Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Anarchisti su bez rozdielu svojou povahou a činmi rovnakí. Nezaleží či sú zelení, červení nacionalistickí , či nejakí inakší. Idú bezhlavo za svojim cieľom, "nech to stojí cokolvek". Toto je o ekologickych aktivistoch a o ich "špionaži" prostredníctvom sukromnej firmy. Pomalý rozbeh, ale postupne to dávalo rytmus a grády. Herecké podanie nič moc, ale hudobny podmaz bol fajn, no a excelentný záver. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Víc slečen Marlingových by zabezpečilo znatelně lepší hodnocení. Sebranka bioaktivistů, jež se společně jednou měsíčně čvachtá v místní stoce, si za úkol dala vymlátit duše z majetných bařtipánů, jež tráví svět. Osobně jsem doufal, že účastníci projektu zemřou bolestně a všichni a mé přání se mi z většiny vyplnilo. 45% ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Film, který se podle mě zabývá velmi aktuální celosvětovou tématikou, které obvykle není věnováno tolik prostoru. Nejsou to jen protisystémové organizace (ať už radikální, nebo ne), ale především podstata, v tomhle případě doslova "zkaženost" společnosti. Snímek nepřináší řešení problému, (Jak už tady hodně lidí přede mnou podotklo, možná trochu bezpředmětně, protože se přeci jen jedná o kinematografickou tvorbu a ne o filozofický manifest.) ale bezesporu na něj poukazuje. (Což byl pravděpodobně i jeden z primárních záměrů tvůrců, který se vydařil velmi slušně podle mě.) Líbila se mi celková atmosféra snímku a náznak "poselství" i přes to, že jsem s některými zmíněnými myšlenkami úplně nesouhlasila. Celkem dlouhá stopáž mi překvapivě nevadila, scénář byl pestře nakonbinovaný a detailní kamera mi dávala pocit reálnosti a opravdovosti i v těch místech, kde by můj mozek normálně protestoval. Silnou částí filmu je určitě i povedené herecké obsazení. Za mě to jsou hodně silné tři hvězdičky a nejsem daleko od toho dát čtyři. ----"We want all those who are guilty to experience the terror of their crime. It’s easy when it’s not your life, …"----" There is good food that was thrown away legaly.This system is broken."---- ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik Ellen Page som tento film nemohol ignorovať. A musím priznať, že som si to užíval celý čas. Príbeh bol zaujímavý, postavy boli zaujímavé a rovnako aj hlavná myšlienka. Potom však príde posledných 15 minút a celé sa to pre mňa pokazilo. Najmä z toho dôvodu, že hlava "THE EAST" v podstate využil ľudí pre svoje myšlienky, no v skutočnosti je rovnaký ako ľudia, proti ktorým bojuje. A musím priznať, že ma to dosť sklamalo. Na druhú stranu je tu však mnoho iných momentov, ktoré ma dostali. Najmä (ako skoro vždy) zo strany Ellen Page. Vždy v nej cítim, že do svojej role dáva všetko. A možno to je práve dôvod, prečo dávam 4 hviezdy. Som rád, že som ho videl, bol skvelý a zaujímavý. Len škoda, že to tak nedotiahol aj do konca. Hodnotenie: B ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Je to snadný, když nejde o váš domov, když nejde o váš život......... Scéna z jídlem, okolo 26 minuty, je skoro ponižující, ale chytrá. Jane proniká, pod jménem Sára, do ekoteroristické skupiny "Východ" a má za úkol bonzovat. Zde příběh začíná. Tedy, neskutečně se to táhne, skoro nic se neděje, tak na to čučím, jen tak z nudy. Hlavně, když hrajou flašku, to je tedy zážitek. CITÁT - Můžu tě políbit....... Chovaj se jak malé děti se zvýšenou teplotou. Tož jsem ten film nějak přežil a skoro mě nebavil. Ano má to své poselství, ale mohlo býti lépe zpracované. Ani nebudu mít v létě chuť, jít si zaplavat někam do přírody, třeba na Probošťák. Taky proč?. Doma mi teče voda, světlo svítí a ústřední topení hřeje. Čert ví, čím tu vodu ohřívají, ale je to jedno, ne. Saponátů mám tak dost a tak je byt čistý a když mě bolí záda vezmu si prášek. Příbalové letáky nečtu a prášky zapíjím pivem. Venku je nebezpečno. CITÁT - Někdy lidi umírají dřív......... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)
  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)

Reklama

Reklama