Reklama

Reklama

Romantická pohádka vypráví o princezně (P. Tenorová), která vyrůstala bez matky. Její otec (S. Rašilov), vlídný a spravedlivý král, dceru nadevše miluje, ale chce ji za každou cenu provdat. V den jejích dvacátých narozenin uspořádá na zámku velký ples. Na něm se o princeznu uchází řada princů, ale ten, pro kterého se princezna sama rozhodne, se jejímu otci z nepochopitelných důvodů nezamlouvá. A nikdo vlastně neví proč. Pak vyjde najevo, že za vším stojí dávná kletba vládkyně Říše čarodějnic a Sněžný drak. Princezna Laura se tak musí se svým vyvoleným princem Janem (P. Lněnička) vydat na nebezpečnou cestu a překonat řadu překážek, aby nakonec zjistili, že nad zlem může zvítězit jen skutečná a pravá láska. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Píseň k závěrečným titulkům nazpíval Jiří Řehulka. (melica)
  • Na mapě rádce Maxmiliána (Jiří Hájek) je nápis: „Regni Nostri Aurea,“ což v doslovném překladu znamená: „Zlato našeho království.“ (Nick321)
  • Symbol, který je na čarodějné knize královny Vilmy (Jitka Čvančarová), se nazývá „Nekonečný uzel“ a je to důležitý symbol v hinduismu, buddhismu, džinismu. Nachází se rovněž v keltském, kazašském a čínském symbolismu. (Nick321)
  • Navzdory názvu film vznikal převážně v létě. Na sníh štáb čekal až do Nového roku, i tak si však musel pomoct sněžnými děly a počítačem v postprodukci. (IZFNP)
  • Ve scéně, kdy spadli princ Jan (Petr Lněnička) a princezna Laura (Petra Tenorová) do vody, herce potápěči tahali za nohy, aby opravdu vypadalo, že se topí. (Aknah)
  • Petr Lněnička se kvůli natáčení musel naučit šermovat a jezdit na koni. (TuristikaJi)
  • Skok do propasti za Petru Tenorovou coby princeznu Lauru skočil profesionální kaskadér, jenž se převlékl za ženu a skok natočil místo ní. (Cucina_Rc)
  • Petra Tenorová si vyzkoušela i dost nebezpečných situací včetně topení se v Dalešické přehradě. Tam štáb měl pro všechny případy připravených hned několik potápěčů, kteří ji schovaní pod loďkou jistili. (Cucina_Rc)
  • Petr Lněnička, představitel prince Jana, si poslední den jezdeckého kurzu po pádu z koně zlomil levou ruku. Voperovali mu do ní několik drátů, kterými kost spojily. V pohádce to ale není poznat, protože ji díky drátům nemusel mít v sádře. (Cucina_Rc)
  • Při natáčení scény s prchajícími poddanými, do které byli v postprodukci přidáni dva animovaní draci, se na místě, kde jeden drak letí těsně nad zemí, seskupilo malé přírodní tornádo, které rozvířilo prach, čímž přidalo k uvěřitelnosti triku. (ČSFD)
  • Během postprodukce došlo k náhlé ke změně hudebního skladatele. Miloše Štědroně nahradil na osobní doporučení hlavního kameramana Davida Ployhara Robert Jíša. Z původní hudby Miloše Štědroně ve filmu zůstaly taneční hudby během oslavy princezniných narozenin. (Roboslav)
  • Produkce zadala skladateli písničku do finálních titulků. Jako ideální interpret se zdála být Ilona Csáková. Ta se ale zdráhala píseň nazpívat, protože termín jejího druhého porodu byl už velmi blízko. Nakonec souhlasila, písničku nazpívala a pouhých několik dní poté přivedla na svět svého druhého syna. (Roboslav)
  • Lokace, na kterých natáčení probíhalo, byly zámek Valtice, okolí Dalešické přehrady, Nový hrad u Adamova a obora v Moravském Krumlově. (LEGACY)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama