak moc diváky vyděsily. Na prvním místě se umístil právě Sinister. (ČSFD)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama