Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Detroitu budoucnosti ještě stále nezavládl klid. Společnost Omni Consumer Products (OCP) stále usiluje o splnění svého snu - o vybudování velkoměsta "Delta City". V cestě jim ale stojí bezdomovci a tlupy mladých "Splatterpunků", kteří obývají oblast, kde má nové město stát. OCP se rozhodne pro radikální řešení situace. Naverbuje ozbrojená komanda žoldáků z amazonské války, aby oblast vyklidila. A tak na území Splatterpunků a bezdomovců vjedou obrněná vozidla, jejichž po zuby ozbrojené posádky násilím odvážejí zdejší usedlíky do "rehabilitačních center" a likvidují ty, kteří se nechtějí podřídit. V ulicích Detriotu vypukne regulérní válka. Zdá se, že společnost OCP dosáhne svého cíle. Ale pak se objeví překážka, kterou kdysi stvořila sama OCP... RoboCop! Mechanický policista s lidským mozkem si vzpomene na to, že byl kdysi člověkem, a připojí se ke vzbouřencům, vedených autoritativní Berou, aby pomohl chránit jejich domovy. Za pomoci geniální desetileté Nikko, odbornice na počítače, musí RoboCop bojovat nejen proti žoldákům a společnosti OCP, ale také proti policii. Jediným jeho kolegou, který je ochoten mu pomoci, je jeho stará přítelkyně, policistka Lewisová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to pro děcka. Už mi tam chyběl jenom Robocop hladící štěňátko, nebo tak něco. Má to sice pár vtipných nápadů, má to dokonce i náznak něčeho, čemu se dá říkat scénář, ale jinak to je vykleštěné o verhoevenovskou ironii a podvratnost, a neříkám zrovna, že bych tu nutně potřeboval nějaké čvachtavé gore, kterým byla jednička plná, ale tady je akce tak sterilní, až to bolí. V 80.letech to holt uměli rozparádět mnohem peprněji. V poslední čtvrthodině se pak nebezpečně pohybujeme až na hranici sebeparodie. Peter Weller udělal rozumný krok a včas opustil potápějící se franšízu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Třetí RoboCop je už jen zoufalá snaha udržet při životě solidní značku (ne, nevyšlo to, následné televizní seriály už byly ostudné). Co se musí nechat, je, že se nebojí nečekaných zvratů u důležitých postav, ale jako celek už to není temná dystopie, ale prakticky parodie. OCP je tu ve smrtelném sevření japonského kapitálu se zmítající troska vedená Agentem Z z Men in Black, kterému v černohumorných scénkách skáčou manažeři z oken, fyzickými antagonisty jsou ninja kyborgové, a hlavní záporák nosí zásadně nacistickou uniformu:D Příběhově je to taková slabota, že to nezachrání ani sexy as hell vědátorka (se srdíčkem na správném místě, jak jinak;)) Jill Hennessy, která vybaví RoboCopa jetpackem. Wow. Just wow... Není divu, že na restart se čekalo dvacet let. Ode mě smířlivých 50%. Rozhodně to není jeden z nejhorších filmů všech dob, jen je to pohřeb kdysi zajímavého hrdiny. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nahláškované GP, z ktorého si aj cca 15 rokov po zhliadnutí pamätám niekoľko dobrých kusov. Kriminálnik: "Nemáš oheň, vole?" RoboCop (s plameňometom): "Když dovolíš, šmejde..." ;-) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jedno velké guilty pleasure, kterému se dá plivat do tváře leda tak za to, že z RoboCopa udělalo sentimentálního tragéda se sklonem ochraňovat malé děti a panenství neznámých dívek, dále vykrádání druhého Teminátora a konečně trestuhodné nevyužití zlého japončíka. Jinak neutuchající legrace na účet snad většiny přítomných ve štábu, které za fakt, že je to o dost lepší než dvojka, poplácávám po zádech. 2 a ½. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $10,696,210Tržby Celosvetovo $11,300,000║ až veľmi suchý protivník pre Robocopa či už ten Japonsky android alebo skorumpovaný ozbrojenci, ničím prekvapujúce, strašne béčkove vyznenie aj keď ako tak pozerateľné, jedine heroická hudba od Basila Poledourisa tu asi najviac rezonuje /25%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jestli je to ten snímek co jsem viděl už nevim na jakém českém programu (asi Nova ČT1 by se neodvážila něco takového pustit), tak i ta jedna * jsou z milosti a úctě k původnímu dílu. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem jen to nejhorší, ale k mému velkému překvapení jsem se nadprůměrně bavil, film je vlastně parodií na na první díl, ale povedenou ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď som bol na trojke v kine, ešte som chodil na základnú a pamätám si, že to bol pre mňa dokonalý film, ale s odstupom rokov musím skonštatovať: fúha. A nie v pozitívnom duchu. Na strane druhej, nostalgia je nostalgia a menej ako 2* určite nedám, predsa len je to RoboCop. Ono je ale nápad o prerobenom zmasakrovanom policajtovi lepší, než samotné filmy. Keď si to tak vezmeme, RoboCop ako postava je kult, ale pritom sa môže pochváliť len výborným Verhoevenovým filmom. všetky sequely , seriály hrané, seriály animované, ako i reboot s Garym Oldmanom, sú v lepšom prípade priemerné. V trojka Murphyho prvý raz nehrá skúsený Peter Weller. Niekoho poteší robotický súper s katanou, pre iného bude wtf. Kino Považan NMnV 1993 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavné. Ninja robot nebo létající Robocop jsou ale opravdu moc. Zábavné ironii a podvratnosti Verhovevenovy jedničky se tu samozřejmě ani náhodou nepřibližujeme. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nuž, od predošlých filmov o tomto plechovom leňochodovi, ktoré boli dosť tvrdé sme sa prepracovali k pokračovaniu, ktoré je mäkké ako mäkké i. No proste nemá gule. Vrátil sa síce skvelý hlavný hudobný motív, ale to nezmení nič na celkovej demencii celého filmu. Vytratil sa humor. Pár hlášok síce plecháčovi zostalo, ale celé je to priveľmi vážne a tá vážnosť je tu už trápna. Slabota. 25% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Trojku holt natočili pro děcka, jak napovídá už volba režiséra. Satira je tatam (děti by ji nepochopily), brutalita taky (na nátlak cenzorů, kteří film ostře sledovali už v předvýrobě), dokonce i Peter Weller (dal přednost NAHÉMU OBĚDU), akce je o hovně, záporáci přehrávají jako prase, kladné postavy jsou otravné (Lewisová, počítačová holčička, černá odbojářka) a infantilní scénář se soustředí na pečlivé oddělení dobra a zla a na vytěžení komického potenciálu RoboCopa (jízda v hořícím vraku auta), zejména skrze početné rádobyvtipné hlášky. Ale beru to s klidem, páč mě na to jednak dvojka trochu připravila a pak RoboCopa jsem nikdy nijak zvlášť neprožíval. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný sci-fi film, ktorý je posledným dielom tejto zaujímavej trilógie. Má dosť dobrý príbeh o Robocopovi, ktorý neuposlúchne rozkaz a pridá sa na stranu vzbúrencov, ktorí len chcú brániť svoje domovy pred vysťahovaleckými jednotkami, pretože na ich pozemkoch chce stavať japonská spoločnosť. Spracovanie sa mi páči, síce prvú polovicu sa toho až tak moc neudeje, ale dej je svižný, bez výraznejšie slabého miesta a príjemne zábavný na rozdiel od nevydarene parodickej dvojky. Akcie je tu celkom dosť, ale opäť je len priemerná. Oproti prvým dvom dielom prakticky zmizla krv a drsnejšie momenty, síce dostatok zabitých ani tu nechýba, ale natočené je to len obyčajne. No aspoň je akcia celkom rozmanitá a s niekoľkými vydarenými nápadmi. Najviac sa mi páči cestná naháňačka s vojenským veliteľom. A oceňujem aj zaujímavého robotického bojovníka. S hereckým obsadením som spokojný, síce Peter Weller tu už nie je a Nancy Allen má minimum priestoru, ale na výsledku to moc nezmenilo, poteší hlavne plno zaujímavých vedľajších a aj záporných postáv ako Jill Hennessy, Rip Torn alebo Robert John Burke. Réžia a technická stránka sú celkom vydarené, občas v niečom zaostávajú, ale pre tento typ filmu sú ideálne. Ani jeden die z tejto trilógie nie je žiadny klenot, ale tento diel je podľa mňa najlepší, aj keď jednotku prevyšuje iba mierne. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 64%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak, že bude nakoniec z Ropocopa hračka pre 10-ročnú dievčičku !?! Tak to muselo povabiť aj Verhoevena. Ináč akcia tu ešte ako tak je a aj keď je to prepáchnuté béčkovosťou srz naskz, určite to je lepšie ako tie ďalšie speudopokusy o návrat superpolicajta, ktoré nám servírovala jeden čas N@va (súbežne filmovým klubom na ČT2, no kto by odolal) pondelky večer. Ale ako malému sa mi to páčilo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zas tak strašný to nebylo. Rozhodně ne oproti dvojce. Ano, je to obrovské guilty pleasure s necíleně směšnými situacemi, ale koukat se na to i dneska ještě dá. Jsou i horší sequely...třeba Titanic 2...50% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Robert John Burke - (RoboCop) +++ Nancy Allen - (Anne Lewis) +++ Mario Machado - (Casey Wong) +++ Remy Ryan - (Nikko) +++ Jodi Long - (Nikkova mama) +++ John Posey - (Nikko otec) +++ Rip Torn - (The CEO) +++ Mako - (Kanemitsu) +++ John Castle - (Paul McDaggett) +++ Produkcia: Patrick Crowley +++ Scenár a námet: Frank Miller +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak poznáte, že vaše série o někom, jako je RoboCop, dosáhla dna? Necháte scenáristy, aby vymysleli postavu malé holčičky/hackerky, která bude pomáhat dospělým lidem pohybovat se z místa A do místa B, aby co nejvíce ovlivňovala děj. Jo a zařídíte, aby někdo, jako je RoboCop, létal. Ne, díky. 20 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výsledek potápí nejzávažnější prohřešek proti etice filmových pokračování té doby: změna představitele ústřední role. A vlastně i téměř všechno kolem. Tudíž minimálně o dvě třídy horší oproti Verhoevenově atmosférické jedničce. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Celá táto sci-fi/akčná séria o cyber-robotickom polišovi, ktorý chodí ako keby mal vibrátor v zadku, je veľmi slabá. Scenár, herecké výkony, filmové triky, komparz, kamera, prostredia... všetko stojí za hovno. No prvé dve časti sú aspoň ako tak pozerateľné. Ale čo sa deje v treťom pokračovaní je už naozaj vyložená sprostota. Robocopova hláška: "Skončili ste punkeri! Máte právo nevypovedať!" je tak trapná ako celý tento film. Takže ja ako starý punkáč mu odkazujem: "Choď do šrotu, kam už dávno patríš, ty plechový fízel. Si hanbou sci-fi žánru! A naviac: A.C.A.B. (All Cops Are Bastards!!!)." * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Robocopův slušný reparát se sice jednoznačně inspiroval druhým Terminátorem (dětský parťák, nezničitelný protivník), satiry se nadobro vzdal a dává si pozor než někdo někoho rozstřílí na maděru, ale je to zručně natočená zábava. Navíc se vrátil Basil Poledouris a s ním i šlapající ústřední motiv, který předchozímu filmu (samozřejmě kromě jiného) tak chyběl. ()

Reklama

Reklama