Reklama

Reklama

Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donucen opustit svůj islandský úkryt a vrátit se do Londýna, kde se jeho syn zapletl do zpackaného loupežného přepadení. Detektiv Max Lewinsky ihned ucítí šanci, jak muže, kterého dlouhá léta neúspěšně pronásledoval, konečně dopadnout. Když se ale ocitnou tváří v tvář, začnou odhalovat mohutné spiknutí, které může stát oba protivníky život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (245)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Milý český distributore dej si sám pěstí. Kdo sakra vymyslel ten překlad? Nemá to ani nic společného s filmem a evokuje to céčkové blbosti, které dávají na TV Barrandov. Punch lokace, která právě hodně souvisí s filmem a jeho závěrem. Film mě hodně překvapil. Žánrový akční thriller s pěkným vizuálem (zelený filtr), který si libuje ve velkých scénách. Pokud tu někdo předhazuje Nelítostný souboj, pak by se měl vzpamatovat. Tohle nemá dvojici Niro-Pacino a samotný příběh je také jiný. McAvoy-Strong si sedí dobře a jejich nesourodá dvojice tvrdý polda-starý kriminálník také šlape dobře. Nejprve si jdou po krku, aby pak nakonec museli spolupracovat. To je rozhodně jiné než Heat od Manna. Velkým plus filmu je jeho délka. Já se bavil a celou dobu vydržel až do konce. Hodnocení OST: Vkusný a tvořící náladu. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je nakoniec o niečo komplikovanejší, ako sa na prvý pohľad zdá a ten čas pomsty by sme mohli chápať ako čas jednej plánovanej a jednej až viacerých neočakávaných pômst. Ale scenár nie je dôvod, prečo po flme siahnuť. Podobných kúskov je nám ročne servírovaných niekoľko desiatok. Creevy tak vsádza na britské smotánkové obsadenie a chlapskú akciu. Tá sa odohráva prevažne v nočnom modernom Londýne a v jenom veľkom sklade kontajnerov a pôsobí, no dosť americky, akoby sme sa pozerali na remake nejakého Callahana. Len je vážne škoda, že opät musíme akceptovať premenlivé zrakové schopnosti strelcov. Netrafiť niekoho z troch metrov kvôli potrebám scenára a nie zrovna iba raz, to je trochu prúser. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Déšť, věčně noc, vyhaslý polda, město oděné do modrozelené. Vítejte v neo-noiru. Rozdvojení dějových linií na policajtskou a zločineckou připomíná Nelítostný souboj, oproti kterému je ale Creevyho film méně komplexní a psychologicky mnohem plytčí. Postavy by se na základě poskytnutých informací daly charakterizovat nanejvýš jedním souvětím (zamrzí třeba rychlé odstavení jediné výraznější ženské postavy, která své tělo nevyužívá k rozehrávání zbrzďujících vztahových her, ale čistě pracovně - k psaní poznámek). Více se sází na ponurou atmosféru. Korupční síť, kterou se režisér snaží během devadesáti minut utkat, není z nejpevnějších. Jednotlivé mocenské síly (policie, politika, média) se spíše jen párkrát střetnou, než aby byly neustále v klinči. Snaha definovat postavy skrze náladu prostředí a vidět mezi věcmi souvislosti, stejně bere rychle za své poté, co se přejde od slov k činům. Podstatné se řeší honičkami a přestřelkami, v nichž je dojmu akčnosti dosahováno převážně střihem a zvukem. Tupá přímočarost videoherně „bezstarostných“ akčních scén a nadreálné únikové schopnosti Marka Stronga (který by svými pohledy mohl bořit zdi) je v nesouladu s větší realističností zbytku příběhu. Proměnlivá míru realismu přitom není přesvědčivě odůvodněna obsahem vyprávění. Stejnou neodůvodněností trpí relativizace hranice mezi dobrem a zlem. Působí chtěně, bez lepší návaznosti na činy a motivace postav. Největší plus filmu nakonec patří za vytěžení noirového potenciálu Londýna. Skutečnost, že nejspolehlivějšími zdroji ambivalentních pocitů v kriminálním balení jsou filmy jihokorejských filmařů (Ajeossi, Dalkomhan insaeng), nebyla nijak ohrožena. Apendix: Punch z originálního názvu (ne náhodou s velký „P“) má ve filmu podobný metaforický význam jako Čínská čtvrť u Polanského. O přesdržku si koleduje leda ten, kdo vymyslel český distribuční název. 65% Zajímavý komentář: Terzeus ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Stylova drsna akcni kriminalka celkem realisticky dej slusne to odsejpa minimalni prostor pro nudu v Anglii holt maji na podobny filmy mustr a umi je tocit to se musi nechat pravda jak uz tu nekdo zminuje zaverecne prekvapive odhaleni zase az tak prekvapive neni kdyz se clovek diva pozorne ale to je jenom detail jo a neda mi to ovsem abych se taky minimalne nepozastavil nad tim genialnim prekladem uz si zive predstavuju jak na to jdu a povidam v pokladne dobry den jeden listek do kina a na co chcete jit? Chces pesti? ne tohle fakt ne to uz je opravdu konec very nice! at zije demence po cesku... ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

ajajaaaj... a tak mam rad anglicke krimi thrillery a tak mam rad Marka Stronga a bohuzial... neda sa svietit... co clovek zmoze ked scenar a rezia v jednej osobe stoji za hovno ? Strasna nuda.... je to zdlhave a vlecie sa to ako semeno po koberci. Kym sa clovek ako tak dostane cez kopec dristov ubehne hodina. Dalsim problemom je, ze podstatne casti deja nie su nejak vyrazne a potom, ked pride (nie zla) pointa, tak to clovek nejde pospajat. Do toho sa primiesa par dementnych kravin, ktore racionalnemu cloveku nicia IQ a nezachrani to ani dost dobre obsadenie. Dvomi slovami - nevyrazna nuda. 50% Neda mi este nespomenut bravurny preklad distributorov, ktory ma tak daleko od originalu ako maloco. Punch totiz je uder po anglicky, ale konkretne v tomto pripade ide o nazov jedneho doku. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Některé interierové a exteriérové scény byly natáčeny v London College of Communication v Londýně. Scény z tiskových prohlášení byly natáčeny v londýnském City of Westminster College's Paddington Green Campus. (chelseaman22)
  • Automobil, kterým jezdí hlavní hrdina ve filmu, je Alfa Romeo 159. (rainman93)
  • Jacob Sternwood (Mark Strong) nosí hodinky značky Omega Speedmaster Triple. (dyfur)

Reklama

Reklama