Smrtící triky 2

Smrtiace triky 2

Akční / Komedie / Krimi / Thriller

USA, 1991, 108 min

Lalo Schifrin

Není to špatné, ale přece jen je to skoro totéž co první díl...(7.4.2003)

Po jedničce o stupen dolů, ale stále dobře.(5.1.2006)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $21,082,165Tržby Celosvetovo $-(5.4.2009)

Největší klad prvního dílu byl v dobrém nápadu, který je tady bohužel již dost lacině recyklován. Zbývá tedy průměrný a nezajímavý snímek, který neurazí ani nenadchne.(24.4.2005)

• Gilmour93

MacGyver speciálních efektů Rollie Tyler se vrací do akce a nikdo už nemohl očekávat, že přijde s něčím originálním. Obzvláště, když nejlepší smrtící trik předvedl střihač, který se na to režiséru Franklinovi zvysoka vystolicoval a šel na pivo. Je to sice tristní pomyšlení, ale v úvodu natáčený film o vraždícím prsatém cyborgovi s chlupatýma nohama by nejspíše byl o krapítek zábavnější..(14.10.2010)

Slušné pokračování.(4.1.2011)

• ilemas

Velmi slabé pokračování úspěšné jedničky.(12.1.2011)

I když se nepodařilo napsat stejně hladký scénář jako u původního snímku, nedostatkem nápadů pokračování netrpí a jako variace na dané téma nezklame.(11.3.2004)

Na jedničku to nemá, ale je to skvelé pokračování.(1.8.2008)

První díl jsem neviděl, tak nejsem zatížen nad možnou neoriginálností a vařením z vody u druhého dílu. Musím ocenit originální nápad nad využitím filmových triků proti boji se zločinem. Byť to jse hodně přitažené za vlasy (viz využití dálkově ovládané figuríny klauna). No, když však opemeneme využití filmových kouzel tak nám zůstane nudná, stokrátviděná krimi o zlých cajtech. Rutinní režie, bez jakéholiv snažení o něco víc, než profesionálně odvedenou práci.Herci a scénář jakbysmet. Celkově se jedná o zcela průměrné krimi, jenž neurazí, nenadchne a po pár týdnech na něj zbydou mlhavé vzpomínky jako na stou návštěvu strip baru.(14.10.2010)

Oproti prvnímu dílu musím již ubrat, jelikož se již jedná o ohranou písničku,ale dějově stále zajímavé a občas i povedná hláška.(23.8.2010)

Kvalita sa ako to bohužiaľ často býva skutkom v sequeloch pohybuje smerom nadol a ani tu to nie je výnimkou. Výsledkom je priemerný thriller.(2.11.2003)

Hodně povedené a sympatické pokračování. Neztrácí tempo, nápady ani nadhled, byť zápletka je oproti prvnímu dílu tentokrát dost přemrštěná. Nejedná se samozřejmě o žádné veledílo, ale v každém případě potěší, přestože to místy zavánělo MacGyverem :-) Mně to stačí...(3.12.2007)

Na rozdíl od jedničky, druhý díl trochu drhne a nepřichází velice s ničím novým, pořád ale jde o solidní, ve stylu osumdesátek dozvučující řemeslo, jehož hrdinové zdolali své role v příjemné návaznosti. Zápletka má opravdu jalové tendence, trikový naturalismus těší ale nostalgii stejně jako předchozí snímek a to se myslím (minimálně) počítá. II Scénář: Bill Condon. Hudba: Lalo Schifrin (autor legendární znělky pro MISSION: IMPOSSIBLE, za další práci celkem 6x nominovaný na Oscara). 60%(14.10.2010)

9/10 - Jedno z pokračování, které se minimálně vyrovnalo prvnímu dílu a podle mého názoru jej ještě překonalo, je tato akční krimi-komedie. Přibylo melancholie, ale také humoru, akce i triků, možná toho bylo chvílemi už příliš, ale mně se to prostě takto líbí! Zcela rozdílné typy Brown a Dennehy opět vytvořily skvělý tandem, kterému jsem fandil po celé téměř dvě hodiny. Jeden z mých nejoblíbenějších akčních filmů.(1.8.2007)

koukat se na to da celkem dobre, chvilema je to i napinave... ale celkovy vysledek je takovy nejaky nemastny neslany... 60%(14.10.2010)

První díl jsem bohužel nějakým záhadným způsobem vynechal, ale po dokoukání toho druhého musím přiznat, že za kousky Rollieho Tylera by se nestyděl ani legendární MacGyver! Hlavně díky jeho trýčkům na zloduchy jsem se vydržel dívat až do konce (pasáž v supermarketu byla dobrá) a film vlastně výrazněji táhl k vyššímu hodnocením. Na druhou stranu ani ostatní postavy nejsou vymyšlené vůbec špatně a zápletka až na některé maličké výjimky (např. jak mohl ten zabiják přežít ten kamion?) drží pohromadě, ale zkrátka tomu něco chybělo... Možná to byl až moc průměrný akční film z rozhraní osmdesátých a devadesátch let, nevím. Ale za zhlédnutí stojí, zvlášť, když v televizi nedávají nic lepšího.(14.10.2010)

Lepší než první díl.(24.3.2009)

Prakticky kopie jedničky.. Ale špatné to není.(2.9.2011)