Lebkouni III: Temná budoucnost (TV film)

Alien Nation: Dark Horizon

Lebkáči: Temná budúcnosť

Sci-Fi / Drama

USA, 1994, 90 min

Kenneth Johnson

• otík

Těžko říct, proč to nese název Lebkouni III. Existuje totiž kino film Lebkouni (1988) s Jamesem Caanem, pak pilotní film k seriálu Lebkouni (1989), pak je tu ten 21 dílný seriál Lebkouni z roku 1989 a pak už je tento film. Další filmy: Lebkouni IV: Tělo a duše (Alien Nation: Body and Soul) (1995), Lebkouni V: Tisíciletí (Alien Nation: Millennium) (1996), Lebkouni: Nedotknutelní (Alien Nation: The Enemy Within) (1996), Lebkouni: Dědictví Udary (Alien Nation: The Udara Legacy) (1997)(22.8.2010)

Koukám že tu není žádný koment... tak zhodnotím všechny filmy. Takže Lebkounský filmy jsou fajn - televiznost z nich číší na sto honů, hlavní dvojka je vykradená se vším všudy ze Smrtonosných zbraní (Sikes - obyčejnej chlápek, frajírek, trošku magor; Francisco - manžel a táta), ale přesto je to fajn dvojka, stejně jako ostatní postavy. Filmy samotné mixují sci-fi, krimi, rodinné dramata a komedii, přičemž na rozdíl od slavnějšího prvního filmu se tady o životě Lebkounů (neboli Tenctoňanů) dovídáme mnohem více a to jak o životě před příchodem na Zemi, tak o jejich integraci. Samotné hlavní zápletky (nejvíce se mi líbila ta s podrasou Eenů ze 4. filmu) ve filmech rozhodně neurazí a ty vedlejší se sympaticky táhnou přes všechny filmy. Celkově pohodových pět filmů, které neurazí žádného sci-fi fandu.(3.11.2009)