Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Recenze (427)

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.11__Sci-fi bondovka? Proč ne. Jako experiment dobrý. Celý svět zrovna šílel po Star Wars, takže ta závěrečná bitka s paprskomety se dá z producentského hlediska celkem pochopit, ačkoliv se mi líbila na celém filmu nejméně. Ale jinak celý film běží jak správně namazanej stroj, honička na člunech, boj na lanovkách, souboj v muzeu skla, zkrátka akce střídá akci (někdy dost komiksově laděnou, za což může hlavně Jaws a jeho téměř nadpřirozené schopnosti, přeci jenom překousnout ocelové lano od lanovky není tak běžná věc :o)). Oblíbenec tehdejšího diváckého publika - nezničitelný zabiják Jaws v podání Richarda Kiela - tu slaví comeback a stal se tak jediným záporákem, který se objevil ve dvouch bondovkách (Blofelda nepočítám). Roger, přehoupnuvší padesátku, se tady ještě celkem dá.... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nad průměr tuto bondovku předznamenávající poměrně rozporuplné období filmových zpracování osudů Flemingova nejslavnějšího hrdiny pozvedá jen a pouze Richard Kiel coby nezapomenutelný Jaws. A možná bych zmínil ještě skvělou naháněčku po Benátkách a pozoruhodnou práci soundtrackisty Johna Barryho. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bondův vesmírný úlet dnes překvapivě působí letitě hlavně vinou zadních projekcí během jinak nešizených akčních scén (souboj v oblacích se skutečně natáčel v oblacích, souboj na lanovce skutečně vysoko nad zemí). Závěrečné vesmírné sekvenci více než nedigitální triky škodí pomalost, zvrhávající se ve stavu beztíže až do poetičnosti (proto bych inspiraci viděl spíše ve Vesmírné odysei, na které také spolupracoval Ken Adam, než ve Hvězdných válkách). Ta je stejně nepatřičná jako komické přívěšky veškeré ve filmu obsažené akce. Bitka s maskovaným bojovníkem by klidně mohla být nějakou vystřiženou konfrontací inspektora Clouseaua s Katoem (za tohle Tě, češtino, občas proklínám). Přes tyto výhrady i přes celkový posun série poměrně zvláštním směrem (naštěstí jen dočasný) Moonraker není špatným, a už vůbec ne nudným filmem. 65% Zajímavé komentáře: Marigold, Terminus, masr, corpsy ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Agent 007 patří na naši planetu a ne do vesmíru na tom trvám.Jinak film nepostrádal akci, myslím když byl Bond ještě ve svých oblíbených Benátkách, ta ve vesmíru byla urážka. Vojska temné síly má likvidovat někdo jiný,ne ? Ještě že 007 nezbratřili s Vinnetouem i když k tomu taky nebylo daleko viz melodie ze Sedmi statečných. Poslat Bonda do Brazílie byl vynikající nápad, ovšem nezastínill nevýrazného padoucha a nevýraznou Bondgirl. Bondíku vrať se zpátky na zem ! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nazývejte mě konzervou a tradicionalistou, ale agent jejího veličenstva s povolením zabíjet nemá na oběžné dráze co pohledávat. Moonraker je ztělesněným zoufalstvým scénáristovým, dokud se drží na Zemi, je to slušná bondovka s několika výtečnými akcemi (honička na gondolách, souboj s kendistou v muzeu skla) a typickým moorovským sebeparodováním, která se sice po čase vleče jako kočka s přeraženým hřbetem, nicmémě snést se dá. Jakmile se 007 vydá ke hvězdám, stává se z toho čirá trapnost bez kapky nadhledu a s velmi nuceným humorem (Bondovy bonmoty ztrácí na kousavosti a parodické vsuvky na trefnosti). Závěrečnou bitvu po vzoru Star Wars jsem už vyloženě protrpěl s neodbytným pocitem, že tohle by možná obstálo jako béčková bondovská parodie, ale jako oficiální bondovka to spíš dělá ostudu než cokoli jiného. Moore prostě uměl Bonda o dvě třídy lépe a to samé v bledě modrém platí pro režiséra Gilberta... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušná bondovka. Přesto mě nesedí a nikdy sedět nebude Pan Roger Moore v roli agenta s ddvěma 0. Příběh ujde, na svou dobu byl celkem zajímavý a i díky kosmickému výzkumu a letům velmi dobový. Avšak na bonda ne tak skvělá podívaná. ()

woody 

všechny recenze uživatele

11. bondovka - Nikdy neodpustím tomu člověku, který Brokollimu pustil Star Wars. Pochopte, že Moonraker je dobrý film. Ale v rámci Bondovek je to už takřka komedie. Zrychlený sjezd nemocničního lůžka z kopce. Umrlec v rakvi. Finále kde proti sobě ve vzduchoprázdnu pálí vesmírné jendotky lejzry a skafandry lítají sem a tam už jsem nevěděl co si myslet :-) Navíc je hlavní záporák zoufale nevýrazný. To není šílenec chtějící vyhladit svět nervovým plynem. To je bezcharizmatickej boháč s vizáží černokněžníka. Co potěší je samozřejmě Jaws, který má svou nejlepší scénu hned na začátku. A jeho milenka je rovněž jeden z nejnehumornějších prvků celého dobrodružství. Pokračovat takhle dál, tak by se dal Austin Powers považovat za pokračovatele a ne parodátora :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jako akční komedie výborné, protože jsem opravdu měl záchvaty smíchu, třeba když Jaws překousne lano od lanovky. Konec ve stylu Star Wars byl kapku nečekaný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani nevim proc, ale tak nak jsem cekal, ze Moonfucker bude nejaka akcicka ve vesmiru. A zacatek vypada jeste slibne, ukradena raketa, Bond patra v kosmickejch laboratorich. Ale za chvily to spadne do typicky bondovky, kde Bond jezdi po ruznejch exotickejch lokacich, obcas hodi hlasku, obcas se s nekym porve. Proste nicim spatny, ale vcelku tuctovy. Navic Moorea uz to viditelne unavuje, je poznat, ze spoustu scen oddrel nejakej kaskader a tam, kde to kuli detailu a podobne musel bejt Moore, tak je videt, ze ho to hodne unavilo a vyridilo. Z ostatnich postav tentokrat nezaujme bondgirl, ani zaporak, kterej ma sice zajimavej plan, ale je jen takovej trapacek s hlavou pripominajici chlupatou prdel. Taky se vraci vedlejsi zaporak pan kovova drzka, coz je asi poprve, co nejaka vedlejsi zaporacka postava vydrzela do dalsiho dilu. Bohuzel uz to ale neni ten prekusovac zeleza, kterej kazdyho sereze, ale udelali z nej spis trochu saska, kterej neustale haze tupy xichty a kazdou chvily nekam spadne. Nastesti ne v groteskovym stylu, ze by zakop a spad do kanalu, tady pada z letadla, z lanovky a podobne, ale uz to spis pripomina komedii. Nicmene film me potesil svym koncem, kterej je prijemne sci-fi, navic triky nejsou vubec spatny. Hlavne za tu zaverecnou pulhodinku pridavam tu ctvrtou hvezdicku. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda starých bondovek, hlavně těch z 60. a 70. let, takže čest výjimkám (třeba Muž se zlatou zbraní). Zřejmě mi nesednul ten Bondův alternativní vesmír, v němž jeden člověk neustále dokola a s těžkou naivitou zachraňuje svět, skvěle ovládá řízení lodí, ponorek, letadel i kosmických raketoplánů, a při sebevražednější akci je nemožný ho jakkoliv zranit. Po každym úspěšnym zásahu navíc vyzvrací nějakou tu hlášku (protože je to prej strašně cool) a z jeho neodolatelnýho šarmu svrbí rozkrok všem buchtám z okolí. Takže co díl, to minimálně dvě, nejlépe tři opíchané kolegyně či špionky. A co nevošuká, to zmlátí nebo rovnou zabije - samozřejmě s výjimkou svých nadřízených. Člověku pak nezbývá nic jinýho, než se na všechna bondovská dobrodružství koukat jako na komedie, což Moonraker rozhodně je: velkou měrou i díky Jawsovi, dost možná tomu nejsympatičtějšímu "záporákovi" z celýho seriálu. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Kvalitní díl, který vyniká tím, že je až neuvěřitelně moc nadsazen. Přirovnal bych to k Dnes Neumírej z roku 2002 s Piercem Brosnanem. Richard Kiel pro mě navždy zůstane nejlepším záporákem v historii bondovek. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

11. Bondovka - Zatím jeden z nejoblíbenějších a nejakčnějších filmů 70. let. Výborný záporák, nesmrtelný Roger Moore, ale poněkud zaostalá Gilbertova režie, která je poněkud nedotáhla do detailů. Chutné Martini. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"I ve smrti má velkomyslnost nezná mezí. Až tato raketa odstartuje, budete mít soukromé krematorium." Bondovo povolení zabíjet evidentně platí i pro kosmos a já jsem s ním velmi spokojen. Jamese totiž nezastraší lanovka, anakonda, minomet, vodopád, kendista, rogalo, hladovej Zub, volnej pád z letadla, sex s Dr. Goodheadovou a ani rozlobenej magnát Drax, kterej nedostal vývozní povolení na odvoz Eiffelovky. Jamesův harmonogram k rozpoutání hvězdnejch válek je zkrátka napěchovanej zábavou a mě nečiní problém kdykoli s ním nasednout do raketoplánu a krýt mu záda při záchraně lidstva. Jen s tím sexem jsou trošku problémy, ale naštěstí se zatím vždy našla nějaká slečna, která ode mne odvedla Bondovu pozornost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bond in da Space mohl být daleko větší průšvih. Sympatický dědeček Moore to ale se svým (naprosto nebondovským) charismatem jaksi dotáhne do konce. Alespoň je tu Jaws - skvělá postava. Vesmírná přestřelka je svojí nevhodností (tím myslím nevhodností pro tuto sérii) až roztomilá. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Bondovská série se dostala do stádia, když už byla přestřelená. Moonraker je to samé, co o 20 let později Dnes neumírej. Nevyvážený akční spektákl, Bondovské kouzlo se ale ztrácí... ()

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama