Reklama

Reklama

Top Gear: Polární speciál

(pořad)
  • Velká Británie Top Gear: Polar Special (více)
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2007, 60 min

Obsahy(1)

Jeremy Clarkson, James May se pokusí překonat severní pól v jeepu Toyota Hilux. Richard Hammond se rozhodne cestu absolvovat se psím spřežením. (TwoFace)

Recenze (46)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tolik napětí a strachu ze smrti mi dosud nedal žádný akční film a že jich bylo... Mimo nepostradatelného humoru, hoši pořád ukazují bez ohledu na věk a situaci, že umí, že jdou do všeho po hlavě a naplno. Tenhle speciál byl mrazivý svou nekonečně bílou nehostinnou úžasností víc než jiné, nádhernou průzračnou čistotu nevyjímaje, protože tam na pólu je opravdu skutečný konec světa. Kupodivu stále nadějný na budoucí život, na schopnost přírody seberegulace a uchování si své ryzí podstaty. Kdo nechápe, že tento jediný pokus byl i posledním a v řádu let a událostí se jednou jízdou teréňákem nic moc nestalo, pak patrně sledoval jiný film. No stává se to a dost často, jak tady už dlouhodobě občas sleduji, spíš to mám na háku. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Tahle trojka nikdy nezklame, teda mě osobně. Tentokrát si vzali dost velký sousto, ale poprali se s tím. Myslím, že výběr auta byl skvělý, protože ho kdysi v jednom dílu Top Gearu se snažili zlikvidovat, zaparkovat do moře, vyhodit do povětří a ono stále fungovalo. Také mě rozesmál ten jejich záchod a rozkostičkovaný obličej a také závěrečné titulky. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zdolání severního pólu poněkud netradičním způsobem. Nemělo chybu sledovat ten kontrast mezi jízdou speciálně upravenou Toyotou Hilux, kde Clarskon a May spokojeně popíjeli Gin s Tonicem a cpali se kachním foie gras - tedy minimálně drtivou většinu cesty, zatímco Hammond trpěl při jízdě se psím spřežením. Zajímavý a zcela šílený experiment, tak to mám rád. Také bylo moc příjemné, jaká zima na člověka dýchla při současných tropických teplotách. [90 %] ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jednu z osmi speciálních epizod seriálu Top Gear. Seznam speciálních epizod TG je následující : US Special (série 9), Botswana Special (série 10), Vietnam Special (série 12), Bolivia Special (série 14), Middle East Special (série 16), India Special (série 18), Top Gear Winter Olympics a Polar Special ........................................................ Vyhraje auto (team: 2x Hilux a LC Prado) nebo psí spřežení (team: psi a sněžný skútr)? .... Viděno ve výroční den, kdy začaly první zimní olympijské hry, tedy 25. leden. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

"Popravde som tu len preto, lebo produkcia povedala, že tu musím byť. Neznášam sneh"...Traja blázni na na saniach a Hiluxe (fakt skvelé auto a čo s ním všetko dokázali aj pomocou malých trikov) pokorujú Severný pól. Ako je u nich zvykom, nasmial som sa poriadne. Hlavne keď im bolo povedané, že to musia spraviť rýchlo, na čo reagovali nervóznym tónom: "To nemôžeme. Občas, a to nežartujem, sa v Top Geare oneskoríme aj o hodinu." ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Automobilový tým tvořily dvě Toyoty HiLux a Toyota Land Cruiser Prado. (mr.filo)
  • Moderátorská trojice měla na sobě během výpravy až osm vrstev oblečení. (NiaWolf)
  • První Toyota HiLux z polární expedice je umístěna v muzeu Top Gearu. (silebis)

Reklama

Reklama