Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Populární syžet paralelně probíhajících příběhů, které jsou vzájemně propojeny postavami i ústředním motivem. Že se svět v prdel obrací, ale někde tam v dáli hoří plamínek naděje.. Ač se to na první pohled nemusí zdát, škodlivost a zneužitelnost sociálních sítí je tu brána jen jako symptom, nikoliv příčina. Nezájem proti rodičovské odpovědnosti, projevená důvěra vs. manipulace, komunikace proti odcizení. Za život svedeme spoustu podobných bitev a některé z nich prohrajeme, ale až se bude na konci uzavírat mír, je dobré vědět, že jsme neprohráli válku.. Kdo je překvapen výkonem Jasona Batemana v nekomediální roli, nezná Jasona Batemana.. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film z prostredia, ktoré sa ma vďaka veku dotýka iba zľahka a ktoré spôsobuje výrazné deformácie v cieľoch, prostriedkoch a najviac asi vo vzťahoch. Práve voči tým povrchným, účelovým a bezperspektívnym vzťahom, ktoré sú vyhľadávané, sčasti i konzumované vo virtuálnom svete je moja generácia odolná, pretože si pamätá dobu, keď to fungovalo inak a lepšie. Filmov s niekoľkými viac-či menej vzájomne splietanými príbehmi už bolo nakrútených hodne. Ale mne sa tento páčil viac, ako vychvaľovaný Crash a minimálne tak, ako Babel, či Amores perros. Zásluhu má na to nielen výborné herecké obsadenie, ale aj prirodzene plynúci dej. Celkovo považujem Odpojit za príjemné prekvapenie, ktorých som v poslednej dobe nezažil veľa. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Lehkomyslné chování na síti může mít drtivý dopad v reálném životě. Postavy mozaikově poskládaného filmu žijí víc virtuálně než ve skutečnosti. Jejich bezbrannost, když se online život přenese do 4D, je tak ještě umocněnější. Vložit emoce do počítače mrzačí duši, ať už jsou důvody jakékoliv. A tady jsou většinou stejné jako obvykle - osamělost, neschopnost komunikace, strach z bolesti, kterou způsobují vztahy. ____ Místo svěření se skutečným lidem, si zdejší oběti vylévají srdce na různých serverech a sociálních sítích. Když je online navázané vztahy doženou v realitě, teprve tehdy zjišťují jejich blízcí, že se dost nestarali, nezajímali se, nepopovídali si, neměli pochopení. Tresty za vložení naděje do anonymní konverzace jsou vysoké, pocit viny, který následně zaplaví příbuzné a známé, je snad jedinou nadějí na zlepšení lidské komunikace, kterou tenhle film nabízí. ___ Zajímavá kamera. /9. 2. 15./ ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ztráta komunikace, virtuální sex, facebookové obnažování, falešné sebeprezentace - zkrátka, Internet je kurva, kdo se však ještě nezbavil přežitku jménem svědomí a zjistí, že nepůjde zaklapnout jako laptop, nastane ten správný čas odhrnout clonu monitorové mlhy, prozřít a vrátit se zpět, mezi živé... a je fajn, že tento varovný snímek počítá i s touto variantou, byť některé katastrofy už nelze zvrátit. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Andrew Stern | Hudba: Max Richter | Distribúcia: LD Entertainment | | Tržby: 2,131,396 $ || Malý festivalový film vo velkom štýle. Posolstvom to pripomína nedávno videné Black Mirror (2011 TV Series), ale formou mu nesiaha ani po päty. Obsahovo je to ale nadpriemerný počin, ktorý sa určite oplatí vidieť. 80% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)
  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama