Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film byl natočen podle kontroverzní knihy Irvina Welshe Extáze: Tři povídky o chemické lásce. Čeká Vás zamotaný příběh, který se zabývá euforickými stavy i ničivými pády chemické lásky. Lloyd žije na vrcholu světa - krásné dívky, skvělé hudební kluby a nekonečné zásoby drog lásky. Právě drogy lásky dodává místnímu drogovému bossovi Solovi. Jednoho dne se však Lloyd setká s Heather a je nucen položit si otázku, zda je jeho láska k ní skutečná nebo zda prožívá jen další z opojných drogových stavů. Jeho svět se pomalu začíná hroutit a čerstvě zamilovaný hrdina si uvědomí, že už nechce dál pokračovat v sebezničujícím způsobu života. V cestě za osvobozením mu stojí „jen“ poslední kšeft pro Sola… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tak toto éčko nebolo moc vydarené. Všetky podstatné prísady v ňom boli, ale výsledný mix zlyhal. Pokus adaptovať najväčšieho klasika žánru sa inšpiroval celou generáciou veľmi vydareného feťáckeho filmového matrošu. Bohužiaľ nie každý je Danny Boyle alebo Darren Aronofsky a celá tá dobre mienená snaha umiesiť dobrý fet vyznieva neautenticky a pokrivkáva aj vo vlastnom remesle. Ako vravím - tento dealer nebol podrazák, ale druhý raz by som už od neho nekúpil. ()

ludovit14 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak po Irvinovej predlohe knihy som tu čakal skutočný filmový zážitok,ako to bolo v 1996 vo filme Trainspotting . Opak bol pravdou,tak toto s filmom nemá nič spoločné!Kanaďania opäť dokázali,že im kamera nepatrí do ruky,a tý herci--kde takúto bandu pozbierali,je to veľké umenie,ktoré dokážu iba KAN....Po hodine som tento debilizmus vypol,fakt sa to nedalo pozerať o nejakom feťákovy,ktorý ma Fotra alkoholika a zamiluje sa do Indiánky.Nebolo tu žiadne tempo,príbeh o ničom,ktorý keby som zostrihal ostalo by z neho cca.4-5minút!!!A ešte k tomu ten nešťastný režisér Rob Heydon,ktorý u mňa na plnej čiare skončil! HOD:0,01% .PS: sakra,sakra,čo toto bolo,je to jeden z mojich naj-horších filmových zážitkov vôbec!!! ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

"Éčko je čistá magie...Serotonin a dopamin až do konce časů...Je čas změnit celej svůj zasranej život během jednoho tepu...Chemický vzorec boha..." Jenže tahle Extáze nedokáže další Welshovo drogové evangelium jakkoliv vykreslit a ponořit se do intimního prožitku chemické lásky...Heydon ukazuje jen vnější střípky - pašování, dealování, mafiánské praktiky, pár závisláků , tuctovou romanci a blyštivou stroboskovou kouli...A pokud se pohybujeme po tanečních klubech, chtělo to i mnohem intenzivnější a hlučnější hudební doprovod... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tvůrci nejspíš moc dobře věděli,proč dávají jméno Irvina Welshe přímo do názvu.Ne jednu stranu je to pro ně plus a celkem tahák na diváky a je faktže z Extáze je cítit Welshův rukopis.Na druhou stranu to ovšem Extázi celkem láme vaz,protože (nejen) díky jménu autora knižní předlohy vypadá snímek jako slaboučký odvar a kopie Trainspottingu.A bohužel,Trainspotting je jen jeden.Zklamání samo o sobě je pak soundtrack,který by u podobného filmu měl být nabušenější,energičtější,hlasitější...prostě asi jako ten z Trainspottingu :-) Vyložený provar to sice není a vyloženě jsem se nenudil,ale očekávání byla větší...60% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

A toto vôbec nebolo zlé. Sinclair vyzerá ako Billy Zane, Kreuk fajna, scenár tiež, prevedenie jednoduché predsa pútavé. Pozeral som pol hodinu ale mal som pocit, ako keby som to sledoval minimálne hodinu. Takú zvláštnu atmosféru ma ten film. Nvm či to je tou hudbou, dialógmi, ale rozhodne pocit to zanechalo. Konečne kanadský film, ktorý sa mi páčil. 4 z 5 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Potom ako má Lloyd (Adam Sinclair) sex s Hazel (Olivia Andrup) si oblieka čierne spodné prádlo. Pred sexom jeho boxerky však mali bielu farbu. (toi-toi)
  • Film je adaptáciou románu “Extáza“ od Irvine Welsha, ktorý vyšiel v auguste 1996 pod nakladateľstvom W. W. Norton. (toi-toi)
  • Fotku autora predlohy možno zhliadnuť na vlajke zavesenej na pouličnom osvetlení v scéne, kde Lloyd (Adam Sinclair) v noci stojí na autobusovej zastávke. (toi-toi)

Reklama

Reklama