Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Dobrodružný cyklus, ve kterém se něžný dobrodruh snaží objevit a ulovit v různých koutech světa vzácné obří ryby. (Česká televize)

Videa (5)

TV spot 2

Recenze (94)

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi tak dva díly, Amazonie a Mongolsko, a na další se koukat nebudu. Vadilo mi tam několik věcí, a bohužel to nejpodstatnější je Jakubova osobnost. Vypadá sice sympaticky, a "nekomerčně", takovej obyčejnej kluk od rybníka, ale po pár minutách jsem koukal co to je za spratka. Neustále se nad ostatní povyšoval a dělal si z nich srandu samozřejmě v českém nebo anglickém jazyce, takže mu ani nemohli rozumět (domorodci v mongolsku, vy jste tak chudý a primitivní...), noto jsi teda borec Kubo, anebo svým černobarevným kolegům nadával když koupili místo benzínu naftu a opět se nad ně povyšoval do role děsnýho šéfa, ovšem stylem desetiletýho kluka. Pokud to byl dramaturgův záměr dostat do toho vyhrocenou reality show, tak mě to k pohodovýmu chytání ryb ABSOLUTNĚ nesedí. Když po půl hodině filmu Jakub konečně dorazil k řece, kde žila ona ryba, (ano ty epizody jsou spíše cestopisy, než chytání ryb, toho je tam asi tak 5 minut..), tak můžeme vidět, jak se u toho cholericky rozčiluje, že mu to nejde, mlátí tam prutem vo zem a nakonec tu rybu NECHYTNE, takže jsem si ji ani nemohl prohlídnout, a to bylo to hlavní proč jsem se na to celou dobu díval. Nechápu proč tento díl vůbec zveřejnili, vpodstatě byl jen o tom, jak v nějaké chýši vaří Jakub jídlo s mongolcema a dělá jednu pichlavou narážku za druhou na jejich primitivní život, přestože mu laskavě dají najíst, a potom jak jde "nenuceně" jakože sám mongolskou přírodou s pouhým batůžkem na zádech, a přitom to vypadalo strašně nahraně, protože s takovým batůžkem by tam přežil jen do večera (prostě pak kameraman zařval DOBRÝ a Jakub se otočil, vrátil do auta, a všichni jeli dál...). Tento člověk se k tomu prostě nehodí a nechápu jak se k tomu vůbec dostal. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Viděn jeden díl, ten ze Sibiře. Musím ale říct, že pohled na místní prostředí a životní styl mi přišel o hodně zajímavější než samotný rybolov, tedy důvod, proč se ten seriál točil. Je mi jasné, že k tomu něco ulovit je potřeba velké úsilí, trpělivost a často i pobyt v extrémních podmínkách, což obdivuji, seriál jako takový mě ovšem zas tak moc nezaujal. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Tento pán mi je velmi nesympatický. Nejen že má hlas jak puberťák, ale i tak v některých chvílích působí. Jako malé nedočkavé děcko. Kdo opravdu rád rybaří asi toto ocení, já to náhodně viděl v televizi během pobytu na chatě, nešly tam jiné programy než ČT 1 a jemu příbuzné a spíš mě zaujalo, jak byl takový cestovatel a zkušený rybář nedočkový a infantilní v určitých momentech. Nic pro mě. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle můžu bez jakéhokoli zbytečného přemýšlení zařadit mezi nejlepší dokumentární filmy/seriály co jsem kdy viděl. Jestli nemáte jakýkoli vztah k přírodě tak asi chápu, že se na tyhle typy dokumentů díváte zcela jinak, ale já, milovník přírody dávám 100%. Jakub nejen že nám ukáže skvělé úlovky, ale hlavně "jde" po rybách které civilizovaný člověk neměl šanci zcela poznat a touží se o tom dozvědět co nejvíce a chce to ukázat právě tady! Co cením je skvělý koncept toho jak je to točené. Není to umělé, je to přirozené, není to přehnané, nevidím v tom ani náznak odkazů na světoborné vědce z USA a podobné ptákoviny jak je to zvykem u běžných dokumentů apod. Prostě výborné, uklidnující a na 100% splňující svůj cíl! Díky. ||||||||||| EDIT: Aha, už chápu zdejší hodnocení, které je tady tak rozmanité, protože hromady části natočeného materiálu pro tento dokument je také použit v pořadu S jakubem na rybách, který se s tímhle nedá srovnávat. Takže pokud hodnotíte S jakubem na rybách tady, tak děláte obrovskou chybu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohohle chlapíka dá se říct obdivuju od doby, co jsem shlédl jeden z dílů jindy velmi průměrného cyklu 13. komnat. Nezlomná vůle, odříkání a tah na bránu dotáhli subtilního blonďáka až tam, kde je nyní. Rybářské výslunní mu navíc nezaslepilo oči a nezatemnilo mozek, je pořád neuvěřitelně zapálený do dalších výzev, a to je pro diváka ta nejlepší zpráva. Samotné epizody potěší svou střídmou délkou i jasnou dramaturgií. ()

Galerie (142)

Reklama

Reklama