Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Dobrodružný cyklus, ve kterém se něžný dobrodruh snaží objevit a ulovit v různých koutech světa vzácné obří ryby. (Česká televize)

Videa (5)

TV spot 3

Recenze (94)

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi tak dva díly, Amazonie a Mongolsko, a na další se koukat nebudu. Vadilo mi tam několik věcí, a bohužel to nejpodstatnější je Jakubova osobnost. Vypadá sice sympaticky, a "nekomerčně", takovej obyčejnej kluk od rybníka, ale po pár minutách jsem koukal co to je za spratka. Neustále se nad ostatní povyšoval a dělal si z nich srandu samozřejmě v českém nebo anglickém jazyce, takže mu ani nemohli rozumět (domorodci v mongolsku, vy jste tak chudý a primitivní...), noto jsi teda borec Kubo, anebo svým černobarevným kolegům nadával když koupili místo benzínu naftu a opět se nad ně povyšoval do role děsnýho šéfa, ovšem stylem desetiletýho kluka. Pokud to byl dramaturgův záměr dostat do toho vyhrocenou reality show, tak mě to k pohodovýmu chytání ryb ABSOLUTNĚ nesedí. Když po půl hodině filmu Jakub konečně dorazil k řece, kde žila ona ryba, (ano ty epizody jsou spíše cestopisy, než chytání ryb, toho je tam asi tak 5 minut..), tak můžeme vidět, jak se u toho cholericky rozčiluje, že mu to nejde, mlátí tam prutem vo zem a nakonec tu rybu NECHYTNE, takže jsem si ji ani nemohl prohlídnout, a to bylo to hlavní proč jsem se na to celou dobu díval. Nechápu proč tento díl vůbec zveřejnili, vpodstatě byl jen o tom, jak v nějaké chýši vaří Jakub jídlo s mongolcema a dělá jednu pichlavou narážku za druhou na jejich primitivní život, přestože mu laskavě dají najíst, a potom jak jde "nenuceně" jakože sám mongolskou přírodou s pouhým batůžkem na zádech, a přitom to vypadalo strašně nahraně, protože s takovým batůžkem by tam přežil jen do večera (prostě pak kameraman zařval DOBRÝ a Jakub se otočil, vrátil do auta, a všichni jeli dál...). Tento člověk se k tomu prostě nehodí a nechápu jak se k tomu vůbec dostal. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Jako "dokument", snad každý pozná, že je vše nahrané, sestříhané atd., zpracované skvěle, nakolik všemu co říká věřit, a zda se při sledování oprostit od etických otázek ohledně zneužívání živých bytostí pro zábavu, což rybaření bezesporu je, nechávám na každém. A Jakub? Kdyby se nechal předabovat někým jiným, bylo by lépe. ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle můžu bez jakéhokoli zbytečného přemýšlení zařadit mezi nejlepší dokumentární filmy/seriály co jsem kdy viděl. Jestli nemáte jakýkoli vztah k přírodě tak asi chápu, že se na tyhle typy dokumentů díváte zcela jinak, ale já, milovník přírody dávám 100%. Jakub nejen že nám ukáže skvělé úlovky, ale hlavně "jde" po rybách které civilizovaný člověk neměl šanci zcela poznat a touží se o tom dozvědět co nejvíce a chce to ukázat právě tady! Co cením je skvělý koncept toho jak je to točené. Není to umělé, je to přirozené, není to přehnané, nevidím v tom ani náznak odkazů na světoborné vědce z USA a podobné ptákoviny jak je to zvykem u běžných dokumentů apod. Prostě výborné, uklidnující a na 100% splňující svůj cíl! Díky. ||||||||||| EDIT: Aha, už chápu zdejší hodnocení, které je tady tak rozmanité, protože hromady části natočeného materiálu pro tento dokument je také použit v pořadu S jakubem na rybách, který se s tímhle nedá srovnávat. Takže pokud hodnotíte S jakubem na rybách tady, tak děláte obrovskou chybu. ()

Dubron 

všechny recenze uživatele

Pěkné, pěkné. Jakub je plný entusiasmu, rybaření prožívá a na tváři mu vidíte radost, když se mu zadaří rybu ulovit, smutek když to nevyjde. Vpodstatě sledujeme jeho zfilmovaný deníček, kde komentář předčítá Pavel Rímský, jehož hlas je přjemný k poslechu a vše rychle odsýpa, stopáž tedy byla zvolená vhodně. Jen malinká výtka - prozatím scénář sleduje stejné schéma, ale to sper kapr. Pokud nejste rybář, nemáte rádi dokumenty ani přírodu pokračujte na http://www.csfd.cz/film/131733-megalodon/ ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Viděn jeden díl, ten ze Sibiře. Musím ale říct, že pohled na místní prostředí a životní styl mi přišel o hodně zajímavější než samotný rybolov, tedy důvod, proč se ten seriál točil. Je mi jasné, že k tomu něco ulovit je potřeba velké úsilí, trpělivost a často i pobyt v extrémních podmínkách, což obdivuji, seriál jako takový mě ovšem zas tak moc nezaujal. ()

Galerie (142)

Reklama

Reklama