Reklama

Reklama

Sicilský kříž

  • Itálie Gli esecutori (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sicilský mafián Salvatore Francesco (Ivo Garrani) daruje kříž rybářům ze San Francisca. Dárek ale neznámý pachatel zneužije pro pašování drog a navíc hned po vylodění v přístavu dochází k jeho krádeži. Při tom jsou zastřeleni tři lidé a ze zločinu je podezírán právě Francesco. A tak šéf mafiánů pověří vypátráním pravého viníka svého synovce Ulyssese (Roger Moore), který případ řeší dost svérázným stylem. (Courtemanche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi film Rogera Moorea-a z roku 1976 Shout at the Devil s Lee Marvinom je u mna proste vyssie. Tento film je len take priemerne polizziotteschi, Karel dobre napisal ze to nie je klasika zanru a axte funda polizziotteschi, toto az tak nemusite vidiet. Moore ako Ulyssess pouziva svojske metody vysetrovania - a jaxi som mal problem Moore -ovi uverit tu jeho svojraznost - svojske metody mal napriklad Komisar Rizzo velka Noha v podani Buda Spencera - tam som aj veril tu svojraznost, u Anglicana Moore-a som s tym mal dost velky problem. Stacy Keach /Roadgames 1981/ma tiez nijak nepresvedcil. Akcna scena v kopcoch fajn, aj sa strielalo, len vybuchy-. zufalo mi chybali vybuchy, ktore k polizziotteschi jednoznacne patria. Polizziotteschi s jednoduchym, nasilnym a hodne predvidatelnym dejom : 60 % ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nepatří ke klasice žánru, ale je docela zajímavé vidět Rogera Moorea v jiné roli než v Bondovi a to ve filmu s daleko menším rozpočtem, než na který byl tento top herec asi zvyklej. Ve spojení s mladým Staceyem Keachem (společník Charley) je docela v pohodě ( i když do jeho role bych vybral, přece asi jen trochu vhodnějšího-uvěřitelného herce, který by měl ztvárňoval Siciliána), především vždy pohotový a vtipný Stacey si film ale užívá jak nikdo jiný, a to hned v několika komediálních úrovních. Kromě dobré režie a hudby od Bacalova (jemná ústřední píseň Lilia je jak z nějakého gialla), která tady celkově zlepšuje náladu filmu, film je dále dostatečně akční a napínavý v několika scénách, nezapomenutelné jsou tady především dvě odvážně natočené automobilové honičky, ta první se koná v ulicích San Francisca (ano opět, v toto kopcovitém městě se točily snad jen honičky), scéna která má poněkud komediální střih (takové malé odbočení u tohoto druhu filmu), nekonfliktní Stacey se tady ukázal i v nádherné komediální rovině (parádní zesměšnění, a taky chudák krásné auto, snad Lincoln nevím), ta druhá, se dvěma doléhajícími cisternami, se pak odehrává na silnici v kopcích, tato scéna už byla natvrdo akční, kde nechyběly ani nějaké ty výstřely s brokovnice. Scéna která člověku nedá si vzpomenout na první Spelbergův film "Duel". Tohle jsou asi nejlepší dva momenty z celého filmu. Celkově jde říci že "Street People" je nečekaně dobře a slušně natočené taliánské akční "poliziesco" noir gangsterské drama, které stojí za to vidět, i pokud zrovna nejste hardcore fanoušek tohoto žánru, film nám poskytuje výrazné akční scény které jsou skutečně dobře provedené, nějaké to potřebné napětí, nechybí samozřejmě ani násilí, které je dělané zcela bezpečně s velkým množstvím hitů, je tu dost krvavých vražd a slušně natočené automobilové honičky na pozadí celého, jinak trochu banálního (předvídatelného příběhu, celé je to pak i překvapivě humorné a zábavné v určitých scénách (tady mi to kupodivu vůbec nevadilo). A San Franciská čtvrt to už je jen třešnička na dortu, úžasné to město, přesně pro tento druh filmu. Slabiny: příběh, špatný výběr hlavní role, a ženské obsazení, které kromě vedlejší role Rosemarie Lindt, si tady člověk snad ani nevybaví. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Vidět Rogera Moorea a Stacyho Keache v italském mafiánském filmu je sice dobrá kuriozita, ale ani jeden se do své role moc nehodí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V době kdy už Roger Moore řádil jako agent 007, natočil podivný italský, drsný akčňák. Bohužel podivný a nudný s ještě zvláštnějším hlavním hrdinou. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama