Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 2

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (1 716)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase nechal ukecat na jeden "skvělý" (chja cha cha ha), "děsivý" (mu hi hi hi) a hróózně hrůůzný horor... No co, jednou za čas se na nějaký ten nový horor podívat musím, abych na ně mohl nadávat a co já vím, třebas se zas zjeví něco dobrého, ačkoliv vyšší pravděpodobnost je, že přiletí mimozemské veveřice a začnou tu pěstovat kyberoříšky. A jelikož je tenhle film de facto rozdělen na dvě odlišné půlky.. První polovina: I hle, že by to nebylo tak špatné? Kdyby byl celý film jako začátek, pak by to byl docela slušný mysteriózní krimi thriller (samozřejmě v případě, že by hlavní postava nebyl bezkrevný pisálek s katalogovou rodinkou, tentokráte beze psa a že by rodince bylo věnováno asi tak promile z prostoru, který dostává v sinistru), dokonce se zjeví i nějaká atmosféra a pořádné záběry, které by za příhodných okolností mohly být alespoň trochu děsivé (nalezené nahrávky za doprovodu krásně ambivalentní hudby), ale bohužel, pak přijde polovina druhá... Je hrůzná a děsívá, ale jen proto, že ji někdo hrozně brutálně zprznil! To co bylo dobrého (vyšetřování) je upozaděno a místo toho dostávají prostor hrozně debilní nelekající lekačky (to se vážně někomu líbila etuda "Bubák v monitoru"?! Já chci ty drogy co berete taky!), které fungují asi jako podmořská chobotnice v úloze účetního nadnárodní farmaceutické firmy. Zjednodušeně řečeno atmosféra nula, napětí nula, vlastně všechno nula. Ohyzdně průměrná záležitost plná pitomých postav, byť dobře natočená se zábavným námětem, který je ale beztak jenom kombinací Insidious a Kruhu. Howgh. škorpióni mají nohy... Ale neslyšel byste je jako veverky..." ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

No, že bych byl bůhvíjak ohromen, postrašen či přimrazen, to tedy zrovna ne. Spíš jsem rozčarován. Nadpřirozené prvky mi v Sinisterovi přišly nadbytečné až trapné, hudba příšerná (a téměř žádná ze scén, kterým by tak slušelo ticho, se bez ní neobejde), příběh ohraný... A ačkoliv to nejspíš byl režisérův záměr, neskutečně mě iritovala ta všudypřítomná tma tmoucí, kvůli níž jsem z filmu místy měl jen podivnou rozhlasovou hru (podotýkám, že jsem se díval na DVD a v noci a stejně jsem měl problém rozeznat, co je co, kdo je kdo a tak podobně). Mohlo to být lepší. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Na tento film jsme se se spolubydlícím opravdu těšili, tak jsme jednoho krásného večera vyrazili do kina. A výsledek ani jednoho z nás nezklamal. Sinister je opravdu děsivý horor, který ze začátku na to ani nevypadá. Vše začíná tak nějak normálně a podle šablony (autor a jeho rodina se stěhuje do nového domu, ve kterém se něco stalo) jenže poté se to rozjede. Noční sekvence jsou opravdu děsivé (při jedné lekačce, která není v traileru, jsem dokonce na celé kino vykřikl "ty pičo", naštěstí Skoťáci byli taky zděšení a navíc nerozumí češtině, takže nikdo nic neříkal :-)) a hlavně celou dobu vás film nechá lámat si hlavu nad tím, zda je onen "pán" osoba z masa a kostí či něco nadpřirozeného. No, měl jsem v hlavě tisíce různých teorií, ale ani jedna nevyšla. Potěšilo mě, že film krásně míchá duchařinu s krví, ale nebylo tam zase tak moc krve (všimněte si, že v opravdu klíčových záběrech se kamera odvrátí nebo to vidíme skrz odrazu na brýlích Ethana Hawkea). Navíc ten ultimátní závěr, kdy si musíte vzpomenout na tento film (zlo obtisknuté do pásky, které bude žít dál) mě položil. Stejně jako odhalení, kdo vlastně zabíjel a natáčel ty rodiny. Tenhle film má koule a nebojí se to ukázat. Pokud chcete film, kde nejlepší scény NEJSOU v traileru, který vás bude umět nejen vystrašit ale i opravdu vyděsit a který se nebojí a jde dál, než ostatní z žánru, tak tento horor je opravdu nejlepší možnou volbou. Na míle daleko rozhodně nejlepší hororový snímek roku 2012. 100 %. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jedna rodina, jeden dom s minulosťou... a moje hnedé trenky! Príjemne nepríjemné. Najlepšou scénou filmu je paradoxne manželská hádka tesne pred finále, ale funguje to po všetkých stránkach, predovšetkým ako parádna žánrovka. Fantasticky to pracuje s divákovými očakávaniami, vodí ho za nos (od polovice som bol presvedčený, že som uhádol pointu... potom som odhalil celkom inú... a nakoniec to predsa dopadlo inak) a ako až do konca nie je isté, či to má alebo nemá (nad)prirodzené vysvetlenie. Horor roka 2012. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Typicky slabý hororový příběh ve výborně atmosférickém podání. Scott Derrikson dokazuje, že má talent na atmosférické hororové pecky jako málokdo a dokáže vytvořit lekačky i tam, kde na zbytek hollywoodských rutinérů již kašle. Ethan Hawke výborný, jen škoda že linie okolo jeho rodiny nedostala více prostoru. Závěr by tak byl ještě více mrazivější. I tak zřejmě nejlepší čistokrevný horor tohoto roku. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Na začátku filmu vidíme Ashley (Clare Foley), jak maluje na zeď holčičku červenou barvou. V dalším záběru je však bílá barva tam, kde předtím byla červená. (civrss)
  • Způsob přípravy kávy, na kterou si Ellison (Ethan Hawke) velmi potrpí, se jmenuje "french press". Při tomto způsobu přípravy kávy se zalije mletá káva horkou vodou, nechá se chvíli vylouhovat a potom se scedí sítkem, které se stlačuje seshora. Výsledkem je lógr na dně nádoby a čerstvě uvařená káva nad sítkem. Káva se hned slije do šálku. (Rollo_Tomasi)
  • Keď Ellison (Ethan Hawke) prvýkrát sleduje film rodiny, ktorá sa hrá na záhrade, niektorým klipom chýbajú drevené schody pribité na opačnú stranu stromu. (Pat.Ko)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama