Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Recenze (340)

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.13__Určitě ne špatný příspěvek do bondovské série. Prostředí daleké Indie je příjemné, akční scény jsou nápadité, některé znamenité, při té závěrečné s Bondem přichyceným na letadle je k vidění úžasný kaskadérský výkon. První problém filmu se ale jmenuje Roger Moore. Samozřejmě po šestapadesátiletém herci nemohu vyžadovat nějakou výraznou fyzickou prezentaci, ale pokud potřebuje doubla i na zhruba pětimetrový sprint (což je výrazně vidět v jedné scéně), je něco špatně. Svůj matný pohyb Moore vždy spolehlivě kompenzoval nadhledem a suchým humorem, ale toho se bohužel v Chobotničce dočkáme po hříchu málo. Druhým problémem je pak mně krajně nesympatický hlavní záporák bez potřebného padoušského charismatu. Přesto všechno celkem solidní podívaná. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejslabší Mooreova bondovka. Po uměřeně akčním Jen Pro Tvé Oči se někdo zbláznil a ověsil Bonda vpravdě cirkusáckými rekvizitami, a práci příliš nezvládl. Hlavní padouch je nula, Kabir Bedi taky předvede malé kulové, bond girl je možná na svou dobu hezká dáma v nejlepších letech, ale bond girl musí být výjimečná i něčím jiným než svojí druhou účastí v sérii, navíc pod jiným jménem a tak vůbec, prostě celé je to nedotažené. A být zastáncem SSSR, pěkně mě vytočí jak ostře střeženou hranici mezi Západem a Východem v pohodičce přebíhá klaun s balónky:) 60% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bond nijak nezakrývá, kým se v další mooreovské reinkarnaci stal - klaunem. Klaunem, kterému ujel vlak. Mladí se mu vysmívají, na jeho slabší kondici v závěru poukazuje i bondgirl. Bez dam, jimž bylo dříve dovoleno pouze nechat se agentem 007 povalit na postel, by Bond svou misi nedokončil. Právě za vědomí si vlastní dýchavičnosti jednu hvězdičku přidávám, ale bylo to stejně natěstno jako (SPOILER) závěrečná deaktivace bomby. 75% Zajímavé komentáře: berg.12, Desperado ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To byl úvod : sexy řidička, zdvihací koňská prdel, a letadlo u benzínové pumpy pro doplnění paliva. V rámci poznávání světa s Bondem jsme se přesunuli do Indie, která vypadá opravdu překrásně, ovšem Roger Moore už s ohledem na svůj věk překrásně nevypadá a Bondgirl vypadá jenom krásně,což je málo. Jelikož ani padouch mě ničím nezaujal, tak vše musí zachraňovat, akce a nápady, což se naštěstí podařilo, bylo to, ale o chlup. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Roger Moore je na můj vkus příliš "umělý" agent 007, kterému bych to, že mě chce zabít nevěřil ani náhodou. Poměrně často mě nudí a jeho herectví jestli se tomu tak dá říkat mě přijde nezajímavé. Naneštěstí odnesl docela slušné filmy s agentem, co má povolení zabíjet a tak nelze než nazvat další film s agentem 007 za lepší průměr. ()

woody 

všechny recenze uživatele

13. bondovka - K Chobotničce mám osobní vztah. Už ten skvělý začátek s letadélkem Acrostar na kubánském letišti. Mistorvská kaskadérská práce. Nabízí geniálního, přesto zapomínáného padoucha - generála Orlova. Jeho výklad šíleného sovětského útoku na Evropu miluji. Atomová bomba sice není moc originální, ale ukradené carské klenoty to vynahrazují. A pak ta partička pomocníků - úchylná dvojčátka Miška a Griška, Gobinda /Sandokan Kebir Bedi/ a jeho originální atentátky. A samotná Chobotnička? Maud Adams je i ve svém věku velice sexy. A vlaková scéna - jedním slovem nádhera. Zamrzí jen protahované finále (nemyslím vlakové, ale útok na Chánův palác) a právě Kamal Chán - je to vina scénáře, protože Louis Jourdan je nádherně svinský egoista. Jdu proti většině, když řeknu, že je to jedna z nejlepších Bondovek. Je vidět, že Moore už nestíhá, ale on sám už chtěl minule skončit. Ale dostal nikdy nezveřejněnou sumičku, tak kdo by odolal :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně vychytaná bondovka a opět taková "mooreovsky" bláznivá, třeba když si Bond klidně s letadlem přistane na silnici u benzínky aby mohl natankovat, nebo killer s jojo cirkulárkou. Následuje agent který mlátí zloduchy tenisovou raketou svým smrtonosným beckhandem anebo fakír co hraje bondovskou ústřední melodii na flétnu svýmu hadovi. No prostě úlet v tom nejlepšim smyslu a to jsem ani nezmínil klauny. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát čtyři za sílu Bondovy osobnosti, která tento film opět táhne a za pár skvělých hlášek (tvrdá měna, psaní sžíravých dopisů) a vtipných rekvizit (koňská prdel, krokodýl). Ale nedám a to z jednoho prostého důvodu. Tahle bondovka vůbec nemá spád (a není jediná). Krácení by jen prospělo. A bondovská píseň nestojí za nic. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z tech slabsich Mooreovo bondovek, proste takova tuctovka, ktera nicim zvlast nezaujme. Nicim moc zajimavej pribeh, kterej se docela tahne, neni ani moc napinavej, ani moc akcni. Prestarlej Moore nema vlastne poradnou bondgirl, ani se nesnazi hlaskovat. No a zaporak, skoda mluvit. Furt jsem si rikal, to snad ne, to je jen nakej trapacek na uvod, velkej zaporak prijde. Samozrejme - neprisel. Je tu sice Kabir Bedi, kterej ale bohuzel nema dostatek prostoru a je minimalne vyuzitej. Navic Leeho v roli M nahradil nakej desnej vosoust, jehoz jmeno me ani nezajima. Aspon, ze obcas je akce docela napadita. Slabsi 4*. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušná bondovka, která je opět pořádně přitažená za vlasy (Moorovo přistání a nálsedné tankování u benzínky, nemá chybu :-)). Bondgirl je moc pěkná, záporák a jeho pomocníci nejsou vůbec špatní (hlavně ten s jojo cirkulárkou :-)), ale scénář mi přijde dost slabý na to, že film má dvě hodiny. Pro mě tři a půl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy máte ošklivý zlozvyk. Vždycky dokážete přežít." Chobotnice nevyhledávám ani na talíři ani ve vodě, ale takovou tu se dvěma horními chapadly, dvěma spodními chapadly a poměrně vzrušujícím příslušenstvím, bych si vychutnal i na souši. Proto tak nějak chápu, že 007 objevil její dobrý srdce. A já se přitom poměrně bavil, neboť tankování letadla u čerpací stanice, jízda Mercedesu po kolejích, krájení ozubeným jojem či útoky dívčí artistický armády naprosto uspokojily mé buňky toužící po zábavě. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vysmívat se dědkovatému Mooreovi už mě nebaví, sledovat ho, jak se mě snaží přesvědčit, že na střeše toho vlaku a letadla opravdu je, mě spíš irituje. Indické ozvláštnění nepomáhá. Bond je v kómatu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Bond se nám přesouvá do cirkusu a jako klaun je vskutku prvotřídní. Ovšem věřit Mooreovi, že je stále velkým magnetem pro ženy, začíná být opravdu těžké. Nechává se zaskakovat i při běhu, ale díky tomu mají větší prostor kaskadéři, kteří s každým dalším filmem předvádí velkolepější kousky. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V dalším pokračování dobrodružství nejlepšího agenta na světě, agenta MI6, Jamese Bonda, se tvůrci zaměřili na hercovu mimiku. Moore zde svého panáka Kena přetavil v mrkajícího a šklebícího mima, který dovede psychicky ovládnout i tygra. Bondovka Chobotnička dovede diváka pobavit i napnout jako strunu. Honičky v indických ulicích patří k tomu úplně nej ze všech těch bondovek s Rogerem Moorem. Mezi partou záporáků najdeme i oblíbeného Kabira Bediho, známého jako Sandokana, který neztratil nic ze svého charisma a předvede například rozdrcení hracích kostek ve své dlani na prach. Nepochopil jsem návrat herečky Maud Adams. To je velký otazník. Asi měli v roce osmdesát tři málo nehezkých hereček. Celkově vzato, ač to byla chvílemi trochu nepochopitelná a logiku postrádající podívaná, bavil jsem se dobře. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Ach, Jamesi…“ Na rukou už dávno stařecké skvrny, po uběhnutí pár metrů dýchavičnost a kyčle vyviklané jak mléčné zuby, přesto ženy celého světa nepřestávají ve svých ložnicích toužebně vzdychat.. Jeden z těch zábavných snímků nula nula sedmičky s lokomotivou značky Mercedes, originálním krokodýlím plavidlem či poněkud over the top závěrem artistického útoku na Chánův palác a někdo všímavější, jako třeba já, v něm může najít i dokonalý crossover James Bond vs. Sandokan.. A Tosime, je to proto, že se k Mooreovi, jakožto sarkastickému agentovi jejího veličenstva, báječně hodí a navíc, vždyť 007 je vlastně takový britský Honza Zeman.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Oldie, oldie, oldie. Na tohle už byl Roger setsakramentsky starý a je to na něm v mnoha chvílích vidět. Už samotný úvod ukazuje, že měl tento James zamířit do důchodu a spolu s ním i notně přestárlá Moneypenny. Přesto však Chobotnička není mizerným příspěvkem do série. Jen to není ono. Akce výrazně ubylo, hlášek se taky moc neurodilo a záporák se taky nijak zvlášť neprojevil. ()

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama