Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěch protiválečně laděné komedie o bojovém robotu, který po zásahu bleskem ožil a získal nejen schopnost samostatně uvažovat a projevovat emoce, ale navíc také značně pacifistickou povahu, inspiroval producenty k natočení dalšího dílu. Vedle svérázného robota, který si říká Johny Pětka, je tu hlavní postavou Ben Jahvri, bývalý partner Newtona Crosbyho, který robota kdysi pro společnost Nova Robotics vytvořil. Benovi se nedaří nijak zvlášť dobře. Živí se na ulici jako prodavač malých robotků, a protože zcela postrádá obchodního ducha, málem by propásl jedinečnou příležitost, když jeho malí roboti okouzlí hezkou Sandy, nákupčí velké firmy. Naštěstí je tu kolega, protřelý prodavač hodinek Fred, a tak než se Ben vzpamatuje, je z něj velkovýrobce hraček. Smůlou je, že si novopečení podnikatelé pro svou výrobní linku vybrali místo, odkud se právě skupina lupičů chystá k loupeži diamantů. V boji s gangstery, kteří se neštítí ničeho, však oba muži dostávají nečekaného spojence - Johnyho Pětku, kterého Benovi poslali Newton a Stephany. Válka s lupiči může začít a svérázný robot do ní vnese nejen pořádnou dávku vzrušení, ale také zábavy, pramenící z jeho neobvyklého smyslu pro humor a schopnosti udělat taškařici z každé situace. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Druhý díl není o nic horší, ale ani lepší než první. Protože ani ten nebyl originální, nemá cenu kvůli tomu ještě víc srážet hodnocení druhému, protože zábavný a milý je stejně. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zatratit to nejde, protože Johny Pětka je Johny Pětka, co si budeme vykládat, a Ben Jahrvi je pořád Ben Jahrvi, takže humor nás hned tak neopustí, ale přece jen ta story je už poněkud dost slabší a hledání míru pro robotickou duši už vám nepřijde správně srdceryvné, ale mnohem pravděpodobněji jako kalkul...fórky s televizí už taky nejsou moc svěžího vzhledu, ale Bonnie Tyler to zase narovná na těch 60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle mě to už není tak hezký a přítulný jako jednička. Možná to ale bude tím, že v mládí jsem na Číslo 5 koukal pořád a o druhém díle jsem vůbec nevěděl. Popravdě to milý bejt může, ale už mi to přišlo jako taková divná zpatlanina, teda co se příběhu týče. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $21,630,088Tržby Celosvetovo $22,100,000║ slušné pokračovanie s niekoľkými dobrými nápadmi, kiksami, slušná zábavnosť /65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jisté kouzlo stále mající film o jedné robotické potvůrce. Avšak celý film již nudí a nedokáže zapůsobit jako první díl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kšefty sa hýbu. Ale nie mojím smerom.“ ČÍSLO 5 ŽIJE sa ani len nesnažilo tváriť, že nie je kópiou trháku Stevena Spielberga E.T. – MIMOZEMŠŤAN a tak sme mu čo-to odpustili. Svoje dozaista u niektorých divákov dodnes zohráva aj hrejivá nostalgia - určite sa tu nájdu aj ďalší diváci, ktorí, rovnako ako ja, na obe čast zašli do kina a boli nadšení. Voľné pokračovanie prišlo len o dva roky neskôr, ale už to nebolo ono. O návrat nestáli nielen diváci, ale ani Steve Guttenberg, ktorý bol v tých časoch celkom schopnou hviezdičkou vďaka Zámotku, Trom mužom a nemluvňaťu a, samozrejme, predovšetkým vďaka Policajným akadémiám. Ale asi budem hovoriť za viacerých, keď poviem, že hlavné je, že sa vrátil Fisher Stevens ako zábavný pošuk Ben. Z úcty k detstvu sa nebudem vyjadrovať k scenáru či hereckým výkonom, ale "inak je to stávka na istotu. Klasický sequel rodinného hitu, chcelo by sa dodať. Neškodný, rodinný, sympatický, rutinný a pre niekoho možno dokonca vtipný. Takže si myslím, že ak sa vám páčila jednotka, nebudete sklamaní. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Vsadím se, že v hrané lidské filmové historii není žádný stejně charakterní a dramatický herec-robot, jako Johnny Pětka alias Číslo 5. Druhý díl není o nic horší, než první. Možná ještě v některých ohledech lepší, například atraktivnější prostředí velkoměsta nebo převedením hláškujícího Bena do hlavní role. Tenhle film dýchá tou nádhernou atmosférou rodinné pohody, úsměvnosti a zábavy, atmosférou, kterou se málokdy opravdu povede nastolit. Hlavní hrdina je i jako plechový chromovaný robot lidštější a vícerozměrnější, než většina ostatních postav filmového plátna. Jediná vada na kráse je podle mě závěrečná scéna, kdy Pětkovi nabídnou občanství. Něco takovýho totiž není možné ani v pohádce o Pinocchiovi, jakou tato SF komedie bezesporu je. Lidé si totiž na své lidství nenechají nikým sáhnout, ani nějakým klonem, který je kromě původu ryzím člověkem a už vůbec ne náhodně obživlou ocelovou rakví na pohyblivých pásech. Bohužel nenechají. Jinak je ale ten konec skutečně dojímavej a člověku se při něm minimálně sevře hrdlo. A to mu nemusí být ani pod deset let. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, ale stále skvělá rodinná podívaná. Bohužel jsem velmi postrádal Steva Guttenberga a G. W. Baileya...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejsem Mitsubishi, jsem Johnny pětka." Návrat po datech bažícího robota mě potěšil. Číslo 5 mne opět nezklamalo a Benovo komolení američtiny rovněž neztratilo na kvalitě, ale příběh bohužel nebyl zdaleka tak zábavný. Zejména proto, že obsahoval příliš melancholických pasáží, kdy je Johnny smutný z toho, že je málo člověk, Bůh ho nemá rád a padouši se neštítí ho rozmontovat. Naštěstí si punkáč Johnny občas parádně zařádil a Ben k tomu přihodil telefonování z kalkulačky, ale ani to tu čtvrtou hvězdu tentokrát nezachránilo. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Jeden z filmov môjho detstva, pri ktorom krásne spomienky hravo prebíjajú triezve uvažovanie - neviem, ako sa na to pozerajú iní, ale pre mňa je toto pokračovanie rodinnej komédie nádhernou exkurziou do čias dávno minulých, akási priepustka zo šedivej a smutnej reality, v ktorej som nadobro uviazol. Viem, v takýchto situáciách by som sa zrejme mal vedieť odosobniť, ale vraziť Johnymu Päťke nôž do chrbta? Nikdy! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ten god damned robot má svoje čaro! Neviem si pomôcť. Výborne pobaví a koniec aj dojme. A to naozaj. Rád si pozriem znovu. Niekto by mohol natočiť ďalšie pokračovanie. =) 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Klasická nastavovaná kaše. Ačkoliv tuhle podívanou televize četně reprízovaly, nikdy se nepřiblížila ke skutečným rodinným srdcovkám (Sám doma, Cesta do Ameriky, Krokodýl Dundee), které si klidně a velmi rád zopakuju i v dávno dospělém věku. Zatímco výše zmiňovaným kouskům dle mého zub času příliš neubral, s „číslem pět“ je to přesně naopak. Větší rozpočet a atraktivnější prostředí velkoměsta. Výsledku ale stejně jako u jedničky zoufale schází výraznější režijní rukopis, řadě scén chybí tah na bránu, humor rozhodně není o salvách smíchu, postavy se nedostanou pod kůži. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie v ničom nezaostáva za svojim predchodcom. Jednoduchá, rodinná, americká sci-fi komédia. Tak sa mi zdá, že sa mi to páči ešte aj o máličko viacej ako jednička. Možno aj preto, že sa z toho vytratil ten militárny, armádny, nádych a asi tiež aj opozeraný Steve Guttenberg. Tento krát sa do hlavnej ľudskej úlohy pretlačil Fisher Stevens, ktorý hodne bodoval už v prvej časti. Ako ambiciózny prisťahovalec, vynálezca, Ben Jahrvi bol opäť výborný. Pobavil som sa. "Číslo päť žije 2". *** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

O dost slabší než první díl, stejně má v sobě ale film tolik kladných vlastností (je to hrozně dojemné, super akční a napínavý konec, vyjukaný Fisher Stevens), že se jedná o jeden z mých nejoblíbenějších filmů v době svého vzniku. Opravdu nevím, kolikrát jsem to viděl, ale bylo to mockrát. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně velký kvalitativní sešup. V prvním díle byl Johnny určitě směšnější. Bohužel Dvojku tvůrci udělali delší a tím pádem táhlejší. Fisher Stevens, ani jeho vykutálený pomocník nedokáží zdaleka tak utáhnout jako hlavní humanoidní dvojice z jedničky. 50% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ben stále marně křísí robota defibrilátorem, obrací hlavu k nebesům a křičí "Prosím, vzbuď se!!!", načež robot nesměle pohne kovovými víčky a probírá se - největší WTF moment v historii WTF momentů robotického žánru!!! Něco tak pitomého prostě nejde nemilovat! ()

Reklama

Reklama