Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (427)

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedenáctá bondovka, 007 ve vesmíru a pro mne převeliké zklamání, především z producenta Brocolliho, který očividně viděl Star Wars, díky nimž nechal vytvořit tuhle hodně divnou záležitost. Mrzí mě to z toho důvodu, že první polovina filmu evidentně funguje výborně, akce střídá akci, boj ve sklárně je více než dobrý, honička na člunech nemá chybu, ale jakmile se ocitneme ve vesmíru a začnou všude lítat lasery, fazery nebo co to je, tak to stěží rozdýchávám. A ta nadsázka a parodie už je taky trochu moc. Ve snaze brát to jako pokus a menší úlet stavím Moonraker na 7/10. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejobtížněji hodnocených Bondovek zatím. Už pár dnů si lámu hlavu jestli se přiklonit spíše ke třem nebo ke čtyřem hvězdám. Na jednu stranu je tu to dost pochybné vesmírné finále, přesto děj předtím mě vážně bavil a některé scény (především ona úvodní) byly vážně výborné, ačkoliv občas končily opravdu až zbytečně rádoby vtipně. Především co se týče Jawse jednoho z mých nejméně oblíbených henchmenů, jehož jsem nutně znovu vidět nemusel. Moore jako Bond stále skvělý a i nad výběrem Lois Chiles jako bond girl si nemůžu stěžovat ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nesmírně přitažlivá bondovka, kde je jasně patrný impuls "forma nad obsahem". Tedy scénáristicky pořád to samé dokola, ale Bond si pomalu začíná uvědomovat sám sebe - tedy svou důležitost v popkulturní mašinérii a lpí na tradičních věcech, které si fandové oblíbili, plus rozjíždí nové. Nechybí silný úvodní song, hláškující Moore, tentokráte se přidává i zajímavá hudební kompozice (Barry) a okázale nasnímané scenérie Korsiky, luxusních hotelů, drahých automobilů. To šílené extempore ve vesmíru raději neřešit, to jsou jen dozvuky Star Wars. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mají mít průměrní a podprůměrní lidé právo na svoji existeci? Kdepak! Boháč Hugo Drax v tom má jasno. Pozemský život se mu jistě již brzy podaří vyhladit a ráj naleznou evakuovaní vyvolení v jeho městečku na orbitu. Právě tam už spěchá James Bond, pro jehož pověstnou krasavost by se jistě našla volná kajuta, ale on letí chránit přízemní zájem zachování života na zemi. Nedaleko za Bondovým pozadím však už začínají nebezpečně cvakat hladové čelisti dobráka Jawse, který si už ani nepamatuje, kdy naposledy zakousl nějakého chutného agenta ve službách Jejího veličenstva. Záchrana světa je pro Bonda rutinní samozřejmostí, proto na závěr rád využije možnosti zpestřit si služební cestu a zasouložit si v beztížném stavu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

S Bondem Moorem přichází jedna špionážní pohádka co je tak nějak pořád na jedno brdo. Tahle je ve své první polovině poněkud zdlouhavě natahovaná s absencí akčních scén. Ty se dostaví ve vyší míře v druhé a poněkud přestřelené polovině. Moore po Connerym převzal štafetu s takovou příjemnou humornou nadsázkou, ale ze všech bondovek s ním, je tady humorný podtext seškrtán a vše je podáváno až překvapivě na vážno. Na svoji dobu film ukázal tehdejší technické vymoženosti filmu, které dnes působí až úsměvně. Plusem je tedy snaha posunout bondovskou sérii nějakým naprosto nečekaným a do té doby neviděným směrem. A to se podařilo. Ocitneme se až na orbitální dráze a pokoříme vesmírné hranice. Co se naopak nepodařilo je předhodit zajímavějšího záporáka, vyvolat větší zájem o děj a scénář postrádal v mnoha momentech soudnost. Pořád ale stylovější než bondovky s Connerym. 60% ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • Scéna, kdy 007 (Roger Moore) bojuje o padák ve volném pádu, posloužila jako inspirace pro misi Unexpected Turbulence ve hře "The Operative: No One Lives Forever" (2000) od Monolith Productions. (Snickors)
  • Keď Bond (Roger Moore) prehadzuje reťaz na lano lanovky, tak reťaz dáva na opačnú stranu, teda keď lano stúpa dohora odkiaľ lanovka vyrazila - z kopca. V ďalšej scéne už visia na reťazi a smerujú správne dole, odkiaľ lanovka vyráža na kopec. (Budisovie)
  • V jedné scéně při stavu beztíže je u Bonda (Roger Moore) vidět u pasu lanko, na kterém je zavěšený. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama