Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Dobrodružný cyklus, ve kterém se něžný dobrodruh snaží objevit a ulovit v různých koutech světa vzácné obří ryby. (Česká televize)

Videa (5)

TV spot 3

Recenze (94)

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Viděn jeden díl, ten ze Sibiře. Musím ale říct, že pohled na místní prostředí a životní styl mi přišel o hodně zajímavější než samotný rybolov, tedy důvod, proč se ten seriál točil. Je mi jasné, že k tomu něco ulovit je potřeba velké úsilí, trpělivost a často i pobyt v extrémních podmínkách, což obdivuji, seriál jako takový mě ovšem zas tak moc nezaujal. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

U tohohle hodně záleží na tom jestli je divák sám rybář či ne. A jelikož se k tichým bláznům sám počítám tak dávám 1* navíc. Zajímavě pojatý cestopis z celého světa kde ale cílem nejsou místní lidi ale místní ryby. Stojí za to rozhodně vidět. I když je spoustu věcí trošku manipulativních a trochu zdramatizovaných (vždy cílovou rybu chytí až poslední den :-)) rozhodně je obdivuhodné co tohle lidské párátko podstupuje aby chytilo tu svojí rybu. Rybář může jen tiše závidět a čekat tady v Čechách na rybu, která má alespoň míru :-) 75% ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle označil za "dobrodružný"? To nechápu. Vždyť jde o jasný přírodovědný, cestopisný dokument, byť zaměřený především primárně na lov zajímavých ryb. Tohle přece s dobrodružstvím nemá co dělat, spíše s poznáváním. Dobrodružství je když jde o život. A Jakoubkovi o život přece nejde, pouze mu snad jen hrozí zlomení prutu, no né?! :-) nebo nějaký ten průjem, chcete-li sračka. Jinak prima seriál, který mě v počátcích nechytal pro bombastickou reklamu v TV. To jsem si tenkrát řekl, "a just ne". A spoustu mi proto tehdy uniklo. Takže koukám až kdesi od Texasu. Vážně to nevadí, já to časem doženu. Díky Jakube, je to skvělé právě proto, že to není takové nafoukané a hloupě sebevědomé SHOW, jak to často vidíme u jiných podobných pořadů ze zahraničí, např. na TV Discovery. PS: Ještě k některým komentářům zde na ČSFD. Mám pocit, že z některých komentářů je cítit docela silný zápach závisti, že igi.B? ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Na NG channel som narazil na anglickú verziu tohto dokumentu. Tak som snoril na nete a zistil som, že niečo podobné robil Jakub Vágner aj pre ČT. S radosťou som sa pustil do sledovania a musím povedať, že je to veľmi profesionálne spravené. Na Jakubovy je vidieť ako miluje prírodu a čo všetko je ochotný podstúpiť pre jej ochranu a rozšírenie vedomostí. Zábery sú krásne a komentár perfektný. Len škoda, že priebeh je skoro vždy podobný. Na úvod chytí z loveného a požadovaného druhu menší kus, potom príde časť keď sa mu vôbec nedarí a nakoniec ulovenie kapitálneho úlovku. Ale tie ryby sú úžasné. Vôbec som netušil, že v sladkej vode môžu byť až také hovädá :-D ()

Dubron 

všechny recenze uživatele

Pěkné, pěkné. Jakub je plný entusiasmu, rybaření prožívá a na tváři mu vidíte radost, když se mu zadaří rybu ulovit, smutek když to nevyjde. Vpodstatě sledujeme jeho zfilmovaný deníček, kde komentář předčítá Pavel Rímský, jehož hlas je přjemný k poslechu a vše rychle odsýpa, stopáž tedy byla zvolená vhodně. Jen malinká výtka - prozatím scénář sleduje stejné schéma, ale to sper kapr. Pokud nejste rybář, nemáte rádi dokumenty ani přírodu pokračujte na http://www.csfd.cz/film/131733-megalodon/ ()

Galerie (142)

Reklama

Reklama