Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Banner, vědec nucený stát se uprchlíkem, hledá lék na gama záření, které kontaminovalo jeho buňky a proměnilo ho v Hulka. (SkyShowtime)

Recenze (4)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jde o pilotní film ke stejnojmennému seriálu The Incredible Hulk (1978–1982), kterého se v pěti sezónách natočilo 82 epizod a v letech 1988-1990 se ještě rozrostl o tři televizní filmy: Návrat neuvěřitelného Hulka, Proces s neuvěřitelným Hulkem a Smrt neuvěřitelného Hulka. Vědec David Bruce Banner se stále nemůže vyrovnat se smrtí své ženy a v práci se věnuje výzkumu lidské síly a případům, kdy v nebezpečných situacích dochází k jejímu abnormálnímu zvětšení. Dochází ke zjištění, že v tom má svoji úloha gamma radiace a sám se ozáří, ale později zjistí, že dávka byla mnohem větší. S hněvem se v něm probouzí obrovské zelené monstrum Hulk... Lou Ferrigno se jako Hulk ve filmu objeví ve třech scénách (v součtu jde asi o 20 minut). Mínusem je nízký rozpočet a slabý příběh. Jediný důvod proč jsem se na to podíval byla zvědavost a chtěl jsem vidět Ferrigna v roli, která ho proslavila. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, vím, že to byl pilot k televiznímu seriálu, který musel být laciný a tak dále, ale udělat takhle nezajímavýho Hulka, to je skoro na nějaký zvrácený ocenění. Kenneth Jones se rozhodl z naštvaného rváče Hulka udělat velice nudnou variaci na Frankensteina - dokonce jedna scéna přesně kopíruje jednu slavnou Frankieho scénu, akorát s tím rozdílem, že si na ní Johnson asi léčí své bolístky z dětství, a tak zde končí šťastně. Hulk je zde zvířátko s hipísáckým účesem (nejspíš proto, že se maskérům nechtělo obarvovat zelenou i uši), které než rozzlobený je častěji dojatý nad malými či velkými holčičkami. Bruce Banner (zde jako David Bruce Banner) zde není žádný vědátorský ňouma, ale velkej urostlej krasavec, co fňuká nad smrtí své ženy (ale sexy asistentkou se nakonec nechá zlákat, nebojte). Ale teď jsem dost srovnával s komiksem. Mně nevadí, když si někdo pojme komiks či postavu podle svýho, ale nesmí to udělat tak tragicky a bez téměř jakýkoliv návaznosti na originál. Každopádně tenhle film je celej špatnej i sám o sobě. Především je mimořádně hloupej a trapnej. Třeba ve scéně, kdy se Hulk objeví během experimentu a začne všechno kolem sebe ničit a dobývat se skrz trezorové dveře ke své kámošce asistence, ji nenapadne nic jinýho než zůstat na místě a všechno dramaticky a vzrušeně komentovat na diktafon. Počítá s tím, že když se k ní dotluče, tak se uklidní - a vono jó. Jinak tohle je jedna ze tří (!) Hulkových epizod, zbytek filmu je neuvěřitelně nudná odrhávačka o tom, jak Banner fňuká, v polovině získá schopnosti a v druhý polovině o nich přemýšlí a přichází s nějakým trapným rádobyvědeckým vysvětlením. Verdikt pro komiksáky: Tohle není Hulk. Verdikt pro "normální" lidi: Retardovaná a teplá verze Frankensteina. (2/10) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama