Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka amerických studentů natáčí dokument o ilegálních přistěhovalcích do Spojených států. Vyhledají převaděče z Mexika a společně s několika rodinami projdou tajným tunelem, ve kterém se do USA pašují drogy. Do Států projdou celkem bez problémů. Jakmile se ale všichni naskládají do náklaďáku, přepadnou jejich transport neznámí maskovaní muži. Brzy se prokáže, že tito únosci patří k nemilosrdné sektě, která se přiklání k patriotismu a všechny přistěhovalce brutálně likviduje. Nastává krvavé peklo, a protože sekta si hodlá natočit vlastní dokument, jediná záchrana mladé skupiny jsou jejich kamery. (montel)

(více)

Recenze (76)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Táááááák! Po sérii FoundFootage splašků jsem konečně narazil na FFko, které je ocenitelné hned v několika směrech. Základním stavebním kamenem je námět ze života. Žádní degeni, mutanti, střelenej poltergiest atd., nic takovýho. Záhy po začátku zjistíte, že kdo je moc zvědavej, moc se dozví. V tomto případě se pár zapálených mladých reportérů rozhodne zaútočit na Pulitzera zdokumentováním ilegálního přechodu Mexičanů na území JúEsEj. Několik smradlavých zpocených rodin se zástupci všech věkovek, tunel, náklaďák a........zatčení. Teda rádoby zatčení. On je to ve skutečnosti odchyt škodně partičkou pravých amerických patriotů, kteří, jak říkají, udržují z vlastní iniciativy USA jako "zemi neomezených možností", nikoli však "skladiště světové špíny a odpadu". Jaká to náhoda a milé překvapení v podobě malinkého televizního štábu - no vždyť takhle můžeme poslat krásný vzkaz do celé země a hlavně Mexika, jak to tady chodí a jak dopadne každý, kdo nám padne pod ruku. Doporučuju tohle zhlídnout, protože snad mě nezavřou do kriminálu, ale mně to připadlo silně důvěryhodné, co je horší, ospravedlnitelné, no a co je nejhorší, široce aplikovatelné. :) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Undocumented je vo viacerých ohľadoch klišeovitý exploitation, akých v ostatnej dobe vychádzajú desiatky, navyše "okorenený" handycam štýlom o ktorého momentálnej frekventovanosti v rámci hororového žánru je škoda písať a práve ten ma sprvoti tak trochu odrádzal od projekcie. Nakoniec som však bol celkom milo prekvapený, nakoľko Undocumented má patričnú šťavu a potenciál na to, aby zaujal diváka. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Skupina studentů natáčí dokument o uprchlících z Mexika a jak už to bývá v žánru zvykem - dostane se do problémů. Ne, neztratí se někde v lese. Dostanou se totiž do spárů jakési radikální organizace, která řeší problém s imigranty vlastními (radikálními) způsoby. Statická dokumentární forma se prolíná s živou found footage formou, plus čas od času je to točeno i jako normální hraný film. Undocumented tak umí využít jednotlivé plusy těchto strategií s tím, že se současně vyhýbá jejich mínusům a omezením. Výsledkem je nápaditý napínavý film, který svou formou neotravuje, ale baví. Tematicky tvoří Undocumented zajímavou triádu s nedávnými (taktéž povedenými) filmy Territoires a Red State, takže doporučuju si najít čas a dát všechy najednou :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč sem se tomuto filmu tak dlouho vyhýbal.Naprosto mě překvapil a dokonale mě vtáhnul do děje.Určitě tomu pomohla found footage kamera a hudební podkres.Musím říct,že mě film ani na chvíli nenudil,protože se tam prakticky pořád něco dělo.Nervydrásající exploitation,který určitš nenechá nikoho chladným a který dokazal naplno využít třesoucí se kameru ve svůj prospěch.Pro mě jednoznačně jedno z nejlepších found footage co jsem zatím viděl.Nějaké chybyčky by se našly ale na to sere pes.Na to,že je to Peckoverova prvotina je to parádní filmový zážitek a jen doufám,že tohle jméno neslyšíme naposledy.DOPORUČUJU ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Samozvaní strážci americko-mexických hranic k tomu přistupují férově. Splň test a pustíme Tě dál. Neuděláš ho, smolík - jdeš na náhradní díly. Navíc jako správní humanisté pouští děti a řeknou jim, kudy mají jít. A to je hezké. Ono by možná neškodilo bubákům řinoucím se sem z Asie i Afriky dát nějaký test z evropské historie a ze znalosti alespoň jednoho evropského jazyka, než jim umožníme získat občanství. Ale to by asi odporovalo směrnicím EU. Kvalitní thriller na neustále aktuální téma, který nakonec skončil docela dobře. 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Tetovanie "mom" ktoré počas celého filmu môžeme vidieť Klausovi (Noah Segan) na ruke, je skutočne jeho. (metal.storm)

Reklama

Reklama