Reklama

Reklama

Sophia a Daneel, oba okolo třiceti, jsou zamilovaný a vášnivý pár žijíci v Paříži. Jednoho dne však Sophie přijde s překvapením – s cestou do Bulharska. Daneel to otevřeně odmítá, ale Sophie je neodbytná a přinutí ho nakonec k odjezdu. Když dorazí na místo, Sophie se dozví, že Daneel se tu narodil. Po několika hodinách strávených na zaplněné pláži ji Daneel zavede na téměř opuštěný ostrov kdesi v Černém moři. Nejen Daneel má svá tajemství a Sophie si chce to své uchovat co nejdéle. Téměř tropické teplo a několik zvláštních místních obyvatel brzy změní jejich vlastní chování a ostrov je donutí odhalit své skryté obavy, které pomalu, ale jistě zpochybňují jejich lásku. Aby se přes to všechno dostali, musí Sophie a Daneel vkročit do neznáma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tento film je taký mysteriózny úlet, že keby sa tam objavil Steven Seagal v latexových slipoch a s pudlom na vodítku, tak by to bolo určite normálne. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Stopy vedou samozřejmě od Laetitie, která se ve filmu sprchuje, plave, ale hlavně nechápe, co ten její pošuk vyvádí. Začátek na ostrově je fajn, ale pak ty schízy začnou dost nudit. Když už čekáte, že se zase oba dva setkají, dostanou tvůrci nápad (a vy naopak přestanete mít ánung, jestli to Daneel udělal schválně, aby se vyhnul zodpovědnosti) a najednou jste ve Vile. Ten konec takový trochu hůře pochopitelný. I moře v Bulharsku může být fajn. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kousek. Nejvíce snad tím, jak se s proměnou povahy hlavního hrdiny změnil žánr filmu (psychologické drama v odlehčenou komedii). A stačil k té proměně jeden odvážný skok z útesu do moře... - Bezprostředně po projekci byl v mých očích Ostrov filmem na odpis. S odstupem několika dní, během kterých si snímek v mé hlavě "sedl", zvyšuji hodnocení na čtyři hvězdy. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nesympatická sebestředná Sophia a nepochopitelný Daneel v podivném psychologizujícím filmu. 1)  Balkánské intelektuálno a bezradná postkomunistická spiritualita si zde za švédské peníze podávají ruce ve snaze vytvořit asi něco nového. Pokusu se účastní mj. 33letá francouzská herečka a modelka Laetitia Casta (Sophia), 37letý dánský herec Thure Lindhardt (Daneel), bulharský režisér a štáb, další herci z různých zemí, švédský střihač, dánský střihač a další lidé třeba z Argentiny či z Chile._____ 2)  Nepochopil jsem, v čem spočívá vášnivost ve vztahu hlavní dvojice, o níž píše oficiální text distributora a posléze i uživatel Terva._____ 3)  Spoiler. Zvláště oceňuji vysokou intelektuální úroveň bulharských účastníků reality show Big Brother, kteří nejenže všichni bez potíží rozumí Daneelově angličtině, ale on je svými přednáškami dokonce fascinuje._____ 4)  Neměl jsem ani ponětí, že v Černém moři jsou také ostrovy. Ale je to tak. Našel jsem jich pět, z toho dva patří Bulharsku. Žádný z nich se ovšem nejmenuje Bolševik:) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Všechno, co se odehrávalo na ostrově mě dost bavilo, asi kvůli té všudypřítomné zneklidňující atmosféře. Pořád jsem byla v napjatém očekávání nějakého dramatického rozuzlení. Ale ouha, ono nepřišlo! Co se dělo po odjezdu Daneela z ostrova byla jedna velká úleťárna, kterou tak trochu ještě na ostrově předznamenal chlámající se poskytovatel ubytování při noční sklizni rajčat. Ten svůj šílený řehot dávkoval s železnou pravidelností po každém moudru, jež z úst vypustil, takže jsem se ke konci „dobře míněných rad” už chechtala s ním. Mám neodbytný pocit, jako bych viděla dva filmy v jednom balení a nejsem si jistá, jestli z toho mám být nadšená nebo naopak zklamaná. Každopádně jde o zajímavý počin, který stojí za zhlédnutí. ()

Charlizee 

všechny recenze uživatele

V každém z nás žije více osobností. V někom dvě, v někom i šedesát. Je umění každou z nich znát a porozumět jí. A ještě těžší to má naše okolí, naši blízcí - v tomto případě přítelkyně hlavního hrdiny. Příběh rozvíjí velmi zajímavé téma, vpřed ho posouvá spleť symbolů a je potřeba být v pozoru, aby divákovi nic neuteklo. Bohužel snímku schází to hlavní, co od tohoto typu filmu očekávám - atmosféra. ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

ten porod pětilitrový flašky rajčatovýho protlaku musel fakt bolet a vypařit se z velkýho bratra to by nedokázal ani koprfild scénárista musel být totálně v rauši a herci dostali nálož ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

První půle mě bavila, protože jsem byl zvědavý, co z toho vyleze. Druhá půle, zhruba od chvíle, kdy zřejmě Irene ve snu porodila v křoví dítě, byl pro mne už nepochopitelná. Jistě, téma lásky s jejími peripetiemi je nevyčerpatelné, ale muselo to být právě tímto způsobem? Film byl z větší části natáčen na prakticky jediném bulharském ostrově Svatý Štefan naproti Sozopolu. Prostředí, které vybízelo filmaře jistě k natočení něčeho jediněčně zvláštního. Tohle byl skutečně zvláštní film, kartář na začátku filmu měl asi pravdu, Daneel byl schizofrenik. Nebo ne? Nebo jen měl tak živé sny? Když se dozvěděl, že bude mít se Sophií dítě, doufal jsem, že se ten film obrátí optimistickým směrem, ale Daneel zatím vlezl do idiotské soutěže jménem Big Brother a dělal tam - jako skutečný blázen - člověka vyšinutého, aby vzápětí po příchodu Sophie začal hluboce filozofovat... A nakonec vám skončí jako profesionální cyklista. Co tohle je za pel-mel? Neponimajem. ()

Camac 

všechny recenze uživatele

Je to tak nekonvenční, že to rozhodně stojí za vidění. Ale motivace a chování hlavního hrdiny jsou mi natolik vzdálené, že dávám jenom tři. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Příběh na ostrově vypadá jak když někdo točil s rozmyslem daného scénáře a další kapitolu mimo ostrov natočil někdo,kdo četl scénář a sám ho nechápal,tak natočil absolutní blaf.Já si dost myslel,že to má i nálepku mysteriózní,protože tohle nepochopí jen tak někdo co vlastně nám tím tvůrce chtěl říci.Za ten začátek se vlastně snímek nemá moc co stydět.Vcelku nesourodá dvojice je skvěle vybraná a má svoje kouzlo.Do toho pár postaviček z Bulharska a stačí.Jenom bohužel jakmile se dostaneme z ostrava začíná zrychlené peklo.Lindhardt z nepochopitelného se stane ještě víc nepochopitelný.Proč najednou mluví jen anglicky je my záhodou i dva dny po shlédnutí filmu.Nejspíš v Bulharsku umí všichni perfektně anglicky tak proto sledovat roste:D Pardón,ale takovou krávovinu jsem ve filmu dlouho neviděl.Pak nám Sophia,která uteče najde v sobě stejně tu lásku a narve se do vilky taky,až třeba porodím,hlavně,že budu u svého Daneela.Pak závěrečná Tour de Bulgaria a můžou se jít všichni klouzat.Tedy hlavně diváci.Z absolutně solidního začátku to do půlky skvěle funguje a pak přijde dobrá půlhodina,která z diváka vyrve srdce a jen může kroutit hlavou co to kurva má znamenat.45% ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Můj první bulharský film, ale zas s takovou kočkou u moře, kdo by to nezkusil....pěkná lehce mysteriozní atmosféra, dovolená u moře, konec s big brotherem už nebrat. ()

Yalka 

všechny recenze uživatele

Tři filmy v jednom. Postupně akcelerující úlet. Těžko hodnotit. Spoilery. Svého druhu varování, že vydat se na cestu sebepoznání může dopadnout všelijak. Že si tvůrci z diváků dělají nepokrytě srandu, zjistíte v poslední třetině, kdy se to celé utrhne z řetězu. Daneel pátrající po své identitě se dostane do stavu takové svobody a oproštění se od všeho o co se dřív snažil (prodělá něco jako auto brain-wash), že sebou stáhne i svoje blízké. /// Já moc nekoukám na nezávislou produkci, tak mě zarazilo, že dánský herec hraje bulharského sirotka, který má francouzskou přítelkyni, s níž komunikuje anglicky. Možná je to běžný, nevím :-) Bulharština s anglickými titulky má taky svoje kouzlo. Má to i vtipné a zábavné momenty (nápad použít Big Brothera je prostě zajímavý). Ústřední dvojice je navíc hrozně roztomilá (Thure Lindhart byl důvod, proč jsem se na tenhle film dívala), vizuálně je to celkově fajn. Doporučuju zkouknout film o filmu a přečíst tuhle recenzi. ()

Reklama

Reklama