Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (138)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem přistupoval bez jakýchkoliv předsudků vůči "prznění" horrorové klasiky. Zkrátka mě jen zajímalo, jaký bude Anthony Perkins v roli Normana Batese po více než dvaceti letech (prozradím, že je lepší než za mlada!) a kam se jeho postava posune. A musím se přiznat, že jsem se dobře pobavil. Víc než polovinu filmu to byl velmi obstojný thriller s několika nečekanými (vlastně spíš čekanými) zvraty. A zrovna když jsem si říkal, že už to začíná být příliš švihlé, přišel excelentní závěr - nejprve vraždící Mary a chvíli nato kuchyňský kvartet pro Normana, jeho matku, čaj a lopatu. A byly to scény tak kouzelně uhozené, že v dobrém rozmaru po vydatné porci pokleslé zábavy dávám za plnotučné čtyři. A ještě bych rád pochválil dva pěkné okamžiky - strč-nůž-skrz-krk ve sklepě a pád na nůž doktora Raymonda. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nič nemohli tvorcovia pokračovania slávneho predchodcu urobiť lepšie, ako v úvode doslova citovať hádam najslávnejšiu i najparodovanejšiu vraždu vo filme: totiž tú sprchovú zo slávneho Psycha. To, čo nasleduje po nej, varí síce z riedkej, zato však sýtofarebnej kašičky. Norman Bates sa vracia domov. Súd rozhodol, že po dlhoročnom pobyte v blázinci je zase v normále. Vďaka duševnej chorobe v čase vraždenia, nie je trestnoprávne zodpovedný, a tak podklady k Normanovmu prepusteniu vypracúva psychiater. Nie všetci sú z jeho návratu nadšení. Pár z nich, vedený pomstou, Normanovi návrat riadne "osladí", v snahe vyvolať u prepustenca opäť psychoticko-schizofrénno vraždiaci stav. Nuž, a ako to všetko dopadne, je celkom zábavné sledovať. Žiaden skvost to nie je. Zároveň nejde ani o lacnú prehru. Vzhľadom na vymedzenie sa k nedostižnej Hitchcockovej psycho jazde, ide o vcelku slušné pokračovanie. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ani druhé Psycho není žádný velký horor, i když tentokrát je toho napětí trochu víc. Docela hezky to rozvíjí postavu Normana Batese a nepůsobí to nijak nastavovaně. Filmařsky to sice není tak elegantní, ale doba pokročila a čistě technicky je to prostě lepší, i když ani tentokrát ty mordy za moc nestojí. Ale o nich Psycho až tak stejně není. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to mnohem horší, ale nakonec se z toho vyklubalo fajn pokračování. Dokonce se našlo i několik zajímavých momentů a nápadů. Jen kdyby nebylo konce. Utnout příběh o cca 10 minut dříve, nebál bych se dát mnohem vyšší hodnocení, protože do té doby jsem fakt netušil, jak to doopravdy je. Pak se ale snažili asi zamotat všem divákům hlavu, ale mě to přišlo už moc přitažené za vlasy. I tak to bylo fajn. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je kus poctivé filmařiny! Kdo je vlastně matka Normana Batese? Vraždí to skutečně ona (vždyť byla před mnoha lety pochována) nebo se snad za ní někdo vydává? Je snad Norman tím psychopatem a vrahem se zvrácenou myslí na svobodě (který skutečně věří, že jeho matka žije a s kterou si dokonce i telefonuje) či jeho nová spolubydlící? Tak tuhle otázku si budete kláct celý film! Pomalu ale bude postupně odhalována odpadávajícími podezřelými osobami až do působivého závěru! Napětí od začátku až do konce! Pro mě dokonce lepší jak díl první, proto dávám plný počet!!! ()

Galerie (91)

Zajímavosti (13)

  • Meg Tilly nikdy neviděla původní Psycho. Velmi se divila tomu, když Anthony Perkins na sebe strhl veškerou pozornost tisku, který oslavoval jeho comeback. (Chatterer)
  • Natáčelo se od 30. června do 13. srpna 1982 v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Jméno postavy Meg Tilly - Mary Samuels je odkazem na původní Psycho. V prvním díle se Marion Crane zapsala v Batesově motelu pod falešným jménem a to jako Marie Samuels. (Chatterer)

Reklama

Reklama