Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Dobrodružný cyklus, ve kterém se něžný dobrodruh snaží objevit a ulovit v různých koutech světa vzácné obří ryby. (Česká televize)

Recenze (94)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

O čem vlastně je hodnocení TV pořadů a jak je hodnotit? Kritéria jako v případě Bergmana nebo Felliniho? Ale no tak. Mě osobně Jakub Vágner dokázal svým civilním chováním upoutat u rybolovu, který mi v podstatě přijde jako naprostá nuda. Takže body pro něj a pro celý tento klidný a příjemný pořad. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Trpím s tebou Jakube %-] . . . Jedna hvězdička jen za ty genrové obrázky z různých krajin, za tu >samohanu< pak tak leda leklou mřenku do gatí. Tak ještě že se Kubík má tak pěkně veřejnopráv(n)ě, že si to tak všechno navzdory všem těm protivenstvím vybojoval a že si to teda za prachy nucených poplatníků >šašské rybovize< tak užívá. Ale dvd s jeho filmiky si nekoupím, jeho buzní hekání mě fakt nerajcuje a honím si raději u jiné pisskultůry... °-/ - - - P.S. A minutu ticha za Klárčina hafánka. Že by pro dobro věci zabili pejska? Nebo že by si z nás tahle parta už dělala nepokrytě prdel? Tak pochcat rybu... - - - P.P.S. A blbouni, uvědomte si, že tohle nemá nic společného s dokumentární tvorbou, natož s nějakým reálným dobrodružstvím! Copak nechápete, že je to povětšinou jen trapně markýrovaná >multikultiso.nic< realityšou? Kla(u)n Vágner se nažral a ryba zůstala celá, jen tu zase chybí ta realita a zůstala jen pachuť po rybině zasmrádnuté šou... - - - - - (Občasně náhodně nahlédnuto na >leklém sprostoru< , hodnocení po sumčím dílu 447., komentář zde s úšklebkem jako padechcátý - 18.4.2013) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o zajímavý dokument, o to více, že vznikl v českých krajích a Jakub Vágner to s ním dotáhl až do zahraničí, kde získal vlastní pořad. Bohužel jeho osobnost se mi moc nelíbí. Možná je to sympaťák na pohled, ale jeho vystupování mi přijde jaksi podivné, hrané a nepřirozené. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohohle chlapíka dá se říct obdivuju od doby, co jsem shlédl jeden z dílů jindy velmi průměrného cyklu 13. komnat. Nezlomná vůle, odříkání a tah na bránu dotáhli subtilního blonďáka až tam, kde je nyní. Rybářské výslunní mu navíc nezaslepilo oči a nezatemnilo mozek, je pořád neuvěřitelně zapálený do dalších výzev, a to je pro diváka ta nejlepší zpráva. Samotné epizody potěší svou střídmou délkou i jasnou dramaturgií. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ten Kuba Vágner je ale pěknej kluk, co, hoši?;-) Škoda že má hlas, jako by mu barakuda posvačila vejce... K rybaření mám lehce schizofrenní postoj: na jednu stranu je to lepší koníček, než nasávat v hospě. Chlap (ženské rybařit nevídám, ty doma uklízejí) mlčky sedí, čučí do vody a za celá ta léta venčení psa kolem rybářských tůní jsem dokonce jednou viděla, že nějaká ryba skočila na špek - měla pět očí, fluoreskující nožičky a chyběly jí rybí prsty, ale takové podružnosti v Ostravě neřešíme! Prostě neškodné hobby, co sem-tam zaplní žaludek. Ovšem v dětství mě rybáři srali, když nám, smradům, nadávali, že házíme kameny do vody (jakkoliv široko daleko neměl nikdo nahozený prut). A ještě víc na kopačku do ohanbí je, když si v zimě odmetete plochu na hokej a druhý den uprostřed najdete vysekanou díru (neoznačenou, bezpečnost především). Odstraníte sníh o kus dál a co myslíte? Druhý den máte uprostřed plochy zase vykutanou lochnu. Tak buď jsou ti rybáři fakt kokoti, nebo se kapři inspirovali krtkama a pro trochu vzduchu udělají cokoliv! Ale zpátky k tomuhle dokumentárnímu cyklu (viděla jsem teda jediný díl). Kubíček do toho dává spoustu emocí a usilí, ale stejně to působí strašně přehrávané pro kamery... a to jeho funění a vzdychání, když mu praskl vlasec a velryba uplavala, to by se dobře uplatnilo pro dabing v pornu! Letmý náhled do jiných kultur je fajn a přírodních scenérií by to chtělo víc. Pár procent přidávám za to, že Kubík ty šupinaté, slizké potvory pouští zpátky do vody. Nicméně být ryba, dám mu ocasem pořádně přes držku a něco mu pěkně sprostě od žáber řeknu! Celkově mám mnohem radši dokumenty, kde neexhibují žádní lidi. 45% ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Být to jen o rybách, tak to hned přepnu, ale tady jde spíš o to putování všemi možnými kouty světa, krásnou přírodou a jako třešničku na dortu si tam sympaťák Jakub Vágner občas uloví nějakou tu rybku. Nadprůměrnej dobrodružnej dokument, kterej dokáže zaujmout. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Kubík se štábem, se scénářem hodným antických tragédií, přehrávání a steny, skřeky, vzdechy a jódlování megapiraňou kastrovaného bígla Benyho. No to Petrův zdar. Nazdar! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vášnivý rybář chodí na ryby, aby si odpočinul. Ne tak známý "rybolovec" Jakub Vágner. Za úlovky se vydává na extrémní místa, kde se vystavuje extrémním teplotám a pohybuje se v neprostupných terénech. Za jeho úsilí ho čeká sladkovodní odměna. Z vody tahá pěkné rybí kousky. A je ve svém živlu. Nesdílel jsem s ním až tak jeho nadšení. Ve svých převážně popisných dokumentech zpravidla mapuje svoje útrapy i radosti, které ho vedly ke kýženému cíli. Často je to pro něho to pravé "dobrodrúžo", ale z mého diváckého pohledu je to zdlouhavé popisování, které trpí monotonním schématem. Poznávání ryb, o kterých běžný rybář jen sní, je ovšem poměrně poučné, a Jakubem dobře podané, i když přece jen počítá s tím, že na jeho dokumenty se nebudou dívat absolutní rybářští začátečníci. Podezírám ho při jeho mistrovských dovednostech a znalostech, že by mu ryba zabrala i na suché z nosu a vytáhl by dvoumetrového macka i z malé louže po dešti. Ne každý má možnost se dostat na taková exotická místa, po kterých nás Jakub provede. Líbily se díly z Amazonie, Konga nebo Argentiny a nezajímavě nebyly natočeny ani díly z Mongolska nebo Ruska. Milovníci přírodních krás a trofejních ryb si rozhodně přijdou na své. Jakub je schopný průvodce a odborník, který má dokonalý přehled o místu, kam se vydá chytat a je vidět, jak ho to neskutečně baví. Sledovat několik dílů je výhodou. Při sledování celé série dokumentů se dostavuje jednotvárnost a rybu už nechcete vidět ani na talíři. 60% ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Cestování, rybaření, to jsou parádní záležitosti! Jen ten Jakub, ač určitě schopnej rybář, je celej celičkej strašnej... no je prostě na pěst. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem všechny díly – pár jich ale bylo a nejvíc se mi na tom všem samozřejmě coby vášnivému cestovateli líbila hlavně pestrost vybraných lokalit. Mnohdy jsem Vágnerovi vážně záviděl, protože ta místa byla nádherná. Ryby jsem tam bral jako druhořadou záležitost, ale tak sakra jsme v pořadu o rybách a rybaření, tak jsem se nechal i poučit. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jakub Vágner necítí bolest a nezná strach. To je obdivuhodné. Myslím, že jeho otec už na něj musí být pyšný. Doufám, že bude natočeno více dílů, poněvadž si to tento "dokument" jistojistě právem zaslouží. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle označil za "dobrodružný"? To nechápu. Vždyť jde o jasný přírodovědný, cestopisný dokument, byť zaměřený především primárně na lov zajímavých ryb. Tohle přece s dobrodružstvím nemá co dělat, spíše s poznáváním. Dobrodružství je když jde o život. A Jakoubkovi o život přece nejde, pouze mu snad jen hrozí zlomení prutu, no né?! :-) nebo nějaký ten průjem, chcete-li sračka. Jinak prima seriál, který mě v počátcích nechytal pro bombastickou reklamu v TV. To jsem si tenkrát řekl, "a just ne". A spoustu mi proto tehdy uniklo. Takže koukám až kdesi od Texasu. Vážně to nevadí, já to časem doženu. Díky Jakube, je to skvělé právě proto, že to není takové nafoukané a hloupě sebevědomé SHOW, jak to často vidíme u jiných podobných pořadů ze zahraničí, např. na TV Discovery. PS: Ještě k některým komentářům zde na ČSFD. Mám pocit, že z některých komentářů je cítit docela silný zápach závisti, že igi.B? ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Vágner je šílenec, kterého obdivuju a já jako milovník rybolovu a všeho co se motá kolem těch slizských nádherných vodních potvor (ryb) nemůžu dát méně než plný počet. Mě to prostě baví jak ďas :) ()

cielnyl 

všechny recenze uživatele

Jakub Vágner je fakt borec! Má neutuchající odvahu a odhodlání. Každý z těchto filmových cyklů nabízejí velice zajímavý a poučný pohled na danou krajinu, kulturu a zvyky. Rozhodně se netočí jen okolo ryb a rybaření, i když je to samozřejmě jedna z hlavních složek. Já Jakuba obdivuju! ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Pěkný dva bodíky za solidní technickou stránku pořadu. Záměrně ho nenazývám "Dokumentem", protože jde spíš o takovou prkeně inscenovanou rádobydobrodružnou hurá-akci, který vesměs ubližuje šílená strojenost a horší vyjadřovací schopnosti toho našeho milýho Kubíka. V momentě, kdy začne blekotavě pouštět svoje nebetyčný moudra a tváří se u toho jak potomek krále Šalamouna, jde bohužel veškerá atmosféra do loje. Nebaví mě poslouchat neškolenej hlas, nebaví mě poslouchat neprofesionální cancy bez přípravy a bohužel mě ani nebaví poslouchat vojsouvr Pavla Rímského, kterej se snaží být tak patetickej, až je k smíchu. Natočený je to ale na kvalitním matroši, kamera umí velmi dobře pracovat se světlem a celkově je dost vidět, že si Kubík na svý dobrodrůža umí sehnat dostatek šušní. Tipoval bych, že vod tatínka...ne? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pěkná kombinace dobrodružného cestopisu a rybářských (ne)zážitků. Obdivuji Kubu Vágnera za to, co vše podstoupí kvůli svému koníčku a za jeho pokoru k přírodě a kultuře. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle můžu bez jakéhokoli zbytečného přemýšlení zařadit mezi nejlepší dokumentární filmy/seriály co jsem kdy viděl. Jestli nemáte jakýkoli vztah k přírodě tak asi chápu, že se na tyhle typy dokumentů díváte zcela jinak, ale já, milovník přírody dávám 100%. Jakub nejen že nám ukáže skvělé úlovky, ale hlavně "jde" po rybách které civilizovaný člověk neměl šanci zcela poznat a touží se o tom dozvědět co nejvíce a chce to ukázat právě tady! Co cením je skvělý koncept toho jak je to točené. Není to umělé, je to přirozené, není to přehnané, nevidím v tom ani náznak odkazů na světoborné vědce z USA a podobné ptákoviny jak je to zvykem u běžných dokumentů apod. Prostě výborné, uklidnující a na 100% splňující svůj cíl! Díky. ||||||||||| EDIT: Aha, už chápu zdejší hodnocení, které je tady tak rozmanité, protože hromady části natočeného materiálu pro tento dokument je také použit v pořadu S jakubem na rybách, který se s tímhle nedá srovnávat. Takže pokud hodnotíte S jakubem na rybách tady, tak děláte obrovskou chybu. ()

tormento 

všechny recenze uživatele

O poznanie zaujímavejšie spracovaný dokumentárny cyklus ako ten z dielne Discovery-River monsters(http://www.csfd.cz/film/270079-ricni-monstra/)....aj keď si myslím, že Vágner sa nechal silno inšpirovať. Rybie legendy nie sú iba pre rybárov, a musia sa páčiť každému milovníkovi prírody.+ za doprovodný komentár Pavla Rímskeho ()

Reklama

Reklama