Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (380)

HAL 

všechny recenze uživatele

Další žánrově čistá bondovka se vším co k tomu patří... ale kromě toho že postrádá originalitu a tudíž je pro člověka který viděl předchozí díly velmi repetivní, nemá ani pořádný zajímavý děj který by ji dokázal utáhnout celé dvě hodiny. Vysoce explozivní akční scény sice výpravou konečně začínají vypadat k světu i podle dnešních měřítek, ale chybí jim dravost a dynamika... a těžko říct jestli je to chybou režiséra, či Rogera Moora. 7/10 ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Od vzniku série první Bond, kterého bych rád viděl na velkém plátně. Velkolepý upgrade do skutečně epického formátu. Poutavý příběh, skvělé obsazení, výborné triky a hi-tech vychytávky (vodní auto je snad jednou z těch Bondových nejlepších a jeho výjezd na pláž nemá chybu). Na vrch takové milé chut'ovky jako citace hudebního tématu z "Lawrence z Arábie" při cestě pouští nebo vzpomínka na "Srdečné pozdravy z Ruska" v podobě cesty vlakem s Ruskou agentkou. Hudebně je to sice bohaté, i když ne tak originální, jako Barryho filmy, nicméně se tu konečně objeví první padouch poslouchající vážnou hudbu - jedno z mých oblíbených a nenáviděných klišé zároveň. Tenhle Bond už vlastně není ani tak o Bondovi, jako o tom všem okolo něj. A přiznám se, že mi to tolik nevadí, protože i tím pro mě od počátku vždycky byl. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších bondovek vůbec. Může se na to hlavně neskutečná nadsázka a humor, které dělají ze Špiona jednoznačný vrchol, co se týče ohledně dotažení typických "bondovských" propriet do maxima. Záchrany na poslední chvíli, šílené vynálezy, záporák sídlící v nedobytné pevnosti, velká porce naivity a nadsázky, výborná chemie mezi ústřední dvojicí a především naprosto dechberoucí akční scény, u kterých lze vidět, jakým inspiračním zdrojem se staly pro budoucí filmaře. Nevyslovitelnou radost mi dělala také hudba - hlavně krásná úvodní píseň a pozměněná bondovská melodie pro akční scény. Moore zde, na rozdíl od ostatních dílů, není vůbec pro smích - takhle bych chtěl taky umět lyžovat! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#10 - Ak sa mi v niektorej z predchádzajúcich bondoviek nápad so sci-fi, či vodnou myšlienkou nepozdával, tak tu je to celkom naopak. Do popredia sa konečne dostávajú typické bond-hračky, ktorými potom vo vhodných chvíľach likviduje nepriateľov, hlavným nepriateľom je šialenec, ktorý sa chystá zničiť mocnosti, no tým hlavným je jeho zverenec, hnusný zabiják zvaný 'Čeľuste', ktorý bol opäť jednotkou, čo sa týka vybratia záporáka a na ktorom vlastne aj filmy stavajú. Samozrejme sa to dalo skrátiť a aj ubrať trošku agentovho sarkazmu, ktorého bolo až príliš a v niektorých momentoch ma rušil. 70%. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Po odstoupení producenta Harryho Saltzmana se rozhodl hlavní producent bondovek Albert R. Broccoli pro bondovku ve velkém stylu. diváci si počkali o rok déle, ale vyplatilo se jim to: exotický Egypt, atomové ponorky, podmořské město, obojživelné auto, krásná ruská špiónka, úvodní scéna na sněhu, nejlepší zabiják celé série dvaapůlmetrový Čelisti s ocelovým chrupem a snad nestrašidelnější padouch série Karl Stomberg v podání legendy německého filmu Curta Jürgense (v některých filmech je Curt jinde Curd), proti kterému vypadá Goldfinger jako "hodný strýček." Jako malej kluk jsem se u toho vždycky strašně bál:) ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • Pro tuto bondovku bylo napsáno patnáct verzí scénáře. Nakonec se producenti rozhodli pro Maibaumovu a Woodovu verzi. [Zdroj: časopis Cinema 1/2003] (Locksley)
  • Barbara Bach získala rolu vo filme len 4 dni pred začiatkom natáčania, na kasting prišla s cieľom získať si v tomto filme nejakú úlohu, na svoje veľké prekvapenie dostala hlavnú ženskú. (beso74)
  • Natáčelo se od 31. srpna 1976 do 26. ledna 1977 v Anglii, Itálii, Egyptě, Švýcarsku, Kanadě a na Bahamách. (Varan)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama