Morien
Jsem velký fanda, mezi Famufilmy krásné zjevení. Skvěle využité prostřihy z šestnáctky a hudba, skvěle využitý Matěj Beran!(1.3.2012)
Iroquaise
jeden z nejlepších českých amatérských filmů, co jsem viděl...líbí se mi, že z hlediska práce s nadsázkou a poetikou vychází jakoby zespoda...tím mám na mysli, že netlačí na pilu, nestrká diváka do pevně nastaveného žánrového rámce, ale vytváří jednoduché civilní situace a jejich postupným zřetězením teprv vzniká nějaká žánrová rovina...dík tomu to působí přirozeně, nevykonstruovaně...citlivá, přesná a přitom nenápadná režie...ukázněný, ale cílevědomý vizuální styl...dobří herci........působivý a dobře použitý osmičkový materiál ( nebo šestnáctkový, ale to je myslim celkem jedno...)...atmosférická hudba...je to vtipné i mrazivé zároveň.......trochu škoda druhé poloviny, která na mě působí lehce uspěchaně, nedopracovaně...Fehu už žene ke konečnému zúčtování a dík tomu z filmu trochu trčí celková anekdotičnost a jednoduchost ústředního nápadu...chtělo by to víc dopracovat postavy a zahustit konflikt, který mezi nima vzniká...ale finální scéna je i tak velmi působivá...........jinak doporučuju dál nestudovat vztahovačné komentáře místnách los frustratos, ale film si stáhnout a jednoduše se na něj podívat...neni to zabitá půlhodinka......(25.2.2012)
Vierzbowski
odpad!Tady je snad špatně všechno co mohlo být: scénář, režie, kamera, střih, herci... i ty postsynchrony jsou hrozné a nepřirozené. Každopádně doporučuji přihlásit na brněnského Antioskara - tam by to mohlo zabodovat.(26.2.2012)
w15
Po celou dobu film drží pohromadě a udržuje napětí - zejména scéna na hraničním přechodu. Rovněž skvělé je obsazení a herecké výkony, díky nimž lze trochu ujetému příběhu věřit beze zbytku.(5.10.2011)