Reklama

Reklama

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (120)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Všechna klišé útěkářských filmů vecpaná do 80 minut. Jen s tím rozdílem, že lovnou kořistí i nemilosrdným honcem jsou ženy. Chlapi jsou zde pouze za komparz sloužící k tomu, aby dělal problémy, občas měl cukání v kalhotech, nebo zemřel. Co se vizuální stránky týče, tak podle režiséra je víc cool se netrefit. Šípem, mečem i nožem. Nepopírám, že o postavách bych se možná rád dozvěděl více, ale na druhou stranu, ono šlo hlavně o to, aby se všichni proběhli po norských lesích. Což si herci i štáb dozajista užili. Ale přeju režisérovi serióznější látku a stejně velkou chuť se takhle vyřádit. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rodinnou idylku naruší nájezd skupiny zabijáků, kteří se nezastaví před ničím, a všechny nemilosrdně podříznou. Všechny teda ne, mladou dívčinu si nechají .. na chov. Matka rodu totiž chce mimčo, a cítí se být kapku za zenitem. Ale dívčina se se svým osudem náhradní matky nechce smířit, a za pomoci malé Frigg uteče. Uražená čest a touha po pomstě nutí starou Dagmaru i s celou bandou uprchlici dopadnout. Ale zdá se, že to bude větší sousto, než všicí čekali... Jo, tohleto můžu. Žádný zdržovačky, hnedle na věc, a až do závěrečných titulků se nezastavit. Dokonalou atmosféru středověkého Norska podporuje i řízná muzika, na které ujíždím, a taky to, že ač hlavní postavy filmu jsou ženy a dívky různého věku, tak pro ránu (pěstí, nožem či jinou zbraní) se nejde daleko. Kladné body Roar Uthaug (ode mne) dostává taky za to, že film nijak extra nenatahoval (aby splnil povinnou kvótu tý evropský unie), a jakmile nebylo co říct, tak film ukončil (čímž se divák nestihl začít nudit). 3 hvězdy za film, a jednu navrch za muziku... ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý historický triler, presne v duchu severského spracovania, ktoré kladie dôraz na atmosféru i uveriteľné zasadenie. Zasadenie historické i atraktívneho lesohorského prostredia. Aj kvôli kratšej stopáži a fajn príbehu nedáva nárok nude. Môžno by som si vedel predstaviť aj drsnejšie prvky, ktoré od severskej kinematrografie tak trochu očakávam. Celý čas mi však nešlo do hlavy, ako sa vodcom bandy, ešte k tomu v stredoveku, mohla stať žena. A to ani nehovorím o prerode z pseudočarodejnice na drsnú bojovníčku ovládajúcu zbrane a dávajúcu chlapom hlavičky. Riadna blbosť, ktorú si tvorcovia mohli odpustiť. Aj "čarodejnícka" linka mohla byť viac rozvetvená. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Temný severský film z období morové epidemie, kde si nikdo nemohl být svým životem jist. Jedná se o hon party zbojníků na dívku, které předtím tito lidé zabili rodiče a mladšího bratra. Vše se odehrává v ponuré severské přírodě, takže film svou atmosféru bezesporu má. Na čtyři hvězdy to, myslím, nebylo, ale i tak se jedná o dost kvalitní jednorázový film. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle by klidně mohl pilot pilot Xeny (pokud by hrála záporačku). Obsah zní nadmíru slibně a to i přes to, že většina děje je vykecána. Přeživší je středověká teenka, která je zprvu unesena pro sexuální radovánky mužské části loupeživé tlupy a ...(a to nevykecám, protože to je jediná věc co v obsahu není vykecána), ale pak vezme zákon do svých rukou a dá čočku dospělým hrdlořezům. A to roztodivnými způsoby: Správně na lebzu umístěným žulovým balvanem, oštěpem, lukem, kuší... U té mne vždy baví, jak zůstane po zásahu trčet polovina střely z těla oběti jako ve Vinetůovi a Ould Šetrhendovi. :-) Přitom střela z kuše vypálená na blízko proletěla chlapem v plechu skrz a ještě leckohos vzala sebou pokud v trase střely za ním na bojišti někdo stál ... Ačkoliv krajina byla nádherná a drsná sama o sobě pro přežití ( za morových epidemií na konci čtrnáctého století to muselo být ještě o několik levelů hustčí) - v mlze tonoucí hory, bystřiny s křišťálovou ledovou vodou, nazrzlá tráva a vše obrustajícíc mech a lišejník... Na tom nelze nic zkazit a krásně se na to dívalo. Jenže děj je lehce připitomnělý a i když se postupem času divák lecos o hlavních postavách dozví, celé je to takové nějaké neuvěřitelné. Mně to prostě nechytlo a to mám věci ze středověku fakt rád. Norové zklamali. Čekal jsem správnej severskej mazec a dostal jsem odrostlejší Ronju dceru loupežníků. Ještě že ta stopáž byla rozumná. Dvě runy. * * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Kristian Espedal, který hraje lukostřelce Grimma, je také známý jako Gaahl, bývalý zpěvák norské black metalové kapely Gorgoroth. Od roku 2008 v kapele nepůsobí. (hladass)
  • Na začátku filmu Signe (Isabel Christine Andreasen) vyřezává do přívěsku na krk runu "Othila", která znamená dědičnost či dědictví. (WolfIssen)

Reklama

Reklama