Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 2

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (1 716)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má výborný príbeh o spisovateľovi venujúcom sa skutočným ťažkým zločinom, ktoré sa sám pokúša vyšetriť, pričom si pomáha tým, že býva na mieste činu a podľa toho píše knihy. Tentoraz sa rozhodne zamerať na prípad rodiny, ktorú našli na záhrade ich domu obesenú, ale až na dcéru, ktorá je nezvestná, ale na povale nájde krabicu s niekoľkými páskami, ktoré dokazujú, že to nebola prvá vražda, ale keďže svoj posledný hit napísal pre mnohými rokmi, rozhodne sa si to nechať pre seba, no postupne si uvedomuje, že zlo sa asi vrátilo. Spracovanie je celkom slušné, ale nie úplne ideálne. Film zaujme už svojim úvodom, síce je dej pomerne jednoduchý, prakticky celý čas len hlavný hrdina sleduje pásky, všíma si detaily a v okolí nachádza zvláštne javy, ale aj tak sa na to stále dobre pozerá, bavila ma aj celá kriminálna rovina, len k väčšiemu zážitku by to chcelo aj niečo nové. Film ani výraznejšie negraduje, väčšinu času si udržuje podobné kvality, ale sklamal ma záver. Už niekedy v tretine filmu som si uvedomil, že je len jeden záver, ktorý nechcem, ale nanešťastie práve ten som dostal, čo je veľká škoda. Čo sa týka hororových stránok, tak som nadmieru spokojný. Bezpochyby hlavným kladom tohto filmu je atmosféra, tá je perfektná. Celý čas pôsobí pomerne depresívne a nepríjemne, prakticky bez štipky optimizmu, spokojný som aj s napätím, len tu moc nejde o nejaké konkrétne hororové scény, tie predstavuje hlavne sledovanie pások, ale nemám s tým problém, atmosféra to plnohodnotne vynahradí. S herecké obsadením som spokojný, Ethan Hawke to zahral výborne a tých pár vedľajších postáv je úplne ideálnych. Réžia a technická stránka sú výborné, tu nemám čo vytknúť. A chválim aj zaujímavú hudbu. Sinister je rozhodne jeden z najlepších amerických hororov za dlhú dobu, ale žánrovým kultom sa stať nemôže, na to by potreboval byť originálnejší a omnoho lepší záver. Ale aj tak som spokojný. 78% ()

castor 

všechny recenze uživatele

V některých pasážích má divák, který horory sleduje tak dvakrát do roka, co dělat, aby udržel stolici. Musím uznat, že Hawke procházející pásky s explicitním obsahem a hlavně jeho brouzdání po potemnělém domě (proč si sakra nerozsvítil?) čekajíc, odkud vyskočí bubák (zvukařská práce je skutečně intenzivní), jsou natočené velmi solidně. Ambice tu byly, o tom žádná. Škoda jen, že si někdo nedal trochu víc práce se scénářem. Klasická duchařina představuje spisovatele, který poznal slávu autora jednoho bestselleru, který se orientuje na nevyjasněné kriminální případy a který po letech příprav na další velký trhák jaksi už nemá kde brát na uživení rodinky. Jenže tentokrát si ukrojil až příliš velké sousto. Skoro jako režisér Derrickson. Ten sice dokáže v ten správný moment vytáhnout nějaké to znepokojivé eso z rukávu, ale ve finále je to extrémně ohrané. Rozuzlení pak pro mě bylo zklamáním. Na druhou stranu je příjemné sledovat, když dostane schopný filmař nějakou tu kačku a prostor se vyřádit, tak to nemusí být zlé. Tady to ale nakonec zůstalo někde na půli cesty. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Hudba tu robí 90% atmosféry. Mohli by tam behať aj šmolkovia, ale tá hudba aj tak navodí zimomriavky. Príbeh je síce na začiatku zaujímavý, ale každou jednou minútou je predvídateľnejší. Záver veľmi slabý a vôbec ma neuspokojil. V moci diabla bolo od Derricksona oveľa desivejšie a príbehovo kvalitnejšie. A kto sa pri tomto hororore šiel posrať strachom je naozaj obyčajná trasoritka. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

No, že bych byl bůhvíjak ohromen, postrašen či přimrazen, to tedy zrovna ne. Spíš jsem rozčarován. Nadpřirozené prvky mi v Sinisterovi přišly nadbytečné až trapné, hudba příšerná (a téměř žádná ze scén, kterým by tak slušelo ticho, se bez ní neobejde), příběh ohraný... A ačkoliv to nejspíš byl režisérův záměr, neskutečně mě iritovala ta všudypřítomná tma tmoucí, kvůli níž jsem z filmu místy měl jen podivnou rozhlasovou hru (podotýkám, že jsem se díval na DVD a v noci a stejně jsem měl problém rozeznat, co je co, kdo je kdo a tak podobně). Mohlo to být lepší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $48,086,90Tržby Celosvetovo $87,727,807Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,795,226Tržby za predaj DVD v USA $10,568,808║ V skutku na minimálnom mieste dokáže nabudiť dosť silnú atmosféru tento horror, Ethan Hawke to slušne uhrá, réžia zručná, zbytočne netlačí na diváka, príbeh nenudí, za čo môžu aj tie "kruté" domáce videá, záverom to už vypadalo že to nebude poriadne uzavreté ale nakoniec to všetko ako tak dalo zmysel. /videl v kine: 80%/ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Had, ktorého objaví Ellison Oswalt (Ethan Hawke) na povale pod vekom od krabice, je nejedovatá Hadiarka (lat. Lampropeltis), medzi teraristami bežne označovaná ako Korálovka. (Sancty)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 48,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 82,5 mil. (NIRO)
  • Ethan Hawke (Ellison Oswalt) ztvárnil ve filmu spisovatele, kterým je i ve skutečnosti. V roce 2013 měl na kontě romány "The Hottest State" z roku 1996 a "Ash Wednesday" z roku 2002. První jmenovanou knihu také zadaptoval do filmu Hořká krajina (2006). Kromě scénáře se ujal také režie. (civrss)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama