Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (327)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jde hned poznat, že doba se změnila. Současnost si žádá nových charakterů, nových postupů a nových stylizací. Voják není jen statný mladík s hranatou čelistí nacpaný do slušivé uniformy. Na to už dnešní internetovou mládež nikdo neutáhne. Ani trapné záběry statickou kamerou odkudsi z bezpečí. Dneska to musí být starý fotr, který nabízí něco víc, než ztřeštěné klukoviny. Musí být životem protřelý, moudrý (skoro až katarzní), a hlavně pořád ještě tak fyzicky zdatný jako před dvaceti lety. Natočit se to musí tak, že si uhrin u toho během leštění představuje, že on je tím vojákem. Vlastně to připomíná počítačovou hru stylu First person. Pak je šance, že to zabere. Mně však takový nietzschovský idol zas tolik za svěšené kulky nevzal. Asi už stárnu. To abych se šel pomalu přihlásit na Quantanamo. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Act of Valor navnadil trailerem, ale doplácí na herecký projev, což se na druhou stranu dalo čekat. Dál jsem chtěl taky trochu víc taktiky a tichých akcí, protože se každá nakonec zvrhne v přestřelku. Tudíž to pomalu vyjde nastejno, jako kdyby tam prostě rovnou vletěli. Každopádně sledovat komunikaci, pohyby a další technické záležitosti bylo zajímavý a působilo to přesvědčivě realisticky. Kvůli tomu jsem se ostatně na film taky těšil. 60% ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Já si užila hlavně vojenské akce v džungli a Mexiku a i ten patriotismus tam byl, ale ruku na srdce, kdyby ho v sobě neměli, asi by byla spousta věcí jinak . Fakt je, že ani jeden voják nebyl ani trošku sympatický,co to ta marína nabírá?:-))))))Takovéhle filmy se těžko hodnotí, nikdo z nás u takovýchle misí nikdy nebude, takže veškerý názor je zprostředkovaný a subjektivní, ale nejsem pes, hudba šlapala a styl pc her mi vůbec nevadí, takže za to, že si někdo dobrovolně lehne na granát.....čtyři :-) ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Více akce a méně nerealistického tlachání by této sondě do života členů elitní jednotky slušelo, protože akční sekvence jsou svěží, dynamické a poutavě zpracované. Naopak herectví hlavních "neherců" působí v mezihrách toporně, což ještě umocňují těžko uvěřitelné a stravitelné dialogy, ve kterých naši hrdinové vystupují jako "dobro" samo. Chápu, že tvůrci chtěli akci vložit do určitého kontextu a poukázat na fakt, že i tito tvrďáci jsou jen lidé, kteří mají své běžné starosti, ale tento způsob se mi nezdá jako šťastný, protože akční a osobní linky společně nefungují a vzájemně se podrývají. Jestli je to rekrutační bonbónek, který má pomoci naverbovat další americké kluky do řad armády, tak je v něm řečeno možná až moc (ač poměrně hloupě) ohledně negativ se službou spojených. Jinak je to fajn reklama na moderní vojenskou techniku a umírněný americký militarismus (ideje demokracie, svobody, spravedlnosti - tolikrát bych to z úst drsných mariňáků opravdu nečekal). Trailer sliboval nerealisticky moc, proto mírné zklamání. 5/10! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Odhliadnem od ideoveho podhubia a budem jednoducho brať ako fakt, že tak ako zástupcovia "džihádu" veria tomu, čo "robia", tak aj príslušníci Navy Seals sa riadia svojím kódexom. Takže od konštatovania "prvoplánovej verbovačky do svojich radov" sa prenesme k tomu, čím tento film vzbudzoval pozornosť pred uvedením - deklarovaním snahy, priblížiť čo možno najreálnejsšie priebeh operácii jednotiek Navy Seals. Akcie nie je málo a priznávam, že má svoje silné momenty, dynamiku a občas ten feeling "niekto sa tu snaží ukázať veci reálnejšie". Záberovanie viacerými spôsobmi (od klasického, cez ručné shaky až po herné POV) pomáhajú budovať náladovosť . Ovšem keď nastúpia spomaľovačky, oranžové filtre, prelety pred veľkým, zapadajúcim slnkom a la Miško Bay tak sa dostávame na pôdu hollywood podania a začína to dosť rušiť a podlamovať kolená "real concept". Herecky to je tiež jazda horskou dráhou a záverečné obetovanie...OK, znova odkazujem, že verím tomuto "kódexu", ale v tom jednom konkrétnom prípade to šlo imho urobiť inak. Vo výsledku je tak film rozkročený medzi dvoma svetmi - snahou napodobiť realitu a fantazíjnym hollywoodom. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu ztvárnili role skuteční členové vojenské skupiny Navy Seals v aktivní službě. Mise ve filmu jsou pak inspirovány skutečnými událostmi. (Illuminare)
  • Film je věnován všem bojovníkům speciálních jednotek, kteří se obětovali za svou zemi od 11. září. (Lucasion)
  • Režijný debut bývalých kaskadérov Mikea McCoya a Scotta Waugha na poli celovečerných filmov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama