Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záznam opery G. Bizeta z pařížského divadla Opéra Comique.  Český křišťál pro kategorii Hudba na obrazovce získala na 47. ročníku Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha 2010 opera Carmen z jeviště pařížské Opéra Comique - tedy z místa, kde se konala světová premiéra v roce 1875. Třebaže toto představení uchovává tradici prvního provedení, jde zároveň o velice soudobou interpretaci, překrásně zinscenovanou a zachycenou na malé obrazovce. Spojené síly Revolučního a romantického orchestru, hrajícího na dobové nástroje a Monteverdiho sboru pokračují pod vedením Sira Johna Eliota Gardinera v dlouhé linii autentické interpretace. Sólisté v čele s Annou Caterinou Antonacci v titulní roli jsou naprosto bezchybným obsazením pěveckých rolí. Z mnoha představení Carmen na světových jevištích stojí tato inscenace na špici a díky způsobu, jak je zachycena pro televizi, získala právem jednu z hlavních cen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Přiznám se - opeře nerozumím, takže komentář je veskrze laický: Krásně zazpíváno, obsazeno krásnými sólisty i sborem, zvuk orchestru nádherně sejmut.....skvělý zážitek! ()

tulen 

všechny recenze uživatele

Operu mám velmi rád a Carmen je geniální dílo. Toto provedení je určitě z těch lepších, ale dokonalé ne. Třeba s obsazením titulní role mám docela problém. Ale to je achilova pata i jiných provedení této opery. Na druhou stranu se mi velmi líbila role Micaely, jak herecky tak pěvecky výborně zvládnutá. Doporučuji povedené filmové ztvárnění s P.Domingem. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama