Reklama

Reklama

John Henry Irons je konstruktér zbraní a génius v oblasti metalurgie, který s pomocí počítačové expertky Susan Sparksové vyvíjí pro americkou armádu ochranná brnění a novou akustickou zbraň, která nezabíjí, pouze nepřítele zneškodní a vyřadí z boje. Když je však jeho projekt sabotován bezohledným nadřízeným Burkem a Susan je při explozi v laboratoři zraněna zříceným panelem tak vážně, že skončí na vozíčku, rozhodne se znechucený Irons proti Burkovi svědčit. Poté co dosáhne jeho propuštění z armády, sám z projektu odejde. Vzápětí se však stane svědkem bankovní loupeže, provedené s pomocí své revoluční zbraně. Lupiči uprchnou dřív, než stačí cokoli zjistit. Následné pátrání ho přivede k Burkovi, který chce akustickou zbraň vyrábět a prodávat nejen pouličním gangům v Los Angeles, ale také teroristům po celém světě. Obrátí se na strýčka Joea a Susan a s jejich pomocí vytvoří ve své laboratoři speciální brnění, odolné všem klasickým zbraním i akustickým puškám. Zanedlouho se pak objeví v ulicích jako superhrdina, přezdívaný Steel, který potírá zločin a přes všechny překážky se chystá k rozhodujícímu střetnutí s Burkem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je len a len škoda, že táto postava je v tomto prípade vytrhnutá z kontextu, pretože jej označenie Muž z ocele nieje len pomrkávaním na Supermana ( a vlastne celé DC Comics ), ale je to vlastne práve tak. Kto sa v komiksoch vyzná, vie a pochopí. Lenže vzali to do rúk ľudia, ktorý síce mali prachy, ale žiadne ambície ( okrem finančného zisku filmu ). Aj napriek slabej prezentácii a trápne podanej interpretácii, by som ho zaradil k tým pre mňa najlepším, ale všeobecne najmenej uznávaným komiksovým adaptáciám rokov 90. ( BARB WIRE, RICHIE RICH, SPAWN, TANK GIRL, BATMAN & ROBIN, THE PHANTOM, CAPTAIN AMERICA 1990 ). Ale na posledné miesto. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je snad všechno špatně. Naprosto televizní vzhled, mizerná režie a neherecké výkony toho obra v hlavní roli, pitomej scénář, který nedokážu k ničemu přirovnat, to vše film jednoznačně řadí nejen mezi 21 nejhorších komiksových adaptací, ale zcela určitě i mezi nejhorší filmy vůbec. Černoši mohou být rádi, že mají "svůj" superhrdinský film (než teda někdo konečně natočí Luka Cage), ale myslím, že i oni by se bez týhle kejdy radši obešli. Vůbec se Warnerům nedivím, že tenhle skvost ani nevyšel na DVD, takže se teď dose těžko shání. Vážně, dívat se na to nedalo. K filmu nemám žádný nostalgický vztah z dětství a proto mi nedělá problém ho po zásluze odpálit. Ani nevím proč tomu nedám odpad (asi proto, že na Steelovi mi vůbec nezáleží, narozdíl od zmršeného Captaina Ameriky z roku '90). Ohledně komiksové předlohy: John Henry Irons alias Muž z ocele (což je jinak jedno z mnoha označení Supermana) se poprvé objevil v Adventures of Superman #500 v roce 1993. Poté, co byl Superman zabit v souboji s Doomsdayem, Irons se rozhodl pokračovat v jeho odkazu. Po vzoru marvelovského Iron Mana si sestrojil železné brnění a vyrazil do ulic konat dobro. Supermanský znak "S" na hrudi ale nepoužíval, protože věděl, že se často dostane za hranici zákona... Podobné filmy: Captain America (1990), Fantastic Four (1994), Nick Fury (1998). ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Filmová 90. léta zaznamenala vedle jiného invazi černých superhrdinů (po komediálním METEOR MANOVI A BLANKMANOVI nastoupili velkoryseji orozpočtovaní temní frajeři SPAWN a BLADE) a basketbalových hráčů (Michael Jordan, Dennis Rodman). STEEL podle stejnojmenného komiksu od DC s Shaquilem O´Neillem v titulní roli se veze na obou vlnách. I já ho tu kdysi odstřelil jako naivní komiksovku pro děcka a tou taky je, nicméně je to dětská komiksovka příjemně svižně odvyprávěná a po akční stránce obratně těžící hubeňoučký šestnáctimilionový rozpočet (mezi námi to byl propadák jako když vyšije a u nás šel rovnou na video). Shaq je sice příšerný herec, který v civilu působí jako vytlemené retardované přerostlé dítě a v kostýmu se pak mimořádně tupě xichtí, ale má sympatickou parťačku a Judge Nelson je přesvědčivý hajzl. A ústřední hudební motiv si na sklonku dne ještě stále pobrukuju. ()

DannyBurino 

všechny recenze uživatele

Celkem relaxující film, který nikomu neublíží. Kostým hrdiny je vtip, akce je ubohá a chvilkama jsem se musel smát, protože to bylo tak vtipný, ale snažilo se to brát vážně. Ale bylo to koukatelné, záporák byl vtipný, soundtrack skvělý, český dabing z části ok ale záporáka mluví Pavel Rýmský ( bullshit ). Je to nejhorší superhrdinský film? Ano je. Je to nejhorší film všech dob? Už jsem viděl horší. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Černej robocop hadr. Na 217 cm vysokýho Šakýla muselo padnout tolik železa na outfit, že kdyby se objevil u nás v Dc, tak ho většinová menšina během minuty komplet vysvlíkne a tu tunu železa odtahá do šrotu. Tím by supertajná zbraň skončila a bylo by to zábavnější než tahle akčárna. Největší záhadou pro mě je, jak tohle mohlo sežrat 16 mega v rozpočtu. Šakýl byl buď hodně drahej nebo si někdo kurevsky namastil kapsu. Ano, bééé je správně. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v Los Angeles. (Terva)
  • Film byl při rozpočtu 16 000 000 amerických dolarů považován za kasovní trhák, ale za první dva týdny promítání vydělal jen 1 700 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Film byl natočen podle stejnojmenného komiksu (1993) Johna Henryho Ironse. (Terva)

Reklama

Reklama