Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strojvůdce Doubrava má dceru Evu. V den její svatby se strojvůdcem Pavlem Skálou dostává Doubrava oznámení, že musí do důchodu. Ještě, že jeho milovanou mašinku přebírá jeho zeť. Pavlovi se hned při první jízdě podaří zachránit život mladé Martě, která se chtěla nechat přejet vlakem. Jelikož je Pavel dobrosrdečný začne se o Martu starat. Starý Doubrava je zase zahořklý a tak Pavlovu starostlivost o Martu využije, aby mu způsobil problémy nejen pracovní ale i rodinné. Když Pavla na čas postaví mimo službu odchází za Martou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

lucascus 

všechny recenze uživatele

Absolutně zbytečný a špatný film, a tentokrát i jen velmi velmi těžce obhájím tu jedinou hvězdičku. Děj je neuvěřitelný a k tomu ještě nezajímavý (vražedná kombinace). Prostě osudy železničáře, který je podezříván z nevěry a přitom nevěrný není, mě opravdu nezajímají. A bohužel kolem toho se točí celý film. A abych si tedy obhájil tu jednu hvězdičku, dávám ji kvůli Hermíně Vojtové a její maličké roli staré cikánky, což byla jediná scéna celého filmu, která mě zaujala. Ostatní herci jsou nudní a bez jiskry (ano i Šejbalová s Korbelářem), v případě Rubensové se pak dokonce dá mluvit i o katastrofálním "hereckém" výkonu - ne, ona opravdu hrát neumí a nikdy neuměla (narozdíl od některých svých kolegyň, které se alespoň časem herecky vypracovaly). ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Snad aby měl režisér Jan Sviták tvůrčí klid, založil si vlastní společnost Espo a v ateliéru Foja Radlice natočil to uřvané melodrama. Říkám záměrně uřvané, protože zatímco ostatní slaďáčky té doby byly uplakané, tady se řvalo ostošest. Celý film na sebe Jaroslav Vojta a Otomar Korbelář řvali, hádali se o pro mě naprosto malicherných morálních záležitostech stáří - mládí, hrdost - zbabělost, odpovědnost - neodpovědnost, až mi jinak oba dobří herci na konci filmu už lezli na nervy. Celý film se nesl v tomto duchu a závěr filmu byl tak rychlý, že vlastně ani pořádně nevím, kdo z nich měl pravdu a morálně vyhrál. Po tomhle filmu opravdu člověk dostane chuť na pořádný uplakaný slaďáček. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Pohříchu slabé, silně naivní dílko, které zapadlo už v tehdejší konkurenci mnohem lepších a zdařilejších filmů. Zajímavé ovšem je, že právě tento Svitákův snímek patřil k vůbec prvním, které vznikly v nově vystavěných radlických ateliérech, kam se záhy přesunula část filmové výroby. Milovníci železniční a vlakové dopravy jistě ocení unikátní přehlídku ocelových ořů, které se proháněly po kolejích v období první republiky. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nancy Rubensová je strašná, nejstrašnější ze všech strašných, ta musela být trapná i ve své době v konkurenci dcerušek pánů velkouzenářů a obuvníků. Marvan má příliš nevýraznou roli, aby mohl něco svým civilním herectvím zachránit, Šejbalová pohříchu taktéž. Takže jediným tahounem, na kterého se dá bez uzardění dívat, je Otomar Korbelář. Vzhledem k mizerné technické kvalitě jsem si ani příliš neužila pohledu na tohoto krásného chlapa, takže jsem se musela věnovat scénáři. Bohužel.Ten vygradoval k něčemu zcela neuvěřitelnému a v samém závěru předvedl směsici naivní trapnosti, zoufalství, duševní chudoby a totální absence sebereflexe. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Pozdě jsem si přečetl, že jde o „milostný“ film, už to běželo. Zmatek po dvaceti minutách filmu jsem jel tři krát, ale stejně nepochopil. Totiž jak se děvče dostalo z vlaku a proč nevoli lékaře hned. Když pak tvrdí kolega, že Pavel šel do města ačkoli ví, že je u oné slečny, to už jsem ani neřešil. No, prostě všeobecně je to blbina až na půdu. Uřvaná a zamotaná. ()

Zajímavosti (3)

  • První titul natočený v radlických ateliérech firmy Fojafilm. Sám režisér byl pak jejím řiditelem. (Karlos80)
  • Film končí diskusí o vině. V dobovém popisku je však ještě scéna, při níž nesou na nosítkách mrtvé tělo jedné z obětí srážky - Marty (Jiřina Šejbalová), která tak tragicky odčinila svoji vinu. Pavel (Otomar Korbelář) si odvádí svou ženu Evu (Nancy Rubensová). (lausik)
  • Filmovanie prebiehalo v Prahe na Vršovickom nádraží. (dyfur)

Reklama

Reklama