Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
TV spot

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot

Recenze (380)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem chtěla zjistit, kvůli kteréžto bondovce, v níž hnusné blonďaté sekretářky propadávají výtahy do bazénků plných žraloků, už léta chodím zásadně po schodech. A kdyby mi finanční poradce netvrdil, že to bylo v Thunderball, tak jsem to mohla zjistit o trochu dřív. Špion, který mě miloval mi v dětství definoval bondovku a i nyní ho považuju za vynikající naplnění vzorců, které akční mainstreamový film používá. Roger Moore je po 2 snímcích konečně Bondem a ne jen náhražkou z nutnosti. Bájo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 10 – Akční sekvence už dnes působí lehce úsměvně a než dá (už lehce dýchavičný) James nebo jeho protivník ránu, uběhne vteřina dvě navíc, šarm a půvab ale Bond neztrácí ani na svahu, kde to celé odstartuje, ani pod vodou, kde to celé završí. Navíc má po boku skutečně jednu z nejpřitažlivější Bondgirl, proti sobě pak Richarda Kiela (exkluzivní záporák Jaws). Navíc je třeba ocenit Bondův nadhled a výtečný smysl pro sebeironii v plné síle. Pořád dobré, ale akční sekvence přeci jenom potřebovaly větší péči!! ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších bondovek vůbec. Může se na to hlavně neskutečná nadsázka a humor, které dělají ze Špiona jednoznačný vrchol, co se týče ohledně dotažení typických "bondovských" propriet do maxima. Záchrany na poslední chvíli, šílené vynálezy, záporák sídlící v nedobytné pevnosti, velká porce naivity a nadsázky, výborná chemie mezi ústřední dvojicí a především naprosto dechberoucí akční scény, u kterých lze vidět, jakým inspiračním zdrojem se staly pro budoucí filmaře. Nevyslovitelnou radost mi dělala také hudba - hlavně krásná úvodní píseň a pozměněná bondovská melodie pro akční scény. Moore zde, na rozdíl od ostatních dílů, není vůbec pro smích - takhle bych chtěl taky umět lyžovat! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak som sa po dlhej dobe konečne vrátil k agentovi 007. Naposledy som film hodnotil ešte niekedy minulý rok a podľa viacerých reakcií a aj hodnotení bol "The Spy Who Loved Me" jeden z najlepších. Ja som osobne počas minulých dvoch filmov nebol z Rogera Moora nadšený a vôbec som z neho nemal pocit, že by zachytil správnu charizmu Jamesa Bonda, no reálne by som povedal, že za za mínusy v tých filmov som považoval víziu režiséra, ktorá bola viac komická a nepasovala mi tam. A aj tu máme trošku komédie, no je to oveľa sofistikovanejšie a lepšie to dopĺňa film ako taký. Mám pocit, že to funguje dobre a viac sa sústredíme na akciu a aj príbeh... príbeh, ktorý je v tomto filme veľmi zaujímavý a konečne som mal pocit, že sme sa vrátili do James Bond filmov. Plus aj romanca v tomto filme funguje vynikajúco a Moore s Barbarou Bach sa skvele dopĺňajú. Tento film budem môcť ohodnotiť ako jeden z mojich obľúbených. Zloduch je skvelý a jeho človek - "Jaws" ešte lepší. A teším sa na neho aj v ďalšom filme. Takže spokojne hovorím, že tohto Bonda vám všetkým určite odporúčam vidieť. Stojí za to. Dokonca aj vizuálne efekty sú na oveľa lepšej úrovni. A držia sa aj po rokoch. Až na pár výnimiek. Tak dúfam, že budeme takto pokračovať aj v Moonraker. Hodnotenie: A- ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď som si robil nahrávací plán, zaujal ma názov filmu i jeho takmer 80 % úspešnosť u užívateľov. A potom nasledovali tri prekvapenia. Prvé, že to je bondovka, o ktorých som sa kedysi vyjadril, že never more. Druhé, že tento more, vlastne Moore predstavujúci Bonda namiesto Conneryho, je 50 ročný pánko so sklonom k obezite, ktorý má akčný maximálne jazyk a viac ako legendárneho agenta jej veličenstva pripomína obchodného zástupcu alebo sobášneho podvodníka. O filme sa ani zmieňovať nebudem, aby som nedráždil, pretože tretím prekvapením je, ako pozitívne je tento film užívateľmi hodnotený. Sympatické sú mi hodnotenia, v ktorých užívatelia ho považujú za najlepšiu z bondoviek, v ktorých tento pánko hral. Keďže som žiadnu z nich nevidel, a ani nehodlám, môžem s ich názorom súhlasiť. Na súhlas s ostatnými by som potreboval nejaké zvláštne receptory, ktoré mi príroda neposkytla. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • Svetová premiéra filmu sa uskutočnila v londýnskom kine Odeon Theatre, tak ako sa na agenta jej veličenstva patrí, symbolicky 7. júla 1977 (7.7.77). (beso74)
  • V čase natáčania filmu bola séria s agentom 007 najzárobkovejšia a najlukratívnejšia v celom filmovom svete. Najväčšie svetové značky sa, často neúspešne, snažili dostať do filmu. Aj automobilka Lotus sa o to snažila, akurát že jej predstaviteľ Don McLaughlin sa rozhodol použiť úplne odlišnú stratégiu ako ostatní. Kým oni naháňali filmárov a prosili, on sa postaral o to, aby oni prišli za ním. Jedného dňa prifrčal pred štúdio Pinewood na novučičkom, ešte neprestavenom vozidle Lotus Esprit a zaparkoval ho pred miestom, kde sa natáčal James Bond. Neznáme auto, ukrývajúce všetky identifikačné nápisy, pritiahlo k sebe zástupy zvedavcov, snažiacich sa zistiť, čo to je za auto. McLaughlin k hlúčiku prikráčal, otvoril auto, nasadol a zmizol bez toho, aby odpovedal na jedinú otázku zvedavcov. Zúfalí producenti sa išli potrhať, aby zistili, čo to bolo za záhadné auto. A Albert R. Broccoli si nakoniec do filmu vybral práve toto auto. (beso74)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama